Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

AKVARYUM ARIYORUM

burcuaydeniz

Yeni Üye
merhabalar ofisimizde su kapmlumbağamı var kabuk boyu 9 10 cm olabilir bilmiyorum onu sahiplenmek istiyorum çünkü ofis ortamında yeterli kuru alan yok + akvaryum küçük hiçbirşey yok çok üzülüyorum. sıfır akvaryum ve ekipmanları almaya malesef maddiyattan dolayı gücüm yok.Samsundayım bu arada akvaryumunu satabilecek arkadaslarım varsa fiyatlarıyla ilgili mesaj atabilirler. Teşekkür ederim şimdiden :ff:

Cvp: AKVARYUM ARIYORUM

İkinci el bir akvaryum temin edilse dahil;teknik ekipman ve ekipmanların elektrik tüketimi masrafı söz konusu.Akvaryum büyüdükçe yapılması ve göze alınması gereken masraflar artacaktır.Bunları göz önünde bulundurmak gerek.Bu yüzden düşünülen akvaryum boyutlarına göre bir gider tablosu hazırlayıp bu giderlerin karşılanıp karşılanamayacağı göz önünde bulundurularak karar verilmeli.

Odontochelys' Alıntı:
İkinci el bir akvaryum temin edilse dahil;teknik ekipman ve ekipmanların elektrik tüketimi masrafı söz konusu.Akvaryum büyüdükçe yapılması ve göze alınması gereken masraflar artacaktır.Bunları göz önünde bulundurmak gerek.Bu yüzden düşünülen akvaryum boyutlarına göre bir gider tablosu hazırlayıp bu giderlerin karşılanıp karşılanamayacağı göz önünde bulundurularak karar verilmeli.

ekipmanlar dısında elektrik tüketimi ne kadar olabilirki acaba ofisimizde kaplumbağaya okadar üzülüyorumki küçücük bir kabı var plastik başka hiçbirşey yok sabahları gün ışığında bir ben bırakıyrum güneşlensin diye yoksa kuru yer göremeyecek

Bu kullanacağın ekipmanların gücüne göre harcayacağı elektriğe bağlı. Ne dersek doğru olmayacaktır. Ama hayvan tek olduğuna göre ve orta karar bir şey alacağını fakat tam ekipman kullanacağını düşünürsek ortalama her ay 30 tl civarları gelebilir. Daha aşağı da olabilir. Elde done yok.

Anladım, ofisimizdeki su kaplumbağasını sahiplenmek istiyorum ama iyi bakamamaktanda korkuyorum açıkcası, plastik bir kabın içinde hayvan sürekli tırmanıyor çıkmaya çalışıyor elimden geldiğinde bakıyorum ama ofis ortamı işte giren çıkan çok oluyor, birgün ezilir vs Allah korusun.Vallahi psikolojim bile bozuldu o seviyedeyim sürekli çıkmaya çalışıyor hayvanın o seslerini duyunca içim gidiyor

Çok istiyorsan alabilirsin. Şu an ki halinden daha kötü şartlarda bakmayacağın kesin. Kaplumbağalar sessiz sakin yerleri severler. Ortam kalabalık demişsin. İlk alacakların akvaryum ısıtıcı ve kuru alan lambası. Filtreyi sonraya bırakabilirsin. Akvaryumu ne kadar büyük alabilirsen. Değişme masrafların o kadar az olur.

120*50*50 ozel yaptordigim bir akvaryumum var .yeni. Depoda duruyor. 2015 aralikta yaptirdim taymura. Isine yararsa

Geri