Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akciğer enfeksiyonu

Bizim kaplumbağalar hep pencerenin önünde duruyorlar en sıcak odada güney cephe ayaklarını gererek yatıyorlar

Cvp: akciğer enfeksiyonu

melisa ecem' Alıntı:
Bizim kaplumbağalar hep pencerenin önünde duruyorlar en sıcak odada güney cephe ayaklarını gererek yatıyorlar

Güneşin yaydığı UVB ışını camdan geçemez.UVB,D3 vitaminin canlı tarafından sentezlenmesi için gereklidir.Yalnızca UVA ışını geçer ki bu da camın cinsine ve kalınlığına göre değişir.Bu durumda canlı yalnızca yaz aylarında güneşin yaydığı ısıdan ve bir nebze UVA ışınından faydalanabilir.Diğer mevsimlerde ve yaz aylarında hava durumuna göre canlıların hava akımına maruz kalacağı pencere-kapı gibi bölgelerden uzak tutulması gerekmektedir.

Bugün necati çok yemek yedi daha da oburlaştı
ayrıca ya isal oldu hada durmadan kusuyo dün şeftali vermiştim kabuğunu soyup dışkısı o renk olmuş taze nane versem düzelir mi ? İyi gelir mi ? Zaten bugün kesin veterinere götürcem sanırım .

meyve vermiyoruz fuktoz içeriyor. sadece marul, kıvırcık ve yerse hormonsuz salatayı soyup boylamasına ince kesit çıkarıp ver çekirdeksiz kısmından bunlar harici ot verme. hayvanı çok besleme çok yerse kusar. günlük kafa hacmini aşma.

ishal olduğuna göre şimdilik ot türevleri de verme. sadece protein içerikli stick yem ve gammarus ver.

Yok cem abi sadece kusmuş veyerinere gittim bugün senin dediğin gibi kuru götürdüm fotoğrafını çekmiştim kusmukmu isal mi anlamak için kusmukmuş dün ilk defa şeftali vermiştim kavuğunu soyup ama beğenmedi heralde onu kusmuş bugün bayağ iyileşti zaten hasta falan değil dedi doktor şeftali yüzünden kusmuş dedi o yüzden rahatladım sadece ıstıcı al dedi kabın zaten akvaryum büyüklüğündeymiş kaya falanda alcam zaten annem gönüllü değil bilmiyorum

sen hayvan ters döndü demedin mi ? hayvanların yüzmesine bak halsizliklerine bak. büyüklerde belirtiler kolay anlaşılmıyor. orada kontrol sırasında hayvan kabuğuna çekildiği için net farkedilmemiş olabilir. su ve kuru alandaki hallerinden durum saptanır.

sendeki kap ufak derinliği yok ısıtıcı koymak tehlikeli hava teması olursa tüpü patlayıp suya akım verir. akvaryum şart. dediğim ölçülerde almalısın. bu kaba koyacağın kuru alanda kabı kısıtlar hayvanlara yüzecek alan lazım.

Hayvana isitici alip izle diye tavsiye vermistim sana hatirliyorsan Melisa.Fotograflari atmistin zaten.Istahlari yerinde hayvanlarin.Suan icin yapacagin sey su sicakligini arttirip yeni bir akvaryuma veya kaba koyup normal yemiyle beslemen.Bu arada da davranislarini ve istahini izlemen okadar.Ileride eger kotulesirse ancak anlasilabilir hayvan enfeksiyon geciriyor mu gecirmiyor mu.Suan icin hayvan hasta mi degil mi hemogramina bakmadan anlamanin imkani yok yani.Buna da gerek yok zaten.
Gercekten tek yapman gereken su sicakligini arttirip yeterli su hacmi olan biryere koyup hayvani takip etmen.
Yediginde sana tatli gelen hicbir yiyecegi hayvanlara da verme.Meyve sebze tahil farketmez.Cem abinin dedigi gibi gammarus ver.

Cem abi bu arada bence genta vs antibiyotik iceren birsey vermesin hayvanlara,enfeksiyon geciyorlarsa eger bakteriler direnc kazanir cunku gentanin dozu cok cok az.Hicbir yarari olmaz hatta zarari bile olabilir dedigim sekilde.

Yarın zaten ısıtıcı alıcam ilk iş . İyi ısıtıcı maekası biliyosan söylermisin ?

melisa ecem' Alıntı:
Yarın zaten ısıtıcı alıcam ilk iş . İyi ısıtıcı maekası biliyosan söylermisin ?

-JBL ProTemp S
-Sera
-Eheim Thermocontrol
-Fluval E Series
Piyasadaki en kaliteli ürünlerdir.Bütçeye göre akvaryum hacmine uyumlu olan modellerden herhangi biri tercih edilebilir.

eheim jager ve jbl protemp uygun ve en kaliteli ısıtıcılar arasında yalnız bunları ömürlük akvaryumda alman yerinde olur. fiyatları yüksek. ucuz ve kaliteli olarak önereceğim atman BT kristal su ısıtıcısı kutusunda eflatun bir renk var bu ısıtıcılar tam batabilme özelliğine sahip diğer modeli sadece dik konumladırılıyor onun kutusunda da yeşil renk var. onu alma. akvaryum ölçüsü belli olmadan alma sakın ona göre gücünü belirlemek lazım.

yüzerlerken ters döndüler dedin diye hatırlıyorum böyle birşey var mı yoksa eğik mi yüzüyorlar demiştin ?

Geri