Cvp: akciğer enfeksiyonu
Yanagi abse olmus,absenin tek tedavisi cerrahidir cikarmak gerekir.Sertlesmisse belki cikarmamislardir,bilemiyorum gormek lazim.Hayvanlar yeterli buyumemisler.Bu onemli degil de habitatini olusturmaniz cok onemli Melisa.Ilac versek bile duzgun habitat olmazsa hastaligi tekrar edebilir.Akvaryum alamiyorsan en azindan ikeada 130 ltlik 69 tl ye saklama kutusu var SAMLA.
http://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/ev-duzenleme/kutular-ve-sepetler/kutular/69903214/samla-kapakli-kutu.aspx
En uygun cozum olur sizin icin en azindan bunu alin.Isitici olmazsa olmaz hastaysa,dusuk sicaklikta immun sistemleri,metabolizmalari yavaslar,antibiyotikten yararlanamayiz.Zarar bile verebilir.Isitici onemli.Alttaki linkte en uygun cozumlerden biri.Korumasi olmayan bir isitici,buna pet siseden koruma yaparsiniz.Uygun olsun diye cozum uretmeye calisiyorum hayvanlar icin.
mailto:/index.php?cPath=9420_9348_9174&filter_id=1191
Uvb ampulu ve isitici ampulu onemli.Ampulleri takacaginiz kiskacli lamba 7.5 tlye bir milyoncularda satiyorlar.Uvb ampulu bu ara en ucuz burda buldum:
mailto:/TeminEdilemeyenProduct/exo-terra-reptile-uvb100-ampul-13-w/JPM020228
Filtre yapmak icin en uygun kafa motoru:
mailto:/product_info.php?cPath=9420_9150_1205&products_id=28623
Simdi bunlar genel bakimlarinda olmazsa olmazlar.En yakin zamanda bunlari temin edin,kuru alan konusunda da yardimci olurum.Filtre yapiminda da yardimci olurum.
Hastaligini halletmemiz icin minimum olarak isitici ve icinde duracagi kabi olmali bunlar olmadan duzelmez bunu yeniden belirtiyorum.
Sirtindaki beyaz benek kabuk atmasiyla ilgili veya mantar tarzi birsey olabilir bunun fotografini gormeden yorum yapamam.Ayni sekilde bagasindaki kirmizilasmayi gormeden de yorum yapamam.Baloncuk cikarmasi agzindan birseyler cikarmasi hayra alamet degil ama bunu soyleyeyim.Baloncuk cikarmasi yeni birsey mi?Surekli mi cikartiyorlar,ne yaparken cikartiyorlar?Uyurken nasil uyuyorlar,bu yuzmelerindeki degisiklikler yeni mi,suan ki istahlari hakkinda birsey demediniz.Suanki istahlarinda kesilme var mi,kesildiyse bir anda mi yavas yavas mi kesildi?Yan yuzmeye yeni mi basladilar?Sorularimi tam cevaplayin ki yardimci olayim.
Fotolarini cekip gostermeniz gerek.
Eger enfeksiyon varsa,gramajini bilmeden doz ayarlamasi yapamayiz.Eger hasta olduguna karar verirsek,doz ayarlamasi ve ilaclari size soylesem bile kas ici enjeksiyon yapan bir veterinere goturmeniz gerekecek.Nerede oturuyorsunuz?
Pardon simdi gordum fotograflarini,bakiyorum.
Burdan gordugum kadariyla yanaginda birsey gorunmuyor bir de ustten cekebilir misin?Bagasinda yanlarda kizarikliklar var evet.Derisinin rengi normal.Bagasindaki kizariklik bir enfeksiyonun gostergesi olabilir.Yuzmesi ve istahiyla ilgili cevap bekliyorum.
Bu arada bu kap,ustune ciktiklari tas yetersiz Melisa.Isiticisin olmamasi zaten tedavi edemememiz demek.