Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akciger/solunum enfeksiyonu oldugunu dusunuyorum kaplumbagamda

areb

Yeni Üye
kaplumbagam bir iki gundur asla yemek yemiyor, diger kaplumbagama gore daha kucuk ve zayif kaldi, ilk baslarda sudaydi ama iki gundur hic suya inmedi. Bugun de fark ettim ki agzindan kopuk cikartiyor ve salya akiyor. Internetten veteriner aradim fakat bulamadim. aradik kaplumbaga bakmiyoruz dediler. Veterinere gitmeden halletmeye calissam halledemezmiyim acaba? Bir bilgisi olan yazabilirmi??

Foruma hoşgeldiniz.

Eczaneden genta yada gentagut göz damlası alın sabah akşam ikişer damla ağzına damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun ağız aralığından girsin.

Gözleri sağlam mı?

Akvaryumda su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı? Bunlar zaruri ekipmanlar.

gözleri gayet iyi görünüyor bir sıkıntı yok. Isıtma lambamız var ama su ısıtıcı yok. onu da alalım gerekiyorsa.

gözleri gayet iyi görünüyor bir sıkıntı yok. Isıtma lambamız var ama su ısıtıcı yok. onu da alalım gerekiyorsa.
Kullandığınız yemler ilaçlar atın

Kaplumbağanın 2 gözünde yandan çekin atın

Isıtma lambası ısıtıcı kuru alan büyük su şart sağlık açısından

Akvaryumun resmini atın

IMG_9176.jpeg
IMG_9177.jpeg
IMG_9181.jpeg
IMG_9182.jpeg
IMG_9183.jpeg
IMG_9184.jpeg
IMG_9185.jpeg

Isıtma lambası gözükmüyor

Biorept w kalsın şimdilik raffy ı yanına OMEGA one juvenille stick alın sabah stick yem akşam gammarus verin

Akvaryumdaki taşları cikarin kuru alandaki susude çıkarın bunlar enfeksiyona sebep olur

Mr turtlede kalsın metilen mavisi gerektiğinde kullanılır

Kuru alan sert plastik mi akvaryum kapaklimi eğer kapak varsa üstünde çıkarın temiz havaya ihtiyaç var

o süslerden hep şüpheleniyordum kaplumbağaları aldığımız yer verdi hepsini, bir şey olmaz dediler. Bahsettiğiniz omega stick’i nereden bulabilirim??

Zaten petshoplar hiç iyiligini dusunmezler onlar ticareti hayvan ölsün tekrar gelip alsınlar mantığındalar o yüzden dinlemeyin

Şuan link veremiyorum internette aratarak bulabilirsiniz yemi akaryemde var

Tüm taşları ve susleri çıkartın.

Filtre tamamen su içinde olacak yoksa motoru yanar.

Bu akvaryum uygun değil en az 70×40 ölçülerinde olacak şekilde yeni akvaryuma geçin ne kadar büyük olursa o kadar uzun gider.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipman eksik olursa hayvan iyileşemez. Iyileşsede tekrar hasta olur.

Su ısıtıcı ve lamba linki burada var.

Lamba olarak sadece armut şeklinde halojen ampul kullanıyoruz.

Reflektor veya uvb değil sadece armut şeklinde halojen ampul mesafeye ve oda sıcaklığına göre 28-42-52-72Watt alabilirsiniz.

Ilacı @cem adminin dediği şekilde başlayın.

Omega one yemi burda var.

Sabah omega one akşam ise raffıy I verin. Öğün başı 3-4 stick omega one, akşam ise kafa hacmi kadar raffy I.

Biorept W yemi mineral yem bunu 7 cm kabuk boyundan sonra kullanıyoruz ama şimdi de haftada 2 kere verebilirsiniz.

Mr turtle vitamini kullanmayın bunun yerine deepfix reptivit alın.
Şuan günde bir kere yemine veya ağzına 1 damla damlatarak verin. İyileştikten sonra 8 günde bir.

Metilen mavisini 10 litre başına 1 damla suya damlatın. Buharlaştıkça 1 damla daha damlatın.

Omega one yemi burda var.

Sabah omega one akşam ise raffıy I verin. Öğün başı 3-4 stick omega one, akşam ise kafa hacmi kadar raffy I.

Biorept W yemi mineral yem bunu 7 cm kabuk boyundan sonra kullanıyoruz ama şimdi de haftada 2 kere verebilirsiniz.

Mr turtle vitamini kullanmayın bunun yerine deepfix reptivit alın.
Şuan günde bir kere yemine veya ağzına 1 damla damlatarak verin. İyileştikten sonra 8 günde bir.

Metilen mavisini 10 litre başına 1 damla suya damlatın. Buharlaştıkça 1 damla daha damlatın.
merhabalar yeniden. Dediğiniz gibi yaptım, akvaryumu ısıttım,damlayı ağızına damlattım fakat ağızını hiç açmadı ve biraz korktu. Yemek hiç yemedi. Ve yeni birşey farkettim bu dün yoktu, alt kabuğunda mı denilir yoksa göbeği mi orada beyaz leke gibi şeyler var ve kaplumbağam normalde olduğundan biraz farklı ve kötü kokuyor. Acaba kabuğu çürümüş olabilirmi??

Tamam normal 45 derece açıyla tutun ağızını aralar hafif içine girer 10-15 saniye arayla yapın damlattiktan sonra yutma gibi yapar boynunu öne doğru atar o lekede kireç lekesi olabilir o kokuda hic bilmiyorum

Son düzenleme:
dediğiniz gibi yaptım yutma hareketi yapmadı. İnşallah ağız boşluğundan bir yerden girmiştir
Tamam normal 45 derece açıyla tutun ağızını aralar hafif içine girer 10-15 saniye arayla yapın damlattiktan sonra yutma gibi yapar boynunu öne doğru atar o lekede kireç lekesi olabilir o kokuda hic bilmiyorum

Taşları bitkiyi çıkarın. Ya 0.5-1 mm aralığında çapa sahip sarı silis kum alın yada boş kalsın.

Filtre motorunu su soğutur. Ya suyu üstüne kadar yükseltin yada filtreyi yan çevirin.

İlaca aynen devam.

Hayvana haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası verin.

Raffy I ya ek olarak omega one juvenile turtle sticks yada tropical axolotl yemi alın. Netten alacaksınız piyasada bulunmaz.

Kabuk zımbırtısını kullanmayın. Metileni haftada bir 1 damla damlatın fazla değil. Yoğun mavi olursa temiz su ile inceltin.

Su değişimleri emsal sıcaklıkta su ile olacak.

Suyu haftada bir komple yenileyin. Koku idrara bağlı olabilir. Kabuklarında bir sıkıntı gözükmüyor.

Geri