Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer enfeksiyonu ve aldığım yeni malzemeler.

Cvp: arkadaşlar akciğer enfeksiyonu geçiren kapluşum yüzünden ısıtıcıyı 30 yaptım

Sinem hanım şimdilik harcamalarınızı biraz isabetli karar vererek yapmanızı öneririm. Sera aquatan şuanda acil ihtiyacınız olan bir şey değil. Öncelikli harcamalarınızı kaplumbağalarınıza eksiksiz bir sistem kurmak için harcayın. Sera aquatan kaplumbağalarınızın iyileşmesine yardımcı olmaz. Sadece suyun değerlerini uygun hale getiriyor. Sera aquatan' ı kaplumbağalarınıza vermeye çalışmayın. Onu sadece suya ekleyebilirsiniz. Vitamini ise ya yeme yedirin yada karidesin içinde boş kısma bir damla damlatıp beslenen kaplumbağanıza verin. Ama direkt ağzına uzatın, suya düşerse vitamin suya karışır ve pek faydalı olmaz. Hasta olan kaplumbağanız zaten yem yemiyor, bu yüzden vitamin vermeniz zor. Vitaminle filan zaman kaybetmek yerine monodox ve tetradox gibi bir ilaç kullanarak akciğer enfeksiyonu tedavisine başlayın. Tedaviyi ayrı bir kapta yapmanız gerekiyor. Yani asıl yaşam alanlarında değil.

Cvp: Akciğer enfeksiyonu ve aldığım yeni malzemeler.

Yani nasil yapacagim tedaviyi tetradoxu eczaneden mi alcam.pet siseye koyup tedavi edilebilir mi nasil bir kaba ayiracagim su sicakligi onemli mi cok yorgun gozukuyor.kabugunun alt kisminda belli belirsiz cok minik bir pembelesme var.yamuk yuzuyo.yardimci olun hemen tedaviye baslayim.birde internette cok guzel kuru alan buldum.gitti gidiyoda satiliyor gitti gidiyoya kayit olmak gerekiyo.cep numarasi istiyo.cep numarami yazayim mi.ailem bilmedigi icin hayir yazma bulasma diyorlar.

Simdi 120 140 liram var.kucuk bi akvaryumla yapilabilir duzenek kurabilirim.bu hafta sonu kuracagim.

Pet şişe yerine dayanıklı bir plastik kap kullanın bence.
İlacı eczaneden alacaksınız. 5 liradan fazla değil Tetradox.
Isıtıcıyı ayarlayın. Suyu koyun. 2 litreye 1 kapsül olacak şekilde ilacı dökün.
Su 28 derecelerdeyken kaplumbağayı koyun. (Tedavide olması gereken su sıcaklığı 33) Kabın üzerine bir bez örtün.
12 saat ilaçlı,12 saat normal suda kalsın kaplumbağa. İlacı 12 saatten fazla bekletmeyin. Tedavi süresince vitamin takviyesinde bulunun.

Ayrıca sitede kuru alan fotoğrafları var,bakıp fikir alabilirsiniz.

mailto:/forum/Konu-cesitli-kuru-alan-fotograflari.html?highlight=kuru+alan

Sinem Hanım,
Malzemeleri almadan önce burada paylaşıp danışabilirsiniz. Boşa ya da kötü malzeme almış olmazsınız.
Tedaviyi 1 hafta uygulayın. Bu esnada kabukta yumuşama varsa devit 3 vitaminini 1 damla yem ile de verebilirsiniz. Bunu da iki günde bir yapın.

Tesekkurler isiticida ikiserli yukseltiliyo 32 34 var hangisine cevireyim.ve hep 33 derecede mi dursun su.diger kaplusumu mecburen diger pilastik kaba koyacagim usuycek :(.

Devit 3 vitaminini alcagim bi site var mi

Sera reptilin damlatsak olmaz mi.bu arada yem yemeyince kabugu inanilmaz inceliyo zedelencek die korkuyorum.ve saglikli olan hasta olana artistlik yapiyo kabuguna issiriyo gibi saldirdi.korktum :( en cok da hasta kaplusumu seviyodum.korkusuzdu.simdi cok yorgun o artistlik yapana bisey yapmiyo.isiriyosa eger ayircam ikisinide.iyilessede birlestirmiycem

Ben bi kuru alan begendim gitti gidiyoda satiliyodu.hala satiliyo mudur.kumu da vardi yaninda hediye

SiNemMm' Alıntı:
Tesekkurler isiticida ikiserli yukseltiliyo 32 34 var hangisine cevireyim.ve hep 33 derecede mi dursun su.diger kaplusumu mecburen diger pilastik kaba koyacagim usuycek :(.

Devit 3 vitaminini alcagim bi site var mi

Sera reptilin damlatsak olmaz mi.bu arada yem yemeyince kabugu inanilmaz inceliyo zedelencek die korkuyorum.ve saglikli olan hasta olana artistlik yapiyo kabuguna issiriyo gibi saldirdi.korktum :( en cok da hasta kaplusumu seviyodum.korkusuzdu.simdi cok yorgun o artistlik yapana bisey yapmiyo.isiriyosa eger ayircam ikisinide.iyilessede birlestirmiycem

Isı bildiğim kadarıyla 32 yeterlidir. 34 fazla olacaktır.

Devit 3 eczanelerde satılır.

Şimdilik hastalıktan ötürü ayırın. İçgüdüsel olarak hastayı hırpalamak çoğu hayvanda olan bir davranış. Tüm tedavi bitip iyileşince tekrar bir araya getirin.
Yem yemiyince hastalıkla beraber zayıf düşecektir. Sera vitamini de verin. O iştahını açar ve diğer alamadığı vitaminleri içerir. D vitamini kabuk için başlı başına kullanılabilir. Hastalık süresince her ikisini de bir gün biri diğer gün diğeri şeklinde verebilirsiniz.

mailto:/2ymx2eb.jpg
mailto:/21d537d.jpg
mailto:/2qwh62t.jpg
mailto:/9hqmh4.jpg

mailto:/30c36vd.jpg
mailto:/2hmiyi8.jpg

akvaryum filitre ve kuru alan aldık babamla. kuru alanı sıcak suyla yıkayınca biraz rengi açıldı.boyası çıktı. ısıtıcım da bugün patlamıştı içine su aldı elektirik çarpcak die korktum yeni ısıtıcıda aldım. leğene 4 5 litre kadar su koydum 2 kapsül döktüm suda kalsın diye dinlenme alanı bırakmadım. yarın sabah 7.45de yıkayıp akvaryuma koyacagım

leğende iki damlada vitamin var

Sinem Hanım çok bilgili bir veteriner günde 2 defa 4 er saat yapmalısın demişti. 4x2 yani. Yani 12 saat aralıksız ilaçlı su çook fazla. 4 saat yaparsınız. 1-2 saat normal suda kalır. Sonra tekrar yaparsınız. Unutmayın bana bunu VETERİNER demişti.

Ayrıca akvaryumun zeminini kumla kaplayıp bir de bir kaç yapay bitki eklediniz mi tamamdıır :)

ama sizin dediğiniz gibi yapmaya kalkışsam gece 2 de uyanmam gerekicek :(.siz peki yaptınız mı o veterinerin dediği gibi

gece ikide uyanmam gerek. ve 6da tekrar normal sua koymam gerek.okulum da var nasıl yapacağım bilmiyorum.annem korkuyor kapluslarımdan

Bir süre idare edecek bir düzenek olmuş. Büyüme hızına göre minimum kış başına kadar götürür bence. Umarım kuru alan daha fazla boya salmaz. Kontrol edin, sorun devam ederse değiştirin. Bu arada kuru alan için ısıtma lambasıda vardır umarım.
Leğende ısıtıcıya tutunarak nefes almaya çıkacaktır. Ben gece sorun olacağını sanmam.

Bugün yatarken koyun o zaman. Okula giderken akvaryuma alırsınız. Sonra da saatini kendinize göre ayarlarsınız.

Alper arkadaşımız ile aynı veterinerden bahsettiğimizi düşünüyorum. Banada hasta olan için şırıngaya antibiyotik hazırlamıştı. Akşamdan sabaha belirttiği şekilde 12 saat kullandım. Muhtemelen doz ve antibiyotik çeşidine göre değişiyordur. Açıkcası ben merak edip markasını sormadım. Size tavsiyem ne olur ne olmaz doz için veterinerle bir görüşün. İçiniz daha rahat eder.

Ben gece 12de sudan alacagim. yarin aksam yine ayni saatte koyacagim yine 12 de alacagim.yarin veterinere gitcek vaktim yok gitsemde gitmis oluyo doktor.yakininiz tanidiginiz bi veteriner varsa sorabilir misiniz acaba

Korkuyorumda bisey olmasindan.oyle masum duruyo ki.

0216-700 21 26
Bu numaradan Vildan Hanım ile iletişime geçip en azından kısa bir öneri alabilirsiniz.

Cok tesekkurler yarin arayacagim

Vildan hanim nerenin doktoru acaba

Koskoca ankara veterinerlik fakultesini aradim acan yok.sizin verdiginiz numarayi aradim acildi.cok tesekkurler bi saat sonra vildan hanim gelicekmis.cok mutluyum cok tesekkurleri

Bu arada kisa kadar idare eder o akvaryum diyen arkadasimiza sesleniyorum. O kadar cabuk mu buyuycek akvaryum iki 3 yil dayanir bnce cabuk buyuyceklerini sanmiyorum.

Kışa kadar idare etmez en az iki yıl dayanır akvaryum

Peki acaba tetradoxla tedavi eden var mi icinizde

Sinem hanım eğer kaplumbağanız sağlığına kavuşur ve ona uygun bir beslenme imkanı, bakım şartları sunarsanız; 1 yılda 10 cm olduklarını ve o akvaryuma sığmadıklarını göreceksiniz.

SiNemMm' Alıntı:
Koskoca ankara veterinerlik fakultesini aradim acan yok.sizin verdiginiz numarayi aradim acildi.cok tesekkurler bi saat sonra vildan hanim gelicekmis.cok mutluyum cok tesekkurleri

Bu arada kisa kadar idare eder o akvaryum diyen arkadasimiza sesleniyorum. O kadar cabuk mu buyuycek akvaryum iki 3 yil dayanir bnce cabuk buyuyceklerini sanmiyorum.

Kışa kadar idare etmez en az iki yıl dayanır akvaryum

Peki acaba tetradoxla tedavi eden var mi icinizde

Önemli değil. Vildan Hanım genel olarak muayenede teşhis koyar ama en azından vereceğiniz bilgilerle size yardımcı olur ya da ilacın doz ayarını net söyler. Güzel haberleri bekliyoruz.

Kışa kadar idare eder diyen de benim. Söylediğim minimum kışa kadar idare etmesi. Yani daha yavaş büyürse biraz daha gider. Ancak 1 seneyi aşmanızı mümkün görmüyorum. Tahminime göre kaplumbağanız 3-4 cm ve akvaryum yaklaşık 50x50x20 ölçülerinde. Kaplumbağanız 8 ayda 8 cm olursa yetmeyecektir. Çünkü kaçış ihtimaline karşı suyu daha da alçalmanız gerekecek. Bu sebeple boyunun iki katı olması gereken su derinliğini sağlayamamış olacaksınız. Tabi o kadar büyüyemezse akvaryum daha çok idare eder. Kendi kaplumbağam 4 ayda en az 3 cm büyüdü. Yani o akvaryum en boy olarak dediğiniz süre için iyi olabilsede yükseklik olarak yetersiz kalacaktır. Kaplumbağa büyüdükçe gözlemleriniz ve tespitleriniz netleşir.

Tedavi konusunda ufaklık umarım çabucak iyileşir diyorum.

Geri