Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Aktif Karbonun İşlevini Yitirdiği Nasıl Anlaşılır?
Carbonun ömrü 1 aydır. Duruma göre 1.5 aya kadar çıkabilir. Sonra değişmesi lazım.
Su sarardığına göre amonyak patlaması olmuş. Bunun önüne geçecek malzeme zeolittir. Suyu komple değiş. Ve filtreyi hava kabarcığı verecek biçimde konumlandır.
Sebepleri akvaryumun hayvan sayı ve büyüklüğüne göre ufak; filtrenin yetersizliği buna sebep olabilir. Eğer alg oluşumu varsa bu da direk güneş ışığı gördüğündendir.
Cvp: Aktif Karbonun İşlevini Yitirdiği Nasıl Anlaşılır?
Biliyorsunuz bu aralar mantar ile uğraşıyorum. Zeoliti çıkarın demiştiniz. Şimdi geri mi koyayım?
Karbon kalacaksa yenisini mi alayım? Filtre çıkış ucu havadan suyu boşaltıyor.
Bu hava kabarcığı işlemini hava taşı görmez mi?
Ben bir terslik olduğunu anladım. O yüzden de akşam üzeri filtreyi temizledim. Çok acil sorularıma cevap bekliyorum. Suyu değiştireceğim.
Cevap veren herkese çok teşekkür ederim.
Yeterli oranda hava kabarcığı veriyor ise hava taşına gerek yok. Mantarı unutmuştum. Zeolit dursun su değişiminde suyu boşalttıktan sonra temiz bir süngerle camların üstünden de geçip bir yıkama yapıp yeni suyu koyarsın. Karbon süreyi aşmadıysa tekrar kullan. Aştıysa bir tane daha alıp kullanırsın. Su yenilemeyi bir hafta 10 günde bir yapmalısınki sudaki mantar da gitsin. Bu sebeple zeolitin bir fonksiyonu olmayacak. Hayvanlar ne alemde düzelmeler devam ediyor mu ?
Cvp: Aktif Karbonun İşlevini Yitirdiği Nasıl Anlaşılır?
Hemen cevap verdiğin ve kaplumbağalarımı sorduğun için çok teşekkür ederim. akvaryumdan ayırdığım kağlumbağada yara vb. bir şeye rastlamadım. Sanırım kurtardık. Boynu da eski rengine dönecek gibi.
Ortancanın boynundaki yara bir kabuk tutuyor, bir açılıyor. Nedenini çözemedim. Arka ayaklarında da bariz bir yara küçülmesi var. Nokta kadar kaldı diyebilirim.
Küçükte boyunda başlar gibi oldu. Sonra kayboldu. Çenesindeki yara çok önce düşmüştü. Tırnaktaki de geçti. Fakat tırnağın üstü şiş gibi duruyor sanki. Şimdi sadece arka ayaklarındaki yaralar kaldı.
Bu ikisinde bir anda ortaya çıkan yaraların mantar olduğunu düşünmüyorum. Çünkü gözlem yaptığımda büyük olan hep arka ayakları ısırmaya çalışıyordu. Yine de tüm yaralara batticon uyguluyorum.
Yarın pazar olduğundan karbon alamayacağım. Filtreyi bir gün karbonsuz çalıştırayım mı?
Ph derecesi yüksek su hızlı iyileşmeleri açısından daha mı iyi olur?
Evde suyun ph derecesini yükseltme konusunda ne düşünüyorsunuz?
Bugün yoğundum sadece sana yardımcı olayım diye girdim. Arkadaşlara da cevap yazmış oldum.
pH derecesi yüksek su bazdır. Bakterilerin yaşam ve üreme noktası asidik sınırın üst noktasıdır. 6.8>x<7.0 aralığındadır. Baz olan suda üreyemezler.
Carbon tamamen bitti ise alma o sepete elyaf doldurup metilen damlatırsın sularına. Bu suyu içecekleri için açık mavi olacak şekilde haftada iki kez damlat. Sonraki su değişiminde hayvanlar bu işten kurtulmuş olacak gibi. Eğer tamamen kurtulurlarsa. Hayvanları çıkardıktan sonra suyu tamamen boşaltıp, yeni su doldur ve 3 çorba kaşığı dolusu tuz döküp suda erit. Sonra içine konacak ürünlerden steril olmadığını düşündüğün varsa onları da koyup filtreyi çalıştır. En az 12 saat böyle devam etsin. Bu süreç ve kurulum sonrası metileni kullanma onunla iş bitti. Büyük saldırdığına göre diğerlerini de o sürede başka kaba koyman gerekecek. Bu iş bitince suyu boşaltıp durulamayı yaparsın. Aynı işlemi dış filtreyede yapacaksın. Seramik ve süngerler dursun elyafları at. Yani hiçbir üründe tuz artığı kalmasın. Sonra hepsini hazırlayıp uygun ısıda hayvanları içine alırsın. Hava sıcak kaplarına ısıtıcı koymana gerek yok. Hem de havaya kaldırıp patlatma riski olmaz.
Hayvanlar su içinde olduğu için yarayı kapayan kabuk yumuşak durur. Bu işi kuru alanda lamba çözer. Lamba 12 saat açık kalsın.
Cvp: Aktif Karbonun İşlevini Yitirdiği Nasıl Anlaşılır?
Ne kadar iyisiniz. Ne sorduysam tek tek üşenmeden yazdınız. Kaplumbağalarımın iyileşmesine yardımcı oldunuz. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Allah razı olsun.
Benim yine bir sorum olacak. Yukarıda yazdığınız sırayı anlamadım.
Bugünkü su değişiminde anlattığınız metilenli kısmı; tuzlu kısmı ise bir hafta sonra mı yapayım?
Tuz olarak kaya tuzu değil mi?
Cvp: Aktif Karbonun İşlevini Yitirdiği Nasıl Anlaşılır?
carbon bir ayı geçirdiysen fonksiyonunu kaybetmiştir. daha süre varsa yıkayıp hastalık bitene kadar kullan. şimdiki temizleme için metilende kullanabilirsin. 4 damla damlatman yeterli olur.
hastalık emareleri bittikten sonra son aşama akvaryumda mantar olasılığını tamamen yok etmek için sterilizasyonda tuz dezenfektanı yapacaksın. tuzda tabiki kaya tuzu en iyisi. bulabilirsen çankırı kaya tuzu al. himalaya kullanma hem pahalı hem akvaryum için yazık olur. normal tuz kullanırsın. durulamayı çok iyi yap tuz artığı kalmasın. tuz hayvanlara zararlı.
önemli değil hayvanlar iyileşsin kendine gelsin o yeter. bugün de internette problem oluştu ancak bu saatte girebildim.
Cvp: Aktif Karbonun İşlevini Yitirdiği Nasıl Anlaşılır?
Teşekkürler. Sırayı anladım. sizin sayenizde iyileşecekler inşallah.
Şimdi akvaryum.com'da diatomit kedi kumunun suyu berraklaştırdığı yazıyor. Deneyenler de var. Acaba kaplumbağalar için uygun mudur?
Cvp: Aktif Karbonun İşlevini Yitirdiği Nasıl Anlaşılır?
kedi kumları çeşitlidir. o konuyu bende incelemiştim. diatomitin öyle bir özelliği var ama ben doğrudan akvaryum için kullanılan malzemeler dışında öneride bulunmam kullanmam.