Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer enfeksiyonu ve aldığım yeni malzemeler.

Cvp: Akciğer enfeksiyonu ve aldığım yeni malzemeler.

Sevgili raccolta arkadasim siz bu tedaviyi daha once uyguladiniz mi 12 saat tetradoxta beklettiniz mi. bugun veterineri aradim ve bnim beklettigim 4 saatin bile cok oldugunu soylediler hatta olebilirmis.lutfen bilmediginiz uygulamadiginiz tedavi yontemlerini formda paylasmayiniz

Elbette ben de bunu uyguladım. Forumda yazan buydu, mod olan bir arkadaş söylemişti bunu. Ben size bilmeden söylemedim. Forumda araştırırsanız bunu benim dışımdaki kişilerinde söylediğini görürsünüz.!

Peki pardon o zaman :( en mantiklisi veterinere gitmek veterinere gidecegim

Veteriner bana ölebilir dedi cok mutsuzuuuum

Neyse siz Vildan ablanın dediklerini uygulayın. Herkesten çok ona güvenebilirsiniz :) Dediğim gibi fazla dediyse 3x2 yapabilirsin Sinem. Birde kapluşun yemek yiyor muydu? Yada ağzına şırınga sokma şansın var mı?( Bana güvenebilirsin. Vildan Abla ne dediyse bana önceden aynen yazıyorum)

Ayrıca ölme şansı var tabiiki de. Herhangi bir hastalığı yokken bile ölenler var :( Bunlar soğuk kanlı hayvanlar her an herşey olabilir.

Siz tedaviyi düzenli olarak ve aksatmadan yaparsanız ölme şansı az.

Siz elinizden geleni yapın, bundan sonrası için bekleyip göreceksiniz. İnşallah kurtulacak.

Ekipmanları tamamladınız. En azından bundan sonra hastalanma riskleri daha az olacaktır. Tabi gene esintisiz ve soğuk hava olmayan yerlerde durmaya devam etmeliler.

Yavru kaplumbagalarda mi denediniz acaba

Zaten bu tedavilerin çoğu yavru kaplumbağalarda uygulanıyor. Çünkü yavru kaplumbağalar büyüklere göre daha narin ve hastalanması kolay oluyor. Birde akciğer enfeksiyonunda büyük küçük fark etmiyor tedavide.

Vildan abla bna veterinere gotur dedi.yarin veterinere gitcem siringa versin bn yapiyim iyneyi.ama yasatmak istiyorum.hep yasiyo mu die kontrol ediyorum.korkuyorum bna yeterli cevabi vermedi.kafasinda pembelesme var elime alinca cok fazla oksuruyo gibi sisip agzini aciyo yarina yasar mi bilmiyorum korkuyorum.son demlerinde gibi

Morarma gibi hatta

Delircem cok kotu.sudan vikmasin sicakta dursun die dinlenme yeri koymadim.suyun ustunde olu gibi duruyo

Dun elime aldim yikamak icin sismis su toplamis sanki kabuguda cok yumusamis

Yarin vetetinere goturmek icin gec olabilir.korkuyorum

Sizin yapmanız doğru değil iğneyi. Kaplumbağalara iğne yapmak zor bir iştir, daha önceden tecrübesi olmuş birinin yapması lazım. Eğer yanlış bir şekilde iğne yapılırsa felç olma riski var.

Söylemiştim, görerek muayene tercihidir. Ama ilaç dozunda yardımcı olabilir diye. Maalesef tahmin ettiğim gibi sadece size o ilacı nasıl kullanacağınızı söyleyebildi.
Akşam görecek bir yer varsa götürün. Durumu farkettiğiniz gibi bayağı ağırlaşmış. Üzülerek söyliyim iyileşmesi mucizelere kalmış olabilir, ama siz sonuna kadar elinizden geleni yapın. Ancak siz kesinlikle iğne yapmayın.

Şimdi burada zaman kaybediceğinize 50 kere veterinere götürebilirdiniz..

Yarin vetetinere goturmek icin gec olabilir.korkuyorum

Yarin sabah gidicem.bugun gittim babamla ama bilmediklerini soylediler ve kaplusumun durumu cok da kotu degilmis.daha kotuler gelmis.yarin dersleri biraktim doktora gidiyorum.

Siz nerede yaşıyordunuz? Veteriner bulma konusunda zorluk çekiyorsunuz ama araştırmaktan başka çare yok.

Ankarada yaşıyorum.ve burdan ankara veterinerlik fakültesi iç hastalıkları bölümü doktorları olan arif ve efe beye çok kızdım.o tembel heriflerin aldıgı para boğazında kalsın.keyfiye 9 da gelmeleri gereken hastaneye 10bUçukta gelip kafalarının estigi saatte evlerine gittikleri için çok kızdım.keyifleri için ögleden sonra 2 3 te evlerine giden bu piskin insanlara çok kızdım.onlarin rahatliklari yuzunden benim kaplumbagam öldù.adam akıllı tedavi etmedikleri için.bi antibiyotikli iğne yapıp yarin da gelin bu iğneyi su kadar gun yapmamiz gerekiyor demedikleri icin çok kızdım.koskoca ankara üniversitesi fakültesinin icinde boyle insanlar oldugu icin cok sansizim

Ne diyeceğimi sasirdim ama bir doktorun can kurtarmak icin doktor olmasi gerektigini dusunuyorum.boyle insanlarin doktor olup keyiflerince yasamalarini ben doktorum diye gezinmelerini istemiyorum ben o kaplumbagaya cok deger veriyordum herseyimdi iki saattir agliyorum.

Ve lutfen herkes veterinere mutlaka hayvanini gostererek tedavi yolu bulsun.

Yeni bir kaplumbagada alsam hicbir kaplumbaga osmanimin yerini tutamaz.o korkusuzdu deliydi.firlardi beni gorunce.oteki odlegin teki

Hayatimda beni en cok seven hayvan oydu ve ben onu doktora goturemedim.simdiki aklim olsa okula gitmez hayvanimi doktora gotururdum

Sinem Hanım çok üzüldüm :( Ne söylersek söyleyelim acınız geçmeyecek biliyorum :( Başınız sağolsun.

başınız sağolsun... Zor bir durum gerçekten.
Ama Osman'ın acısıyla diğer kaplumbağanıza haksızlık etmeyin. Korkuyor diye onu suçlayamazsınız

Neyseki benim gibi hiç bir hastalık belirtisi yokken iki günde ikisinide kaybetmediniz :'( Ben hala o yaşadığım olayın şokundayım. Şuan son kaplumbağamı besliyorum. Geçmiş olsun acınızı anlayabiliyorum.

teşekkür ederim. iyki varsınız..

Başınız sağ olsun. Gerçekten üzüntü verici. Diğer kaplumbağanıza da aynı duygularla yaklaşacağınıza eminim. Şimdi duygu yoğunluğu içinde sadece kaybettiğinizi düşünüyorsunuz.

İlerde ihtiyacınız olursa diye ve diğer aynı şehirde yaşayan arkadaşlar için belirteyim; Ankara' da Bahcelievlerde Deneme Lisesinin orada Petveterinerclinic varmış. Orman hoca exotic hayvanlar konusunda deneymli imiş. Kaplumbağasını tedavi ettiren bir arkadaşın önerisi.
Bilginiz olsun.

Tekrar üzüldüğümü belirteyim.

Geri