Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akciğer enfeksiyonu

melisa ecem

Bronz 3 Üye
Merhaba. Araştırma yaptığım bir sitede akciğer enfeksiyonuna baktım . Benim iki kaplumbağamda yan yan yüzmeye başladı ayrıca alt kabukları pembeleşti birbirlerini ısırmaya başladılar ve boyunlarını kaşıyorlar . Tam tamına iki gündür ne yapabilirim diye uğraşıyorum . Veterinerlik fakültesine götürsem sorun olur mu ?

Cvp: akciğer enfeksiyonu

Hayvanlariniz kacar gram bunu hemen olcun size dozajiyla ilaciyla beraber soyleyecegim.Hayvanlar kac yasinda ve kac cm ler bunu da yazin.Bu bilgilere gore yardimci olacagim.Suyun sicakligini 33 dereceye cikartin.Metabolizmalarinin top noktasidir,immun sistemleri daha guclu olacaktir.Bagalarinin fotografini atabilir misiniz?

Bakıyprum hemen ama fotoğraf nasıl gönderiliyor?

Ama boyunlarını kaşıması fındığın necatiyi ısırmasından necatininde fındığı ısırmaaından kaynaklanabilir çünkü aynı anda dğn birbirlerini ısırmışlardı

Hizli cevaptan degil de yorum yaz butonuna basiyorsunuz.Altta ek dosya ekle var.Ona tiklayip fotografi secip dosyayi yukleye basiyorsunuz.Ayni sekilde diger fotograflari da yukluyorsunuz.Kac yasindaydi hayvanlar?

Istahlarinda problem var mi,hapsirma,nefes alirken islik sesi,burnunda sumuk var mi?Yan yuzmeleri normal de olabilir onceden yapmiyorlardi da artik boyle mi yapmaya basladilar?Kuru alana cikmalarinda problem var mi?Hepsiyle beraber degerlendirmek gerekir yanlis tanimlamayalim.

istahtaki kesilme varsa ne kadar surede oldu?

3 yasindaki hayvanlar en az 15 cm civari olmali,ikisi de erkekse birbirlerini isiriyor olabilirler buyudukleri icin,ayni sekilde davranis degisiklikleri de bununla ilgili olabilir,bu konuda forumdaki daha tecrubeli kisiler cevap verebilir.Gercekten akciger enfeksiyonu mu bunu anlayalim once.

Hayvanin habitatini,lambalarini,kuru alanlarini,tank boyutunu da yazabilir misiniz.

Geçen sene fındık 3 ay yemek yemedi sonra gammarus aldım onu yedi bi kaç gün sonra bıraktı o dönemde necatinin yanağı iltahap oldu vetenire götürdüm yanağını baya baya deldiler ama iltahap çok sert olduğu için çıkaramadılar iki hafta agzından şırıngayla antibiyotik verdim e hahiyle suyada damlatıyoduk o yüzden kapları ayırdık geri birleştirince yemeğe başladı fındık . Simdi bizim tek kişilik bir kayamız var ona çıkıyo biri gaz çıkarıyolar durmadan ve hep ağzından baloncuk şimdi baktım fındığın sırtında iki beyaz nokta çıkmış . Onşarla jep ilgileniyorum fakat bi akvaryumumuz yok 5 aydır almak için annemle abkama yalvarıyorum ama almadılar onun dışında necati hastayken ısıtıcı almıştık ben uyurken kırılmış plastiği ermişti hatta evde yanık kokusu vardı ama kurtardık

Maalesrf evde tartı yok o yüzden bakamadım kilolarına fındık üç yaşında olduğundan şüpheliyim çünkü bi arkadaşın kaplumbağasıydı hatta necati bile 2 yaşında olabilir ama necati 9 cm fındık 8 cm arada milim var ama rahat durmadaığı için iyi öemedim üst kabuk boyuna göre ölçtüm

İlk foto necati ikincisi fındık

İlk foto n ikinci foto f

Pardon aynı fotoğrafı göndermişim

Nacti

En üsttekiker fındık alttaki necati

Pardon aynı fotoğrafı göndermişim

İlk foto n ikinci foto f

Maalesrf evde tartı yok o yüzden bakamadım kilolarına fındık üç yaşında olduğundan şüpheliyim çünkü bi arkadaşın kaplumbağasıydı hatta necati bile 2 yaşında olabilir ama necati 9 cm fındık 8 cm arada milim var ama rahat durmadaığı için iyi öemedim üst kabuk boyuna göre ölçtüm

Geçen sene fındık 3 ay yemek yemedi sonra gammarus aldım onu yedi bi kaç gün sonra bıraktı o dönemde necatinin yanağı iltahap oldu vetenire götürdüm yanağını baya baya deldiler ama iltahap çok sert olduğu için çıkaramadılar iki hafta agzından şırıngayla antibiyotik verdim e hahiyle suyada damlatıyoduk o yüzden kapları ayırdık geri birleştirince yemeğe başladı fındık . Simdi bizim tek kişilik bir kayamız var ona çıkıyo biri gaz çıkarıyolar durmadan ve hep ağzından baloncuk şimdi baktım fındığın sırtında iki beyaz nokta çıkmış . Onşarla jep ilgileniyorum fakat bi akvaryumumuz yok 5 aydır almak için annemle abkama yalvarıyorum ama almadılar onun dışında necati hastayken ısıtıcı almıştık ben uyurken kırılmış plastiği ermişti hatta evde yanık kokusu vardı ama kurtardık

Büyük plaatik saklama kabında bakmak zorundayım annem ve ablam kesinlikle almıyorlar normal akvaryum taşları var ama kotmadım yana yatıp yüzerken yana yatmaları bir yada iki ayağı havada oluyor ama fındık kız çünkü birbbirlerine kuryapmalarına tanık oldum geçen fındık necatiyi baya ısırdı yüzemiyo eskisi gibi ve dün bana yaklaşöadı fındığada çok korkmuş normalde beni görünce kaptan çıkcam diye ters düşerdi ama şu an daha iyi dün fındık gece kur yaptı necatiye hayvan masıl korktuysa kaçtı ıaırcak diye

Tam hali :(

Yanagi abse olmus,absenin tek tedavisi cerrahidir cikarmak gerekir.Sertlesmisse belki cikarmamislardir,bilemiyorum gormek lazim.Hayvanlar yeterli buyumemisler.Bu onemli degil de habitatini olusturmaniz cok onemli Melisa.Ilac versek bile duzgun habitat olmazsa hastaligi tekrar edebilir.Akvaryum alamiyorsan en azindan ikeada 130 ltlik 69 tl ye saklama kutusu var SAMLA.

http://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/ev-duzenleme/kutular-ve-sepetler/kutular/69903214/samla-kapakli-kutu.aspx

En uygun cozum olur sizin icin en azindan bunu alin.Isitici olmazsa olmaz hastaysa,dusuk sicaklikta immun sistemleri,metabolizmalari yavaslar,antibiyotikten yararlanamayiz.Zarar bile verebilir.Isitici onemli.Alttaki linkte en uygun cozumlerden biri.Korumasi olmayan bir isitici,buna pet siseden koruma yaparsiniz.Uygun olsun diye cozum uretmeye calisiyorum hayvanlar icin.

mailto:/index.php?cPath=9420_9348_9174&filter_id=1191

Uvb ampulu ve isitici ampulu onemli.Ampulleri takacaginiz kiskacli lamba 7.5 tlye bir milyoncularda satiyorlar.Uvb ampulu bu ara en ucuz burda buldum:
mailto:/TeminEdilemeyenProduct/exo-terra-reptile-uvb100-ampul-13-w/JPM020228

Filtre yapmak icin en uygun kafa motoru:

mailto:/product_info.php?cPath=9420_9150_1205&products_id=28623

Simdi bunlar genel bakimlarinda olmazsa olmazlar.En yakin zamanda bunlari temin edin,kuru alan konusunda da yardimci olurum.Filtre yapiminda da yardimci olurum.
Hastaligini halletmemiz icin minimum olarak isitici ve icinde duracagi kabi olmali bunlar olmadan duzelmez bunu yeniden belirtiyorum.
Sirtindaki beyaz benek kabuk atmasiyla ilgili veya mantar tarzi birsey olabilir bunun fotografini gormeden yorum yapamam.Ayni sekilde bagasindaki kirmizilasmayi gormeden de yorum yapamam.Baloncuk cikarmasi agzindan birseyler cikarmasi hayra alamet degil ama bunu soyleyeyim.Baloncuk cikarmasi yeni birsey mi?Surekli mi cikartiyorlar,ne yaparken cikartiyorlar?Uyurken nasil uyuyorlar,bu yuzmelerindeki degisiklikler yeni mi,suan ki istahlari hakkinda birsey demediniz.Suanki istahlarinda kesilme var mi,kesildiyse bir anda mi yavas yavas mi kesildi?Yan yuzmeye yeni mi basladilar?Sorularimi tam cevaplayin ki yardimci olayim.
Fotolarini cekip gostermeniz gerek.
Eger enfeksiyon varsa,gramajini bilmeden doz ayarlamasi yapamayiz.Eger hasta olduguna karar verirsek,doz ayarlamasi ve ilaclari size soylesem bile kas ici enjeksiyon yapan bir veterinere goturmeniz gerekecek.Nerede oturuyorsunuz?

Pardon simdi gordum fotograflarini,bakiyorum.

Burdan gordugum kadariyla yanaginda birsey gorunmuyor bir de ustten cekebilir misin?Bagasinda yanlarda kizarikliklar var evet.Derisinin rengi normal.Bagasindaki kizariklik bir enfeksiyonun gostergesi olabilir.Yuzmesi ve istahiyla ilgili cevap bekliyorum.

Bu arada bu kap,ustune ciktiklari tas yetersiz Melisa.Isiticisin olmamasi zaten tedavi edemememiz demek.

Ankara necatibey cad. Ben çok istedim akvaryum almayı fakat karşılar gizlice alıyım diyorum çok kızarlar ve sanırım bu ay sadece alabilirim benim yarışmam var bu ay annem bakmayı bilmez . Fotoğraflarını atmıştım ama . Uyurken suyun içinde uyuyo biri kayaya çıkabiliyo sadece sanırım normalde öyle yüzüyolar bilmiyorum beni alt kabuğu endişelendirdi . İştahları idrarını bile yeme boyutunda . Yem yerken yemi auyun içine çekerken baloncuk çıkartıyo ve bu yeni başladı dediğim gibi fakülteue götürcem en kısa zamanda belki bugün belki yarın . Ben herşekilde bakabilirim ama annemle ablam inatlar iki gün önce veterine götürmeme larşı çıktılar ama ben yine iansımı deneyim . Çok teşekkür ederim .

Yanağı geçti artık iyi leşti sadece hayvanın yanağını deştikleri için iz kaldı . Deşmek dediysem cidden öyle oldu vetedinerde ağladım hatta

Anladim.Istanbulda olsaydin,imkanlarin da kisitli oldugu icin belki yardim edebilirim diyecektim.En onemlisi bir isitici edinmeni oncelikle oneriyorum,33 dereceye cikarmani da.Istahlari guzelse oncelikli olarak bunu yaparsin.Fakulteye de goturursen buyuk ihtimal anlayan cikmaz,yazacagim ilaci yazacagim dozda ayarlayip kas ici enjeksiyon yapilmasi gerekir hayvanlar kotulesirse veya istahlari azalirsa.Ilacin adi Primamycin.Etken maddesi oksitetrasiklin.25-50 mg\kg doz araliginda,6 gun 24 saatte bir kas ici uygulanir.Doz ayarlamasini veteriner yapar.Ben bu anne babalari gercekten anlamiyorum.Bu musluman toplumu da .Lutfen yanlis anlama ben lisedeyken ilkokuldayken aynisini benim ailem de diyordu.Bu hayvanlar can tasiyor ya.Nedir ki yani biriktirdigin harclikla alirsin buna bile karisirlar bazen.Toplumu gercekten anlamiyorum.Herneyse sana kolay gelsin Melisa iyi sanslar.

Çok saol evet haçlığımla almama karşılar ben parasında değilim diyorlar ama bakımı çok zor . Geçen bunalmıştım fındıkta necatiyi ıaırınca beni ağlama tuttu ayıralım dedim sesim ağlayınca bağırma gibi çıkıyo ve annem sen kime bağırıyosun dedi ablama anşattım o aynı durumu kötü olsa biliyoaun söylerdim diyo ay sinir oldum ben kaç tane kaplumbağa baktım ya aldığımızda hastalıklıydı yada iyi bkamadığımız için

Çok saol büyük ihtimal babama aldırırım anneme söyleöeden kırarım her nekadar bana bir ay fırça atsada . Bi ara bunları benim küçük odama kitlemeyi planlıyorum ne hissediyolar acaba

Bunu sey gibi dusun.Bir iskence sekli vardir,dusman askeri konusturmak icin.Tum vucudunu sobanin icine koyarlar,kafan disarda kalir.Oraya adam pisler pisler pisler en sonunda orda zehirlenir derisi erir ölur.Bu iskencede en azindan kafasi disarda adamin.Kaplumbagalar bu sudan iciyorlar.Bu kucuk kaplarda ve filtresiz buyuyen hayvanlar da boyle iste.Cok fazla kaka cis yapiyorlar,sonra zehirlenip oluyorlar.Iskencenin dik alasi.Bu hayvanlar orta amerika menseili.Cocugum seviyor diye aliyorsun.Yasadigi sicaklik habitat umrunda degil.Olecek yani kesinlikle öldurcegini biliyorsun ama aliyorsun.Aliyorsan sistemini kur ya da alma ve gunahina girme.Lafim kucuk cocuguna hayvan alip gunahina giren ailelere.Aslinda bakmasi kolaydir kopek degil gunde bir iki kez gezdirceksin kaka yaptirip toplayacaksin.Hamster deil surekli kakasini toplaman gerekip evi pis kokutsun.Sistemini bir kez kuracaksin ve tek yapacagin gunde bir beslemek.Haftada bir su degisimi.Bukadar.

annem bunlar çok büyüyünce doğal ortama bırakırız diyo bu hayvanlar elden hazır yemek yeneğe alışmışlar ölüp giderler o ortam çok yabancı gelir diyorum fakat anlatamıyorum . annem arkadaşının kaplumbağası var 8 yaşında hani ölüm kapları diye geçiyo onun yarısı kadar bir kapta bakıyolar hayvana hayvan kapta dönemiyo zaten necatiyle fındıktan azıcık daha büyük kapta onun kadar bide hayvanı televizyonun tam yanına kouyolar zaten ailecek bağırarak konuşuyolar televizyon seside çok yüksek hayvana düzenli yemde vermiyolar ama hayvan doğup büyüdüğünden beri ne bir kere hastalandı ve kabı hiç değişmedi bi an hayvanı kaçırasım geldi o derece üzüldüm havyanın ismi bile yok herkes kafasından bişey uydurmuş öyle sesleniyo . Çok üzüldüm .:59:

Yapilacak sey bu yani orta gelirli bir aile icin bu nedir ki.Ampuller,saklama kutusu,isitici ve motora para veriyorsun 4 ana sey.Birdaha da ugrasmiyorsun.
Kuru alan,filtre yapiminda evdeki esyalari kullanacaksin zaten.Aklinda bulunsun.Fotografi bir incele.

Fotograf yuklemeye calisiyorum ama yukleyemedim anlamadim.

Tamam dosya boyutu fazlaymis hallettim:)Bunu inceleyebilirsin.

melisa hayvanların hiçbir ekipmanı yok. bunlar olmadıkça da yapılacak tedavinin olumlu olmasının imkanı. şu an hayvanlar bu havada böyle ise kışa doğru sağ çıkamazlar. alacağın şeylerin maliyeti var. eğer bunları karşılayamayacak durum var ise sahiplendirmen en iyisi.

hayvanlar sürekli suda olduğu için yosun bağlamış oysa tam kuru alan ve ısıtıcı lamba olması şart. kabukalrının temiz ve ıslak diş fırçasına tuz veya karbonat tozu dökülüp fırçalanması lazım.ama hayvanlar hasta sudan çıkarman durumunda daha da hastalanacaklar şimdilik kalsın.su değişimlerini sakın soğuk su ile yapma ortam sıcaklığında olmalı. pet şişeye su koyup bir iki gün beklet. hangi oda sıcaksa orada dursunlar şimdilik. sera raffy P yem al içindeki kırmızılar mineral yemdir. kalsiyum çeşitli mineral ve vitaminler içerir. bundan hafatada iki defa ver.

bu hayvanlar bu habitatın canlıları değiller dolayısıyla doğaya bırakılamazlar. yırtıcı tür olduğu için konulacağı habitattaki canlılar için beslenme zincirinin üst halkasında olurlar. ayrıca bu yasaklanmıştır. hayvanlar bu bölgenin hayvanları olsa dahi bırakmak için geç kalınmış ki hayvanlar hasta ölme riskleri yüksek.

ama anlattıklarına bakarsak hayvanlar için sahiplendirme sitesinde konu açmanda fayda var. tuzlu ve tatlı yiyecekler verilmez. işlenmiş et türevleri verilmez.

Melisa ben birdaha baktim da fotograflarina,ilk iki fotodaki hayvanin bagasi biraz daha kirmizi erkek olana göre,ona dikkat et.

Ikisi de hastadir zaten biri hastaysa ama bu dedigimin durumu sanki daha kotu.Tabi kirmiziligin sebebi enfeksiyon ise.Sen izle bu hayvanlari.

hayvanlar yem yiyor mu ?

yiyorlar ise eczaneden genta damla alıp bu aşamada iki öğüne çık yemlerde. sabah-akşam bu damladan tek yeme 3 damla damlatıp emmesini bekledikten sonra elden suya değdirmeden yedir. raffy P stickler buna uygundur. bu ilaçlı yemin tadı farklı olacaktır bu sebeple ilk olarak verip sonra diğerlerini vereceksin. aç oldukları için yiyeceklerdir. günlük çift öğün toplamı kafa hacimlerini aşmasın belki bir yem fazla verebilirsin. ilacı mineral yani kırmızı yeme damlatma.

hayvanlar büyük iyileşme oranları yüksek. akvaryumu bir an önce al ki ekipmanlarda da yardımcı olalım. hayvanları 2-3 saat kadar pencere arkasına bir kısmı kabın gölgede kalacak şekilde koy. o taş yerine çıktıklarında tam su dışında olacak genişlikte cam bir kabı ters çevirip kabın orta noktasına koy yanlardan kaçmasınlar. ısıdan tam randıman alsınlar. bulundukları yerde pencere açmayın cereyanda kalmasınlar ve ilave edeceğin su mutlaka kaptaki suyla emsal sıcaklıkta olsun. hatta pet şişe içme suyu kullansan bir süre iyi olur. pencere önüne koyma işini saat 14:30'dan sonra yap. suyu da kontrol edersin fazla ısınmasın.

Geri