Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer enfeksiyonu

boncukcınım

Yeni Üye
Su kapluğumbağam Nisan ayından beri benim normalde hiçbir sıkıntı yoktu çok hareketli ve tatlıydı ama daha sonra son iki haftadır ağzını açıp sürekli tıslar veya hapşırır gibi ses çıkartıyor son iki gündür yem çok nadir yiyiyo bende o yüzden karides vermeye başladım vitamin almak istiyorum belki yem yer diye ama ne alacağımı da bilmiyorum geçici bir süreliğine plastik kapta bakıyorum fakat akvaryum alıcam henüz alamadım fanus var cam o da yuvarlak olduğu için almak istemiyorum ne yapmam gerek bilmiyorum acil dönüş sağlar mısınız

Foruma hoş geldiniz ,

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Klima , rüzgar vb. esintiye maruz kalmış olabilir mi?

Karides dışında verdiğiniz yemler neler?

Eczaneden gentagut göz damlası alın. Sabah-akşam olmak üzere hayvan eğer ağzını açıyorsa 45 derece açıyla tutup ağzına 2 damla damlatın. Eğer ağzını açmazsa dik tutup ağzına 3 damla 10-15 saniye arayla ruj sürermiş gibi damlatın. Damlatma işini bitirdikten sonra o vaziyette biraz bekletin sonra akvaryuma alabilirsiniz.

İnternetten ya da petshoptan deep fix reptivit vitamin damla alın. 1 hafta boyunca her gün gentaguttan uzak bir vakitte ağzına 1 damla damlatın. Eğer ağzını açmazsa 1 damla ruj sürermiş gibi damlatın.

Hayvana haşlanmış yumurta akı ya da birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası vermeyi deneyin.

Hayvanın bulunduğu odada rüzgar , klima vb esintiye maruz kalmadığından emin olun. Odayı havalandırmak istediğinizde hayvan sudayken havalandırın mümkünse.

Arada yem denemeleri yapmaya devam edin. Yemi attıktan sonra odadan çıkın eğer geldiğinizde yememişse suda kalmasın yemi alın. Yem yiyorsa da abartmadan ara öğünler ekleyin.

Akvaryum alın mutlaka. Sağlıklı gelişim için boyca uzun akvaryum ve akciğer gelişimi için derinlik lazım.

Fanus olmaz dediğiniz gibi dikdörtgen akvaryum lazım.

Ama en önceliğiniz ısıtma lambası , göz damlası ve vitamin olsun. Bu konudan ısıtma lambasıyla alakalı bütün bilgilere erişebilirsiniz:

Genel kaplumbağa bakımıyla alakalı bilgi almanız için bu konuyu da bırakıyorum:

Aklınıza takılan başka soru olursa mutlaka sorun. Hayvanın durumuyla alakalı da arada bilgi verin lütfen.

Foruma hoş geldiniz ,

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Klima , rüzgar vb. esintiye maruz kalmış olabilir mi?

Karides dışında verdiğiniz yemler neler?

Eczaneden gentagut göz damlası alın. Sabah-akşam olmak üzere hayvan eğer ağzını açıyorsa 45 derece açıyla tutup ağzına 2 damla damlatın. Eğer ağzını açmazsa dik tutup ağzına 3 damla 10-15 saniye arayla ruj sürermiş gibi damlatın. Damlatma işini bitirdikten sonra o vaziyette biraz bekletin sonra akvaryuma alabilirsiniz.

İnternetten ya da petshoptan deep fix reptivit vitamin damla alın. 1 hafta boyunca her gün gentaguttan uzak bir vakitte ağzına 1 damla damlatın. Eğer ağzını açmazsa 1 damla ruj sürermiş gibi damlatın.

Hayvana haşlanmış yumurta akı ya da birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası vermeyi deneyin.

Hayvanın bulunduğu odada rüzgar , klima vb esintiye maruz kalmadığından emin olun. Odayı havalandırmak istediğinizde hayvan sudayken havalandırın mümkünse.

Arada yem denemeleri yapmaya devam edin. Yemi attıktan sonra odadan çıkın eğer geldiğinizde yememişse suda kalmasın yemi alın. Yem yiyorsa da abartmadan ara öğünler ekleyin.

Akvaryum alın mutlaka. Sağlıklı gelişim için boyca uzun akvaryum ve akciğer gelişimi için derinlik lazım.

Fanus olmaz dediğiniz gibi dikdörtgen akvaryum lazım.

Ama en önceliğiniz ısıtma lambası , göz damlası ve vitamin olsun. Bu konudan ısıtma lambasıyla alakalı bütün bilgilere erişebilirsiniz:

Genel kaplumbağa bakımıyla alakalı bilgi almanız için bu konuyu da bırakıyorum:

Aklınıza takılan başka soru olursa mutlaka sorun. Hayvanın durumuyla alakalı da arada bilgi verin lütfen.
Aldım dediğiniz ilaçları ama ölü gibi kafasını ne tarafa ağır gelirse o tarafa yatırıyor korkuyorum açıkçası iki üç gün içerisinde akvaryumu da alacağım şu anlık fanusta onu ayarlayacağım reptiviti aldığım gibi verdim biraz canlandı gözlerini açtı ama hala ölü gibi ne yapmam gerel

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    2.7 MB · Görüntüleme: 14
  • image.jpg
    image.jpg
    3 MB · Görüntüleme: 15
Foruma hoşgeldiniz.

Vitamini her gün 1 damla ağzına damlatın.

Genta yada gentagut göz damlası, hangi damlayı aldıysanız onu da sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün.

Isıtma lambası olsun. Suyu şimdilik sırtını geçecek kadar olsun. Bu şekilde 1 hafta uygulayın. Sonra bakalım.

sadece vitamini verdim ve kuru alanda beklettim baya bi canlandı bi de lambanın altında duruyo şu an iyi gibi aslında sadece hala yem yemedi ama hareketlendi vücuduna direnç geldi iyi gibi canlandı bi ağzını açıyordu sürekli çok nadir açıyo geziyo falan

Foruma hoşgeldiniz.

Vitamini her gün 1 damla ağzına damlatın.

Genta yada gentagut göz damlası, hangi damlayı aldıysanız onu da sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün.

Isıtma lambası olsun. Suyu şimdilik sırtını geçecek kadar olsun. Bu şekilde 1 hafta uygulayın. Sonra bakalım.
b

İlaç öyle hemen etki göstermez siz hemen akvaryum kurun ısıtıcı ısıtma lambası kuru alan lazım bunu hemen halledin denilen ilacı kullanin vitaminide kullanın rastgele kullanmayın vitamini zararlı

Sabah gentagut kullanınca öğlende vitamini kullanın baya saat geçsin yoksa karışır damlattiktan sonra biraz tütün boğazdan aksın

Vitamin kırgınlığı alıp iştah açar ama o kadar hayvan hasta. Gentagut göz damlası alıp uygulayın.

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Geri