Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer enfeksiyonu

Kapluştron

SKF Delisi
Katılım
1 May 2013
Mesajlar
938
Gözü uzun süredir kapalı olan kaplumbağam tedavi etmeme rağmen iyileşmedi akciğer enfeksiyonu belirtileri göstermeye başladı. Ekipmanlarım eksikti tamamladım. Burdaki yazılardan okuduğum kadarıyla dioksisiklin etkili antibiyotiği edindim. Ama nasıl kulanmam gerektiği konusunda yardım ederseniz çok sevinirim. Her kapsül 100mg mış 1 mg denk gelmesi için ne yapmalıyım. Şimdiden teşekkürler.
 
Kapsülü şırıngaya çekip oranlayarak damlatın. En rahat bu şekilde verebilirsiniz.

Geçmiş olsun.


Yani şırıngada çizgiler olduğu için örneğin hepsini çektiniz ve 100 tane çizgi var. Bir çizgi kadar dikkatliçe sıkıp bırakın.
 
Cvp: Akciğer enfeksiyonu

aslında bunun yerine bir veterinere gitmek daha iyi. dozaj ayarlamasını yapamazsan hayvanın ölme riski var. elindeki cam mı, hap mı?
 
Cvp: Akciğer enfeksiyonu

Benimde kaplumbagalarimin biri suyun.icinde agzini aciyor esner gibi iki gundur goruyorum bi hastalik belirtisi midir acaba
 
Eger bna bi bilgi verebilirseniz hemen tedaviye başlamak istiyorum teşekkür ederim.
 
Hap olmaz.


Dozaj ve uygun ilaç için veteriner en güvenilir yol.
Sıvı antibiyotik alıp şırınga ile ayarlamanız gerekir.
 
Dozajını ayarlamak çok zor olur. Bundaki ölçü ne olmalıdır bilmek gerekir.
 
Cvp: Akciğer enfeksiyonu

snmr17' Alıntı:
Benimde kaplumbagalarimin biri suyun.icinde agzini aciyor esner gibi iki gundur goruyorum bi hastalik belirtisi midir acaba

kuru alana çıktığında da yapıyor mu bunu ? yapıyorsa akciğer enfeksiyonundan şüphe edilebilinir. ama sadece su içinde yapıyorsa o sorun değil onu bütün kaplumbağalar yapıyor. ama sebebini tam bilemiyorum. su içmek; verdiği nefesle hava atmak veya ağzındaki bir şeyi temizlemek için olabilir.
 
Eczanelerde monodoksun sıvı halini bulamadım dioksisiklin içeren başka sıvı ilaç olmadığını sylediler ama ben durumu anlatınca bana başka bir antibiyotik verdiler. İnşallah iyi gelir . Zaten ısıtıcıyı taktıgımdan beri bir canlılık var:)
 
Cvp: Akciğer enfeksiyonu

prospektüsünü okuyup bu konuda faydası var mı öğren ve dozaj aşımını da incele. özellikle çocuklar için olanı. eğer uygunsa günde bir defa bir yeme bir damla ile başla. yalnız bu akciğer konusunda emin misin. belirtilerin neler olduğunu ilacı kullanmadan önce anlatırsan iyi olur. göze bağlı sebepten kaynaklı ise hayvana dokunmasın ilaç.

ısıtıcı lambayı da eksik etme. sürekli kuru alana çıkıyor ve uyuyorsa gece içinde night glo dediğimiz ampulden alman iyi olur. su ısısı şimdilik 28; kuru alanda 31-32 olabilir.
 
Cvp: Akciğer enfeksiyonu

gözleri zaten kapalıydı biliyorsunuz, karada daha fazla zaman geçiriyor, yem yemiyor, hafif yan yüzüyor sudayken de hep suyun üstünde hiç dalmıyor kıpırdamadan duruyor sonrada hemen kuru yere gidiyor, 3 gün önce de yüzerken ağzından gıcırtı gibi sesler duymaya başladım ve geçenlerde de sanırım burnundan salya gibi bir şey geldi. Zaten salyayı görünce koşarak ekipmanları almaya gittim. Şuan durumu daha iyi görünüyor dalmaya ve hareket etmeye başladı ama yan yüzme devam ediyor tabi yem yememe de gözlerini artık açabiliyor fakat çok az. Sanırım sıcaklık iyi geldi. :)
 
Cvp: Akciğer enfeksiyonu

Alciğer enfeksiyonundan tedavisiz kurtulması zor olur. Genelde vücut sıcaklık düzelmelerinde hafif toparlar gibi olup enfeksiyonun direnci ile baş edemeyince gene yorulmaya başlar. Yan yüzme, kuru alan ziyareti artışı, dirençsiliğe bağlı uyku hali ve yem yememe direk belirtileridir. Ses çıkarması ciğerleri dolu olduğundan zor nefes alması ile alakalı olup bu ve salya akıtma konusu hastalığın diğer belirtilerden daha ileriye gittiği bölümdür. Tedavi aksatılmadan sabırla yapılmalı.

Bu esnada yem yememe durumuna bağlı besinsizlik ve hastalık yüksek miktarda dirençsizlik meydana getireceği için kaplumbağa vitamini alıp direk ağzına damlatın. Normal şartlarda haftada bir yeme bir damla verilen bu vitamin hasta hayvanda iki günde bir kez (15 günü geçti ise hastalık boyunca her gün) yem yemediği için direk ağıza damlatarak verilmeli. Eğer ağzını açmada yada açtığı anı yakalamada sorun olursa danışırsanız daha farklı bir yöntem önerebilirim. En iyi kaplumbağa vitamini budur.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=4491
 
Vitamini aldım ama malesef dediğiniz gibi ağzına damlatmakta güçlük çekiyorum yemde yemiyor ne yapmam gerek ve yem nasıl yedirebilirim. Tedaviye hemen başladım inşallah iyileşir.


Birde antibiyotiği suyuna koyup 12 saat bekletmem sonra suyunu değiştirip 12 saat dinlendirmem gerekiyor değilmi
 
Cvp: Akciğer enfeksiyonu

Bir süre iştah olmaz. Vitamin direncin komple gitmesini önler, kısmende iştah açar. Kaplumbağayı ilaçlı sıdan ilaçsız suya geçirirken çıkaracaksınız. Bu esnada elinize alıp ağzına vitamini damlatmaya çalışın. Eğer ağzını hiç açmazsa kaplumbağanın başı yukarı gelecek şekilde elinizde tutup vitamini ağzına birkaç damla damlatın. İçmeyeceği ve başını içeri çekeceği için vitamin o bölgede biraz birikecek. O esnada ağız kenarlarından içeri kısmen sızar hatta biraz aralar. Çünkü burnunu kapatacağı için ağzını açma hissi duyacak. Bu işlemde eğer burnunu vitamin kaçarsa püskürtebilir, bundan ürküp hayvanı düşürmeyin.

Tedavi şekli doğru.
 
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için bu site gerçekten herkes için çok yararlı. Sonucu bildireceğim. Tahmininizce tedavi ne kadar sürer?
 
Cvp: Akciğer enfeksiyonu

Umarım hemen iyileşir. İlerleme durumuna göre tedavi 5-10 gün arası sürer. Tamamen iyileşme gözlemlenince 1 gün daha uygulayıp kesin. Bu arada tedaviyi 10 günde her ihtimalde sonlandırın.
 
Geri
Üst