Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer enfeksiyonu ve aldığım yeni malzemeler.

SiNemMm

Altın 3 Üye
Bugün aldığım vitaminden 4 damla damlattım. bir şey olur mu?? ayrıca birde akvaryum damlası var balıklar için kullanılan. çeşme suyunu akvaryum suyu yapıyormuş. o damladan kapluşlarıma damlatsam bişey olur mu? ayrıca sera nın raffy p olan yemini hasta kapluşum yemiyor. açık böceğe benzer bir yem var onu bilmeden almıştım onu yiyor :( sizin dediğiniz bir ilaç vardı iyileştirmek için kullanılıyordu 12 saatte bir adı neydi onun.

akvaryum suyuna çeviren damla ve açık yem.
mailto:/35a1a8n.jpg

Cvp: arkadaşlar akciğer enfeksiyonu geçiren kapluşum yüzünden ısıtıcıyı 30 yaptım

Tetradox yada Monodoks.
Suyu 33 derece yapın.

Ayrıca bence markasını bilmediğiniz açık yemleri kullanmayın.

Cvp: arkadaşlar akciğer enfeksiyonu geçiren kapluşum yüzünden ısıtıcıyı 30 yaptım

bu da sizin önerdiğiniz vitamin
mailto:/jkf23b.jpg

ama hasta olan açık yemi yiyor :(

Açık yemlere pek güvenmemeli. Siz diğer yeme alıştırmaya bakın, zaten sürekli o verdiğinizi yememeli. Haftada 2 kere vermelisiniz.

Sera aquatanı kapluşlara damlatmayın, suya damlatabilirsiniz. Yemlerini karides poşetine koyun bekletip karıştırıp öyle verin kokusu sinerse yiyebilir. Kapluşlarınız sürekli kuru alanda mı duruyor genel durumları nasıl?

hasta olan kuru alanda duruyor hep. diğeri çok iyi hasta olanın yeminide o yemeye kalkışıyor elime alıyorum çok tatlı çırpınıyor masum masum bakıyor kedi köpek olsa ağzını öpcem o derece tatlı yaaa ^^
hasta kaplumbağamın kafasına damlattım hemen suya soktu kafasını canı mı yandı acaba :( :'(

Kaplumbağaları ayırmadınız mı?

ayırmadım ama o monodokstan filan dökmedim tedaviye başlamadım. 4 damla vitamin ve 30 derece suları var hastayla sağlıklı yan yana

Yanlış söylersem arkadaşlar düzeltsin. Bence ayırmanız lazım. Bu hastalığın bulaşıcı olduğunu biliyorum çünkü.

Uzun zamandir birlikteler ve hastalik bulasmadi

Biri cevap versin nolur yaaa :'(

benim kapluşumda akciğer enfeksiyonu oldu ibb nin veteriner kliniğine götürdüm doktor bir şırınganın içinde ilaç vedi 3 gün kullanacaksın dedi bugün 4.gün iyileşiyor gibi diğer kaplumbağam ayrı bir kapta fakat ısıtıcım yok hala almaya fırsatım olmad. bir şey olmaz değilmi kapluşlarıma. sabahları 2 saat falan güneşe koyuyorum onları. daha ne yapmalıyım?

Bana bir kere ikisine de siringayla iğne yaptilar bende gideceğim bana versinler ben yapayim iğnelerini.gidemiyorum veterinere okul yuzunden
Kimse hala akvaryum suyuna birsey demedi
Akvaryum suyuna damlatayim mi.bulasici mi akciger enfeksiyonu

Sera Aquatan musluk suyunu uygun hale getirmek için kullanılır. 20 litreye 5 ml şeklinde damlatıcaksınız. Kaplumbağaya damlatmayın, suya damlatın. Akciğer enfeksiyonu ise forumdan okuduğum kadarıyla bulaşıcı evet. Arkadaşlar detaylı açıklama getirir.

@smy96, ısıtıcı olmadan tedavi başarılı olmaz.

Hastalığın bulaşıcı olduğu söyleniyor net bir bilgim yok benim. Zaten tedavi için suyuna ilaç dökeceksiniz bu durumda da ayırmanız gerekir sağlıklı olanı. Siz gidemiyorsanız evden biri olsa götürse veterinere çok daha iyi olur Sinem hanım.

Annem ameliyat oldu babamda askeri is yerinde iaci olarak calisiyo. zor durumda olmasam niye goturmeyim :'(

Çok geçmiş olsun :( O zaman yarın ilacı alıp başlarsınız tedavisine.

Saol tubidik kardes :)

Bu arada bulundukları kabın yada akvaryumun üzerinide hava alacak şekilde örtün. Nefes aldıkları havayıda sıcaklık olarak suya yaklaştırmış olursunuz.

İnce tulbentle orteyim o zaman.

Çok iyi olur. En azından suyun sıcaklığı ile ısınmış yüzeydeki hava sıcaklığını korumuş olursunuz.

Geri