Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar.. Kaplumbagam kısa birsüre önce suyunun soguk olması nedeniyle akciger enfeksiyonu geçirdi .. sol gözü kapandı sonra sağ gözü ölücek gibiydi sonra veterinere gittiğimizde suyuna antibakteriyel MİKOFİSH ve gözüne Neo-Kort damla verdi enfeksiyonla ilgili bişey yapamadı ama suyunu sıcak tuttum ve dün gözleri açıldı.. O yüzden imkanı olmayan arkadaşlar için sadece ilaçları alıp tedaviyi uygulamarını öneririm..
Gözlerinin enfeksiyon kapması sudaki bakteri dengesinin bozulduğunu gösteriyo yani suda çok fazla zararlı mikroorganizma üremiş ilk yapacağın şey filtreni gözden geçirmek olmalı. Filtreye zeolite ve substrat eklemelisin bunlar bakteri dengesini sağlıyolarmış (Bende sonradan ekledim) Akciğer enfeksiyonu sadece soğuktan kaynaklanmaz buna sudaki zararlı bakterilerde neden olmuş olabilir özellike de akciğerlerine su kaçırdıkları zaman o bakteriler enfeksiyona neden olur.
geçmiş olsun. gözler en kolay tedavi edilen hastalık keşke diğerleride bu kadar kolay olsa. enfeksiyon için veteriner antibiyotik iğne yapar. arka bacak kısmının ön tarafından eğer küçükse hayvan iğne yapılmaz o zaman verilen antibiyotik yemine bir damla ve bir ufak kaba iki damla damlatılarak bir süre içinde bekletilir. ve o suyu içmesi sağlanır. su ısısını 30 dereceye çıkarın. kuru alana ısıtıcı lamba koyun. hastalık süresince en çok burayı kullanacaktır. mümkünse uva veya onla birlikte uvb karma lamba kullanabilirsiniz. ben fazla detaya girmiyorum gerekli bilgiler hastalıklar bölümünde var.
Geçmiş olsun. Akciğer enfeksiyonu ilerlemiş durumda sanırım. Nefes almada güçlük var. Bence vakit kaybetmeden bir veterinere daha gidip uygun tedavi başlamalı. İstanbul da iseniz size veteriner önerebilirim. Bu arada mikrobik durum için akvaryumu dezenfekte etmekte fayda var.
malesef uşakta yaşıyorum veterinere götürdüm ama iğne yapmadı nedense söylememe ragmen..
karada şuan su dışında bogazı düzgün suya ne kadar süre sonra koymalıyım sizce ? şuan ısıtıcı ışıgıda var karada
Antibiyotik tedavisi doza göre yapılıyor. Tedavi yöntemini belirlediniz mi? Buna göre antibiyotikli suyu değiştirince normal su koyup kuru alana çıkışını ona bırakın.
suan sabbah akşam gözüne damla suyunada antibiyotik hergün tedavimiz başka birşey yapamıyorum istanbulda olsam daha iyi bir vet bulurdum ama küçük şehir..
Suyun sıcaklığını mutlaka 33'e ayarlamanız gerek ayrıca 12 saatte değişimli olarak.eğer çok dikkatli adım adım yaparsanız atlatıyo.antibiyotikli suyun dışındayken kuru alanında sıcak olması gerekiyo.ama mutlaka napıp edip antibiyotikli suyu ona içirin tabi 33 derecede.yoksa bi işe yaramaz.zor değil antibiyotik tedavisini nasıl uyguluyacağınız forumda yazıyo.antibiyotik olarak ne kullanıyosunuz ?
o zaman bir iki veteriner gez baktın uzmanlık alanları değil. en azından bu ebatta canlılar için kullanılan antibiyotiklerden 1 ml!lik şırıngada alıp her gün bir defa yemine bir tane damlatarak ağızdan ver. yemiyorsa ağzını açtığında bir damlalık yardımıyla damlat. unutma 1 ml'lik şırınga olacak. onun ucundaki iğnenin verdiği damla ufaktır o kadar bir damla günlük yeter fazlası veya büyük damla zarar verebilir. şırıngayla direk değil aman. su ısısını 30 derecede sabitle. suda verilmiyorsa üst ısıya gerek yok. suda vereyim dersen emre (AEK) cevabı yazmış.
Maalesef suyun sıcaklığı 33 derece olması gerekiyo cem bey.yanlış bilgi vermeyelim.bilgilenip konuşalım.söz konusu bir can.
http://www.animallia.com/index.php?id=201 burdan bakabilirsiniz.
yarın tekrar gidicem veterinere randevu aldım ve bi süredir ısıtıcım bozuk yeni birtane şipariş ettim hepinize yardımlarından ötürü teşekkür ederim sizin suya konulucak antibiyotik için verebilceğiniz isim varmı ? bide antibiyotikli su miktarı ne kadar olmalı?
Maalesef suyun sıcaklığı 33 derece olması gerekiyo cem bey.yanlış bilgi vermeyelim.bilgilenip konuşalım.söz konusu bir can.
http://www.animallia.com/index.php?id=201 burdan bakabilirsiniz.
Arkadaşlar tedavnin doz, ilacın içeriği, yöntem ve kaplumbağa yaşı ile değişen bir durum olduğunu düşünüyorum.
Şeref keskin bir şekilde ısı konusuna değindin ama bu konuda herkesin güvendiği uzman bir veteriner benim o zaman 5 cm olup akciğer enfeksiyonu geçiren kaplumbağamın antibiyotik tedavisini oda sıcaklığındaki suda yaptırdı. Sadece oda serin olmasın aldığı hava ve su ısısı aynı olsun dedi. 5 günde tedavi başarılı biçimde bitti. Ancak antibiyotiği kendisi verdiği için hangisi olduğunu da sormadım. Bence bahsettiğim sebeplerden tedavi yöntemi değişebiliyor.
Ağustos' Alıntı:
yarın tekrar gidicem veterinere randevu aldım ve bi süredir ısıtıcım bozuk yeni birtane şipariş ettim hepinize yardımlarından ötürü teşekkür ederim sizin suya konulucak antibiyotik için verebilceğiniz isim varmı ? bide antibiyotikli su miktarı ne kadar olmalı?
Kaplumbağanızın kabuğu suyun altında kalabilecek şekilde kadar su olmalıdır bu şekilde ayarlayın yüksekliği.monodoks veya tetradoks eczaneden alıp bir kapsülü kırıyosunuz fakat geceleri üstünü örtün akvaryumun ki ortam sıcak kalsın.işte üzücü bi durum ısıtıcı olmazsa o antibiyotiğin hiçbir anlamı yok.veteriner bana bunu bi insanın üşütmesi üzerinden düşünebilirsin demişti üşüttüğümüzde ortamı sıcak tutarız sıcak şeyler içeriz..ısıtıcıyı hemen temin edin.tabi dediğiniz üzere bulursanız ilk öncelik veterinere gidin en doğrusu.
keskin bi şekilde değinmemin sebebi kesinlikle kimseyi yargılamak değil ama bu böyle.herkesin güvendiği veteriner olayı değil ben 2 veterinerden 33 derece duydum diye değil.istanbul üniversitesinde okuyorum ve oradaki veteriner fakültesindekiler akademik olarak veterinerlerden çok çok üst düzeye sahip bilgideler.zira veteriner olduktan sonra uzun bi akademik kariyerle prof.olmuşlardır.ve orda da bu şekilde yardım almıştım.evet sizinki hafif şiddetli enfeksiyondur ve yapısı daha güçlüdür bu nedenlerle daha düşük sıcaklıkta tedavi edlmiş olabilir.ama hepsi için bu durum geçerli değil.
şeref şimdi oldu senin dediğin ilaçlar farklı bizim dediğimiz veterinerin şırıngada verdiği hayvanlara özgü antibiyotikler.
bizim vücut ısımızla farklı oldukları için ısı olayı gerekli.