Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer enfeksiyonu-yardım ricası

Cvp: Akciğer enfeksiyonu-yardım ricası

Merhaba,

İnternette gezerken aşağıdaki ürüne denk geldim. Acaba iyileşme sürecinde faydası olur mu?

mailto:/sera-bronchipur-w-bitkisel-enerji-icecegi-50-ml-u-9084. 

Yem yedirmede çok zorlanıyorum çünkü. Yemlerin denediğim tümünü reddetti (Serra, Tetra hata ucuz yem, kıyma ve alabalık). Kokluyor bakıyor arkasını dönüp gidiyor. kaşıkla sulandırıp verdiğimde de inanılmaz suratını ekşitiyor, resmen ağzını siliyor arkasından. Karideslerde öyle değiliz ama dün akşam sağlıklı olanın karidesini gidip ağzından kapıp aldı, kendisi 2 tane yemişti hemde. 

Ama galiba her geçen gün biraz daha iyiye gidiyoruz. :)
 
O ürün su kaplumbağasında işe yaramaz su kabı ve suluk kullanan hayvanlar için.

Gammarus yiyor ise olabildiğince ve öğün artırarak verirsin. Şu an ne yediği değil ne kadar yediği önemli. Yavru kaplumbağalar için gammarus ana yem. 6 cm sonrası kabuk boyu için ek yemdir.
 
Cvp: Akciğer enfeksiyonu-yardım ricası

Merhaba,

Sosyete Yeşim her geçen gün iyiye gidiyor sanki. Sadece karideste olsa hergün yeterli miktarda yem yiyor, hatta yemi akvaryumda gösterince peşinden gidiyor. 

Yaprakların arasında uyuyor. Hala hafif eğik olsada yüzüyor. Ama açısı düzeldi sanki, hatta bazen Delibaş Yeşiş gibi normal yüzüyor gibi bile geliyor bana. 

Kuru alanda hala fazla zaman geçiriyor. Arada başını taşlara koyarak uyumaya devam ediyor. Uzun süre kaldığını fark edince yavaşça kabuğunun okşuyoruz. Kendisi kalkıp suya giriyor. 
Soluması bir hayli düzeldi. 

Bilmiyorum bu gelişmeler umutlanmak için yeterli mi? Çünkü evimizdeki  ilk 2 gün ki haline dönmüş değil
Bir sıkıntımda sürekli elimize almamız. Günde 3 sefer, antibiyotik vitamin ve yem için. Sabah akşam antibiyotikle birlikte bir rafy p veya reptonimi eriterek veriyorum. Birde öğle üzeri vitamin veriyorum. Vitaminden sonrada akvaryumda karides yiyor. Bahsettiğim yemek peşinde koşma sadece karidesler için. 

Bundan sonra ne şekilde devam etmeliyim. 

Destek için çok teşekkürler.
 
Gentayı sabah akşam ikişer damla yapalım. Vitamin damla öğlenleri iki günde bir olsun.

Antibiyotiği fazla vermek böbreklere zarar verir. Bu sebeple belli bir süre sonunda 10 gün dinlendirmek gerekir. Hayvanın böyle bir lüksü yok. Bu sebeple dozajı bu seviyede tutalım. Her gün devam edelim.

Kafasını kuru alana yatırdığında gözlerine de tepeden ikişer damla damlat.

Reptomin dursun raffy P verebilirsin. 2-3 günde bir ver. Gammarus ağırlıklı olsun. Madem kendi yiyor. Bu yolla hareket etmesi de iyi olur. Vücudu çalışsın ama fazla da yorulmasın. Enerjiyi bir miktar korusun.

Üşümemesine dikkat edin. Tam iyileştikten sonra bir ay kadar daha antibiyotiğe devam ediyoruz. Bu tekrar nüksedecek kalıntı kalmaması için. Tekrar dönerse ilaca bağışıklık kazanarak döner. Tedavi edilemez.
 
Cvp: Akciğer enfeksiyonu-yardım ricası

Merhaba,

Öncelikle herşey için teşekkür ederim. Önerilerinizi hepsini doğru şekilde uygulamak için elimden geleni yapıyorum. Söylediğiniz gibi devam edip gelişmeleri bildireceğim. 

Belki yeni bir konu açmalıyım bilmiyorum ama konu yine sosyete ile ilgili. 

Rahatsızlığı bir yana bir yandan da kabuk değiştirmeye çalışıyor galiba. Bize geldikten bir süre sonra (geldiği 21 gün oldu 17-18gündür değişiklikleri fark ediyorum)  kabuk plaka aralarında siyahlıklar oluşmaya başladı. plaka uçlarında açık renkler ve hafif kabarıklıklar oluşmaya başladı. Ama hala düşürdüğü bir kabuk yok.  Zaten enfeksiyon nedeniyle pek düzenli beslenemiyor. Nasıl yardımcı olabilirim ona bilemedim. 

Resim paylaşmak istedim amam cepten çektiğim bir resmi paylaşmayı beceremedim.
 
Hayvan büyürken ara çizgiler genişler alttan gelen yeni plakalar üstekini yukarıya kaldırır her bir plaka katmanlaşarak yükselir. Bu eski plakalar zamanla matlaşır, noktasal kabarcıklar oluşur kenarlarından açılır ve kaşınma yoluyla atılır. Daha zaman var. Kabuk ile uğraşmaya gerek yok.
 
Cvp: Akciğer enfeksiyonu-yardım ricası

Tekrar Merhaba,

Sosyete için tedaviye başladığım nerdeyse 1 ay oldu. Nefes alması tamamen normale döndü. Artık kuru alanda balerin duruşu dinleniyor. Çok nadir kendini biraz toplayıp uyku haline geçiyor, oda kısa bir süre. Her harekete ve sese tepki veriyor. Uzun süre kalmasa da sık sık suya giriyor. Sonunda akvaryumun dip kısmını bile keşfetmeye yem için camda çırpınmaya başladı. Çok istekli olmasa da Raffy P yemeye başladı. Yemezse eninde sonunda karides alacağını biliyor. sabah ve öğlen karides yiyor (işe gittiğim için çok uzun süre vakit ayıramıyorum yemi için). Akşamları karşılıklı inatlaşarak Raffy P'yi yiyoruz. 
Görünen tek sıkıntımız yan yüzmesinin tamamen düzelmemesi. su yüzeyinde yüzerken tek yan ağır basıyor. Dibe iniş çıkışları, dipte yüzmesi normal sanki. 
Antibiyotiğe sabah akşam 2 damla olarak devam ediyorum. 2 günde 1 öğlenleride vitamin. 
Son durum konusunda sizden de yorum almak istedim. 

Teşekkürler.
 
Vitamini haftada ikiye düşür. Gentaya aynen devam. Evde yokken o kuru alana çıkıyordur. Isıtma lambasını sabah 6-6:30 civarı ile akşam 20:00'ye kadar yakılı bırak. Olabildiğince çıkıp ısınsın. Zamanlayıcı yok ise alıp takarsın aç kapa derdi olmaz.

Raffy P'yi sabahları ver. Sabahları acıkmaları doruk noktasına çıktığı için yeme isteği daha artar.
 
Cvp: Akciğer enfeksiyonu-yardım ricası

Isıtma lambası 6.30 -7.00 den akşam 9 a kadar sürekli yanıyor. aslında biraz daha erken kapatmam gerektiğini biliyorum ama lamba kapanınca direk yaprakların arasına dinlenmeye çekiliyorlar. Akşam yemeklerini de 7.30 gibi yedikleri için günü onlar için biraz esnetmek durumunda kaldım. 
Yani onlarda çalışan anne sendromundan payını alıyor. :)
Bu arada UVB lambamız (exo terra 5.0 23w) geldi, ama henüz takmadım. Şimdiden takmam da sıkıntı olmaz herhalde, boş yere devit de yüklememiş olurum. 
Gentaya aynı şekilde devam ediyoruz.
 
D vitaminini doğal yolla alır ondan yana sorun olmaz. Aynı zamanda uva da içerdiği için bu metabolizmayı hareketlendirir. Bunu tak ama en çok çıktığı saatlerde 2 saat yansın. 30 cm mesafe altına inme. Hayvanlar ufak radyasyonu fazla almasınlar. Hatta mesafesi 31-32 cm olsun.

Yemleme sonrası iki saat hazmetme payıdır. Yine de 21:00'i geçirme ne kadar çok uyursalar o kadar iyi.
 
Geri
Üst