Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum aksesuar tavsiye

İbrahim.y

Yeni Üye
Katılım
6 Ocak 2021
Mesajlar
12
Merhaba arkadaşlar , yaklaşık 2 aydır su kaplumbağası beslemeye çalışıyorum , oğlumun dayanılmaz ısrarları sonucu bu işe kalkştm , biraz aceleye geldi bı kaç gün ölüm kabı tabir ettiğiniz kapta besledim sonrasında hemen akvaryum bulmaya çalıştım , kapta eziyet ediyorum hissiyle alelacele bı akvaryum satın aldım ( Atlantis kaplumbağa akvaryumu) , Tetra ısıtıcı ve eheim flat dip çekim filtre ve markasını hatırlayamadığm bi uvb lamba bağladım , kafamda bı sürü soru var tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum , 1) kaplumbağam devamlı suyun içinde takılıyor , yüksek ihtimalle ısıtıcı lamba olmadığından 2) suyu 2-3 günde sararıyor ve kokuyordu, ben su berraklastirıcı filtre malzemesi koydum kesenin içinde , 5-6 gündür suyumuz berrak bu zararlı mı 3) su sıcaklığı 28 derece duruyor hep ideal su sıcaklığı ne olmalı 4)akvaryumun lamba takılan üst kısmına ısıtıcı lamba takarsam uvb lambayı Sökmem gerekir ve o üst kapak plastik muhtemelen erir nasıl bı yol izlemeliyim 5) yem olarak Tetra pro wafer mix ve minik karidesler veriyorum uygun müdür biraz uzun oldu tavsiye niteliğindeki tüm cevaplarınızı ve önerilerinizi merakla bekliyorum saygılar iyi akşamlar
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20201214-WA0018.jpg
    IMG-20201214-WA0018.jpg
    168.4 KB · Görüntüleme: 32
Suyun sıcaklığı ideal 28 derece olması gerekiyor o yüzden suyun içinde duruyor uvb lamba açık olsa bile ısıtıcı lamba olmadığı için orada üşütebilir o yüzden çıkmak istemiyordur Fotoğrafta suyun seviyesi düşük gözüküyor ve ısıtıcı suyun içinde değil markasını bilmediğim için bişey diyemiyorum ama bu şekilde ısıtıcı patlar ve termostat düzgün çalışmadığı için ısıtmaz üst taraftaki derece ayarlama kısmına kadar suyun içinde olması gerekiyor zaten kaplumbağanında derin suda yaşaması gerekiyor su seviyesi düşük acele aldığınız için bu akvaryumu almışsınız onun yerine uzun süreli tercihler yapabilirsiniz 100 150 litre akvaryum alarak ısı lambası içinde kıskaçlı masa lambalarından kullanabilirsiniz porselen duy takılı arka tarafında delikler olursa sıcaklığı dışarı atabileceği için sorun yaratmaz plastik duy bulursanız elektirikçide değiştirebilirsiniz
 
Suyun sıcaklığı ideal 28 derece olması gerekiyor o yüzden suyun içinde duruyor uvb lamba açık olsa bile ısıtıcı lamba olmadığı için orada üşütebilir o yüzden çıkmak istemiyordur Fotoğrafta suyun seviyesi düşük gözüküyor ve ısıtıcı suyun içinde değil markasını bilmediğim için bişey diyemiyorum ama bu şekilde ısıtıcı patlar ve termostat düzgün çalışmadığı için ısıtmaz üst taraftaki derece ayarlama kısmına kadar suyun içinde olması gerekiyor zaten kaplumbağanında derin suda yaşaması gerekiyor su seviyesi düşük acele aldığınız için bu akvaryumu almışsınız onun yerine uzun süreli tercihler yapabilirsiniz 100 150 litre akvaryum alarak ısı lambası içinde kıskaçlı masa lambalarından kullanabilirsiniz porselen duy takılı arka tarafında delikler olursa sıcaklığı dışarı atabileceği için sorun yaratmaz plastik duy bulursanız elektirikçide değiştirebilirsiniz

@MT Eros ; mesajın için teşekkürler , ısıtıcıyı akvaryumla uğraşan bı arkadaşın uyarısıyla komple suyun içinde duracak şekilde konumlandırdım , markası Tetra HT25 , su seviyesi meselesi de şöyle yukarıdaki kuru alana Su gelmeyecek şekilde alabileceği Max. Miktarda dolduruyorum yaklaşık 31-32 lt civarı su alıyor , ısıtıcı masa lambası alıcam , ısıtıcı ampul tavsiyeniz var mıdır ?
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20210101_181947_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20210101_181947_com.android.chrome.jpg
    438.3 KB · Görüntüleme: 15
Moderatör tarafında düzenlendi:
Plastik kaptan daha iyidir fakat çok kısa bir süre idare edebilirsiniz bu üründe. Çalıştığım şirkette bi çalışan iki kaplumbağaya plastik kapta bakıyordu bakamayacağını bildirdi kimse sahip çıkmayınca mecburiyetten ben bakmak istedim fakat sonradan hayatıma renk kattılar cidden hiçbir bilgim olmamasına rağmen bu forumda gerek cem bey gerek diğer arkadaşlar bilgilerini benimle paylaştılar bende elimden geldiğince araştırma yaptım en az 1 ayımı gece gündüz nasıl daha iyi bir ortam hazırlarım şartları nasıl oluşturabilirim diye uğraştım. Sonunda onlara zarar getirmeyecek kadar bilgi birikimi edindim halada bilmediğim çok şey vardır. Kaplumbağalara bakmak sanıldığından çok zahmetli bir iş gerek maddi açıdan gerek efor açısından çünkü ülkemizde gerekli malzemeleri bulmak yurtdışındaki kadar kolay değil maddi imkan olsa dahi bir mağazaya girip kaplumbağa yaşam kiti alıp çıkamıyorsunuz ürünleri bulmak zaman uygulamak bilgi istiyor ve genelde pet shop dükkanları yalan söylüyor diyeceğim o ki ben bu forumdan çok şey öğrendim konu başlıklarını tek tek gezerseniz açılmış konulardan birçok faydalı bilgi bulabilirsin zaten daha bilgili arkadaşlarda yorum yaparak size destek olurlar.
 
Sorulardan evvel şunları açıklayayım; ısıtıcıyı yanlış konumlandırmışsınız. Patlamaması mucize olmuş. O da kaliteli olduğundan. Normal bir ısıtıcı olsa çoktan gitmişti. Isıtıcın camı tamamen su içinde olacak. Isıtıcı çalışırken ızgara hava ile temas ederse camı patlar. İkincisi termostat yukarıdadır. Isıtıcı dış ortamı algılayarak suyu ısıtıyor.

Kutusunda tam batabildiğine dair resim yada yazı olarak "completely submersible" veya "totally submersible" yazısı yok ise dik konumlandırmalıdır. Yalnız minimum su oranı üstteki plastiğin altında bulunan çizgiye kadar olmalı. Bu minvalde su oranı az olduğu için mecburen bir miktar çapraz olarak üst plastik dışarıda kalacak şekilde eğebilirsiniz.

Suyu rampa üstüne kadar yükseltin sadece kuru alan kuru dursun.

Akvaryumun genel bir resmini atabilirseniz daha yükseltme olanağı var mı görürüz.

Oğlunuz 7 yaşın altında ise akvaryum ve kaplumbağa ile her temasta elini bol sabun ile yıkamasını öğretin. Bu hayvanlar salmonella taşır. Aslında her hayvanda var ama kaplumbağa suda olduğu için bulaşı riski fazladır. 7 yaş altı için risklidir. İshal ve ateş belirtileri görürseniz hemen doktora götürün ve salmonella ihtimalini belirtin.

Uvb ampul radyasyon yayar. Göz ve deri teması zararlıdır. Bu lamba yandığında odaya girmesin.

Şimdi sorulara gelelim.
1. Su 28 kuru alan 32 derece ısıda olacak. Herhangi biri bu ısı düzeyinin altında olduğunda hayvan sıcak olan yerde durur.

2. Su oranı ne kadar az ise kir oranı o kadar artar ve su kalitesi çabuk bozulur. Su oranı sürekli büyüyen hayvan ile paralel olarak artmalıdır. Onun için ara geçişli akvaryum ne kadar büyük alınırsa akvaryum değişimi ve maliyet az olur.

Kaplumbağaların idrar ve dışkılaması yoğundur. Onun için filtrasyon balıklara göre bir tık daha yüksek olmalıdır. İdrar yoluyla amonyak salar, amonyak suyu sararttığı gibi uçucu olduğu için koku yapar. Su sararmasına amonyak patlaması deriz bu hayvanı zehirler. Su sararmaya başladığı anda komple değiştirilmelidir.

Filtre malzemesi iç filtre haznesi uygunsa kullanılabilir. Dış filtrelerde kullanıyoruz. Malzemenin ismi markası nedir?

3. Su yaz kış sabit 28 derece olacak. Yazın biraz daha yükselebiliyor. O vakit ısıtıcının bir hükmü olmadığı için belli bir süre akvaryumdan çıkarabiliriz. Taki gece su ısısı 26 dereceye düştüğü noktaya kadar o vakit tekrar takarız.

Su ısı değerini net öğrenmek için derece kullanırız. Derece ısıtıcıdan uzak ön köşeye su içi ve tabana yakın konumlandırılır net değeri derece verir. Bunda kaliteli olan jbl yada seranın (birbirlerine benzerler) ince uzun içi sarı ve 0-50 göstergeli cam çubuk derecesidir. Kaplumbağalar bu dereceleri kıramıyor. Benzer düşük kalite markalar var ama bunlarda kalibrasyon hatası çıkabiliyor.

4. Şu aşamada hayvan ufak uvb filtre kullanımına gerek yok. 7 cm kabuk boyu itibariyle kullanabilirsiniz. Kullanım süresi ise kuru alana çok çıktığı saatte 1 saat yansa yeterli. Günlük 20 dakika maruz kalması gerekli D vitamini ihtiyacını karşılar.

Yalnız bu çubuk florasan mı, ampul florasan mı? sarfiyatsız ampullere benzeyen cins mi? Kaç watt?

Isıtma için mandalı lamba, deveboynu lamba yada duvar veya tavandan sarkıtılan armatür lamba olabilir. Kapak içi olmaz mesafe ayarı gerektirir.

5. O yem balık yemi, alınacak yemler 6 cm kabuk boyuna kadar sera raffy P ve sera raffy I gammarus yemler 6 cm kabuk boyu sonrası tetra reptominde alınacak.

O elinizdeki minik karides dediğiniz gammarus. Bunu açık aldıysanız kullanmayın bayat veya parazit yumurtası içerebilir. Atın gitsin. Kutuda jelatini açılmamış halde aldıysanız sera raffy I yemi almayın.

Diğer balık yemini arada kullanıp eritin yada balığı olan birine verin, bir daha almayın.

Nette biraz daha hesaplı alırsınız. Juenpetmarket ve teleskop akvaryum güvenli alışveriş yaptığım siteler. Teleskop biraz daha hesaplı juende yelpaze geniş, ürün çeşitliliği var. mamacı.net, atakan petshop, akvaryem, pasifik petshop bir kez alışveriş yaptığım sitelerdi ama sorun yaşamadım.
 
Merhaba,

Almış olduğunuz akvaryum kullanışsız ve kısa ömürlüdür. 2-3 ay sonra bunu kullanamazsınız. Bu süre içerisinde normal bir balık akvaryumu almalısınız ve hazır kuru alan almalısınız ya da kendiniz bir kuru alan yapmalısınız. Ne kadar büyük akvaryum alırsanız ömürlük akvaryuma geçişiniz o kadar uzun sürer. Başlangıçta en az 60 litrelik bir akvaryum almalısınız. 80x40x40h bir akvaryum kaplumbağayı 2 sene idare ettirebilir. Direk ömürlük akvaryum almak istersenizde ölçüleri 100x50x50h 10mm ve bütçeye göre daha üstü. Bu ömürlük akvaryumlarda cam üstü kuru alan kullanırız ve bu sayede akvaryumu yükseltebildiğimiz kadar yükseltebiliriz.

Cam üstü kuru alan hakkında daha fazla bilgi almak için bu konuyu okuyabilirsiniz.

(1) akvaryum üstü kuru alanım. | Türkiye nin İlk ve Tek Su Kaplumbağası Bilgi Paylaşım Platformu (sukaplumbagasi.com)

Şu an yapabileceğiniz tek şey suyu kuru alanın tam altına kadar doldurmak ve ısıtıcıyı komple suyun içerisine sokmak. Tetra ht ısıtıcılar suya tam batabiliyorlar. Eğer böyle bırakırsanız bir süre sonra üst cam buharlaşır ve patlar. Su 28 derecede sabit olmalıdır.

Kuru alan için 50w halojen soft bir ampul almalısınız. Bu ampulü seramik duylu bir masa lambası ile kullanabilirsiniz. Bu ısıtma ampulü 12 saat, uvb ampul kaplumbağanın kuru alana çıktığı saatlerde 1-2 saat yanmalıdır. Bunları zaman ayarlı prizlere bağlayarak otomatik bir şekilde kullanabilirsiniz.

Suyunuzun hızlı sararmasının sebebi su hacminin ufak olmasından kaynaklıdır. Suyun kötü kokması ve sararması amonyak patlamasının göstergesidir. Suyu sıkça değiştirmeli ve olabildiğinde kısa bir sürede su hacmi fazla olan bir akvaryum almalısınız. Eheim mini flat filtresinin içerisine herhangi bir filtre malzemesi sığamaz.

Tetra pro wafer mix isimli vatoz ve karides yemini vermeyi bırakın. Kaplumbağalara özel yemler kullanmalısınız. Sera raffy P alın. Gammarus açıkmı aldınız yoksa kutudamı? Açık olanlar parazit yumurtası gibi her türlü pisliği barındırıyor.
 
Sorulardan evvel şunları açıklayayım; ısıtıcıyı yanlış konumlandırmışsınız. Patlamaması mucize olmuş. O da kaliteli olduğundan. Normal bir ısıtıcı olsa çoktan gitmişti. Isıtıcın camı tamamen su içinde olacak. Isıtıcı çalışırken ızgara hava ile temas ederse camı patlar. İkincisi termostat yukarıdadır. Isıtıcı dış ortamı algılayarak suyu ısıtıyor.

Kutusunda tam batabildiğine dair resim yada yazı olarak "completely submersible" veya "totally submersible" yazısı yok ise dik konumlandırmalıdır. Yalnız minimum su oranı üstteki plastiğin altında bulunan çizgiye kadar olmalı. Bu minvalde su oranı az olduğu için mecburen bir miktar çapraz olarak üst plastik dışarıda kalacak şekilde eğebilirsiniz.

Suyu rampa üstüne kadar yükseltin sadece kuru alan kuru dursun.

Akvaryumun genel bir resmini atabilirseniz daha yükseltme olanağı var mı görürüz.

Oğlunuz 7 yaşın altında ise akvaryum ve kaplumbağa ile her temasta elini bol sabun ile yıkamasını öğretin. Bu hayvanlar salmonella taşır. Aslında her hayvanda var ama kaplumbağa suda olduğu için bulaşı riski fazladır. 7 yaş altı için risklidir. İshal ve ateş belirtileri görürseniz hemen doktora götürün ve salmonella ihtimalini belirtin.

Uvb ampul radyasyon yayar. Göz ve deri teması zararlıdır. Bu lamba yandığında odaya girmesin.

Şimdi sorulara gelelim.
1. Su 28 kuru alan 32 derece ısıda olacak. Herhangi biri bu ısı düzeyinin altında olduğunda hayvan sıcak olan yerde durur.

2. Su oranı ne kadar az ise kir oranı o kadar artar ve su kalitesi çabuk bozulur. Su oranı sürekli büyüyen hayvan ile paralel olarak artmalıdır. Onun için ara geçişli akvaryum ne kadar büyük alınırsa akvaryum değişimi ve maliyet az olur.

Kaplumbağaların idrar ve dışkılaması yoğundur. Onun için filtrasyon balıklara göre bir tık daha yüksek olmalıdır. İdrar yoluyla amonyak salar, amonyak suyu sararttığı gibi uçucu olduğu için koku yapar. Su sararmasına amonyak patlaması deriz bu hayvanı zehirler. Su sararmaya başladığı anda komple değiştirilmelidir.

Filtre malzemesi iç filtre haznesi uygunsa kullanılabilir. Dış filtrelerde kullanıyoruz. Malzemenin ismi markası nedir?

3. Su yaz kış sabit 28 derece olacak. Yazın biraz daha yükselebiliyor. O vakit ısıtıcının bir hükmü olmadığı için belli bir süre akvaryumdan çıkarabiliriz. Taki gece su ısısı 26 dereceye düştüğü noktaya kadar o vakit tekrar takarız.

Su ısı değerini net öğrenmek için derece kullanırız. Derece ısıtıcıdan uzak ön köşeye su içi ve tabana yakın konumlandırılır net değeri derece verir. Bunda kaliteli olan jbl yada seranın (birbirlerine benzerler) ince uzun içi sarı ve 0-50 göstergeli cam çubuk derecesidir. Kaplumbağalar bu dereceleri kıramıyor. Benzer düşük kalite markalar var ama bunlarda kalibrasyon hatası çıkabiliyor.

4. Şu aşamada hayvan ufak uvb filtre kullanımına gerek yok. 7 cm kabuk boyu itibariyle kullanabilirsiniz. Kullanım süresi ise kuru alana çok çıktığı saatte 1 saat yansa yeterli. Günlük 20 dakika maruz kalması gerekli D vitamini ihtiyacını karşılar.

Yalnız bu çubuk florasan mı, ampul florasan mı? sarfiyatsız ampullere benzeyen cins mi? Kaç watt?

Isıtma için mandalı lamba, deveboynu lamba yada duvar veya tavandan sarkıtılan armatür lamba olabilir. Kapak içi olmaz mesafe ayarı gerektirir.

5. O yem balık yemi, alınacak yemler 6 cm kabuk boyuna kadar sera raffy P ve sera raffy I gammarus yemler 6 cm kabuk boyu sonrası tetra reptominde alınacak.

O elinizdeki minik karides dediğiniz gammarus. Bunu açık aldıysanız kullanmayın bayat veya parazit yumurtası içerebilir. Atın gitsin. Kutuda jelatini açılmamış halde aldıysanız sera raffy I yemi almayın.

Diğer balık yemini arada kullanıp eritin yada balığı olan birine verin, bir daha almayın.

Nette biraz daha hesaplı alırsınız. Juenpetmarket ve teleskop akvaryum güvenli alışveriş yaptığım siteler. Teleskop biraz daha hesaplı juende yelpaze geniş, ürün çeşitliliği var. mamacı.net, atakan petshop, akvaryem, pasifik petshop bir kez alışveriş yaptığım sitelerdi ama sorun yaşamadım.
Cevabınız için teşekkürler ısıtıcıyı komple suyun içinde olacak şekilde konumlandırdım , yem ve ısıtıcı lamba tavsiyenizi dikkate alacağım , UVA lamba fuxin marka 25w 3.0 gibi bişey olması lazım , dip çekim filtre markası ise eheim mini flat , içinde sadece sünger var , eve gidince detaylı foto atarım buraya
 
Ampulün resmini de atın. Bulamadım nette. Ama şimdi değil hayvan rahatsız olmasın. Yarına kalsın.

Emre sağolsun eksik bıraktıklarımı ve yazmadıklarımı detaylı açıklamış.
 
Ampulün resmini de atın. Bulamadım nette. Ama şimdi değil hayvan rahatsız olmasın. Yarına kalsın.

Emre sağolsun eksik bıraktıklarımı ve yazmadıklarımı detaylı açıklamış.
Hocam merhaba saygılar , şu seviyesini kuru alana gelmeyecek maksimum seviyeye kadar yukslettim ısıtıcı zaten 1 haftadr full suyun içinde , fotosunu paylaştığım kesenin içindeki filtre malzemesinin marka ve modelini hatırlamıyorum (filtre malzemesi yazıyordu suyla iyice durulayıp kullanın gibi ibareler yazıyordu kutusunda)bunu akvaryumun içine alalade bir köşeye bıraktım , bu filtre malzemesini kullandığım için mi şu sararmıyor anlamadım , amonyak patlamasının tek belirtisi suyun sararması mıdır , şuan fotolarda da görüleceği üzere Su berrak belli belirsiz bı koku var o kadar , lambanın fotosu ektedir , iyi geceler yorumlarınız tavsiyeleriniz için teşekkürler
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20210107_011955.jpg
    IMG_20210107_011955.jpg
    3.3 MB · Görüntüleme: 28
  • IMG_20210107_012005.jpg
    IMG_20210107_012005.jpg
    3.3 MB · Görüntüleme: 26
  • IMG_20210107_012027.jpg
    IMG_20210107_012027.jpg
    3 MB · Görüntüleme: 25
  • Screenshot_20210107_012855_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20210107_012855_com.android.chrome.jpg
    389.7 KB · Görüntüleme: 27
Bu arkadaşın cinsi/türü nedir özel olarak bu türe dair dikkat etmem gereken bir durum var mı acaba , büyüklüğü şuan 5-5,5 cm civarı , yeşil hortumu soracak olursanız, filtreden çıkan suyu biraz uzağa taşıyıp suyu kendimce devir daim ettirip daha iyi bı filtrasyon yapmayı hedeflemiştim
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20210107_014047.jpg
    IMG_20210107_014047.jpg
    2.8 MB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20210107_013935.jpg
    IMG_20210107_013935.jpg
    3 MB · Görüntüleme: 16
Filtre malzemelerini dış filtre ve iç filtre gibi debili ortamlarda kullanırız. Su içerisinde kullanımında zararlı bir şey olabiliyormu bilmiyorum @cem bey yardımcı olacaktır.

Çakıl taşlarını çıkarmalısınız bunlar altlarında pislik barındırır ve suyu renklendirir. Kaplumbağa akvaryumlarında silis kum kullanıyoruz. Filtrede kullandığınız hortum suya salınım veriyor olabilir. Hortumu çıkartırsanız yukarıdan suyu dalgalandırması daha iyi olacaktır.

Kaplumbağanızı en geç saat 21 de uyutmalısınız. Tüm ışıkları kapatmalısınız ve eğer bulunduğu odada ışık varsa akvaryum hava alacak şekilde camlara örtü sermelisiniz.

Kaplumbağaya hızlı bir şekilde ısıtıcı lamba almalısınız. Artık kabuğunu kurutabilmeli. Akvaryum suyunu musluk suyumu kullanıyorsunuz? Eğer öyleyse dinlendiriyor musunuz? Kaplumbağanızın kabuğu katmanlaşmış ve rengi beyazlaşmış.
 
Malzemeyi percell manfanshi filter stone'a benzettim. Kutusu pembe miydi? Durabilir sakıncası yok.

Yalnız o çakılları komple çıkarın. Emrenin dediği gibi salınım yapar ve kir tutarak göz kulak enfeksiyonuna neden olan zararlı bakteri üretir.

Vitasand marka sarı silis kum kullanıyoruz ama acelesi yok. Başka birşey lazım olursa toplu malzeme alımında alırsınız. Belli bir para üstünü aşınca kargo ücretsiz geliyor. Aldığınızda sterilizasyonu açıklarız.

Amonyak patlaması suyun önlenemez sararması ile oluşur. Bir tane metilen mavisi alın. Contra-ichthyo yada deep fix dezopur olur. Bu dış filtre olmayan sistemlerde bakteri mantarı elimine etmek için kullanılır. Amonyak zehirlenmesine karşı da endikedir. Bunu su sararma aşamasına geçerken bir damla damlatın. Bir de her temizlik sonrası bir damla. Çok damlarsa bir miktar su alıp temiz su ekleyerek inceltin. Mavi renk birkaç saat sonra kaybolur. Dış filtre ve sump sistemlerde kullanmıyoruz nitrifikasyon (döngü) bakterilerini öldürüyor.

Bu iş için akvaryuma ait (bu arada bu akvaryum değil paludaryumdur) kimyasal değmemiş maşrapa, kova, bulaşık süngeri bir tarafı yeşil olanlardan, orta sertlikte diş fırçası ve birkaç tane yere akan yada camlara damlayan su vs. silmek için birkaç bez. Eski giysi fanila vs.de olur. Bir de dezenfektan olarak baticon bu bizim yada hayvanın yaralanması durumu için. Bir de unutmadan tedavi için küçük şişe kantaron yağı iyi olur. Bunlar her daim lazım olacak. Diğer okuyan arkadaşlarda eksik varsa tedarik etsin.

Bu kompakt ikisi bir arada ampul bu ısı vermez. Isıtıcı lamba gerekiyor. Biz 5.0 (%5) oranlı uvb kullanıyoruz. Ama hayvan yetişkin değil kullanılabilir. Isıtma lambası takıldığında ısıyı ölçmek gerekiyor mesafe uygun mu bakmak lazım. Aslında ısıtma için dediğim tarzlarda lamba alın bu sayede kuru alanı yükseltir ve aynı şekilde suyu da yükseltme olanağı bulursunuz. Derinlik şimdilik hayvan için yeterli ama ekipmanlar için biraz daha derin olmalı. İç filtre mesela dik olmalı. Onu yere değil yatay olarak yan cama yapıştırın kalabalığı kalksın ortadan. Izgarası da ön kısmında olsun. Sanırım hazneyi ters takmışsınız. Yan durunca sirkülasyon yapar hortumu çıkarın. Onunda kalabalığı kalksın tabi debi şiddetini kontrol edin hayvan sirkülasyon hızından sağa sola uçmasın. Isıtıcıyı en dibe yakın tutun. Hayvan altına girip kaldırabilir. Hemde buharlaşma sebebiyle su derinliğini korusun.

Hayvan red eared slider (res) orijini kuzey Amerikanın orta ve güney bölgesi olsa da ticari amaçlı singapurda da üretildiği için Singapur kaplumbağası diye de geçiyor.

Hayvan boyuna göre yaşlı, buda hayvanı bakımsız bir ortamdan aldığınızı gösteriyor. Plaka katmanlaşması bu boya göre fazla ve plaka açılımı başlamış. İnşallah sizin elinizde uygun büyüklüğe ulaşacaktır.
 
Emre bey , Cem bey cevaplarınız için teşekkürler hızlı bı şekilde ısıtıcı lamba işini çözücem bugün çakılları çıkartıyorum , yalnız filtrenin kullanımının bu şekilde olduğuna eminim yer çekimi etkisiyle dibe çöken kalıntıları çekiyor , camda yatay şekilde kullanımıyla ilgili hiç bir bilgi bulamadım ,su değişiminde tencerelerde kaynatıp 1 gün dinlendirdigim suyu kullandım bugüne kadar , hortum mevzuuysa söyle yeşil hortumun filtreye giren kısmından temiz suyu çıkartıyor pompa , hortumla suyu uzağa taşımazsam akvaryumun ücra köşelerindeki kalıntılar dibe çöküp kalıyor , hortum kullandığımda ise daha iyi sonuç aldım , balık akvaryumlarında görmüştüm bu uygulamayı , fiyat/performans olarak nasıl bi ısıtıcı lamba almalıyım herhangi bi ısıtıcı lamba iş görür mü , teşekkürler iyi günler
 
Çakılları attım , hortumu çıkardım içme suyuyla suyumuz değişti ısıtıcı lambada takıldı mı acil ihtiyaçlar tamamlanmış olacak , güncel foto ekte ????
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20210107_124743.jpg
    IMG_20210107_124743.jpg
    3.4 MB · Görüntüleme: 19
Şu an daha iyi olmuş. Kaplumbağayı rahatsız edecek bir şey yok. Akvaryumunuzda derece varmı?

İlk olarak eheim mini flat filtresine gelirsek bu dibe konumlandırılarak kullanılıyor. Paludaryumlarda kullanılan bir filtre. Ben de paludaryumumda iç filtrenin yanında bunu kullanıyordum. Yan kullanmayı hiç yapmadım siz bir deneyin sirkülasyon açısından daha iyi olacaktır.

Isıtıcı olarak ben bu lambayı kullanıyorum. Eski tip flamenli 60w ya da halojen soft 40-50w bir ampul işinizi görebilir. Ben kullandığım ampulden memnunum açıkçası çünkü 5 aydır patlamadı. Daha ucuzlarını bulabilirsiniz geçen hafta 8 liraya bulmuştum.

Ekran Alıntısı.JPG
 
Akvaryumumda derece yok en yakın zamanda alıcam , eheim flat filtreyle bunu birleştirip kullanmayı düşünüyorum çünkü amonyak patlaması dediğiniz şey benim akvaryumda 2-3 gün içinde gerçekleşiyor suyu komple değiştirmek akvaryumu temizlemek zahmetli oluyor , balık akvaryumlarında ekte fotosunu paylaştığım biolife filtreyi kullanıp çok memnun olan kişi var ,sizler suyu hangi sıklıkta değiştiriyorsunuz ve bu biolife filtre hakkındaki yorumlarınızı merak ediyorum , fiyat olarak sadece filtre satın alacağım motorsuz suanki fiyatı 75 TL , teşekkürler
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20210107_161925_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20210107_161925_com.android.chrome.jpg
    629.6 KB · Görüntüleme: 7
Siz aslında büyük önü bombesiz düz dikdörtgen min 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum alın. Misal 100 litre su alan bir akvaryum, ölçüsü 80*35*50h gibi, hayvanın büyümesine bağlı 2-3 sene kadar götürür. Ekipmanları da ona uygun alırsınız. Bu paludaryum ufak ne koysanız hayvanın aleyhine yüzeceği alan daralacak. Randımanda alamayacaksınız.

Tüm sıkıntı o paludaryum buna yapılacak her masraf boşa olur.

Bu aparat bir nevi tek hazneli dış filtre düzeninde içine konulacak malzeme misal zeolite amonyak ve türevlerini filtreler. Buna dalga motoru takılıyor. Yalnız hangi tarafı bilmiyorum su emiş mi su çıkış mı.

Ampulü emre yazmış. Hesaplı bulursanız birkaç tane alıp yedekleyin. Durur durur hep en olmadık zamanda patlar.
 
Biolife flora bende mevcut ama henüz kullanmadım 1 hafta sonra kurulum yapıcam beklerseniz sonuçla ilgili bilgi verebilirim ayrıca o ürün sizdeki su hacminde çalışmaz daha büyük bir akvaryum gerekli
 
Geri
Üst