Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryum boyutu

ekilem

Bronz 4 Üye
benim 70 cmlik bir akvaryumum var bu bana 2 sene yeter mi ? İçinde şuan 2 tane kaplumbağam var. Önceden bir hesabım daha vardı ama ona erişimim yok artık.

Cvp: akvaryum boyutu

tam ölçüleri nedir. en*boy*yükseklik

Tam boyutları yazar mısınız? Su yüksekliği ne kadar? Hayvanların kabuk boyu nedir?

birinin kabuk boyu 5 cmi geçik diğeri ise 3 cmi geçmiş durumda. Akvaryum boyutu 70 cm yüksekliği 35 cm ve 30 cme yakını su ile dolu .

70*70*35h demek istiyorsun sanırım. 170 lt eder. şu an için hayvanlar 140 küsür litre suya sahip, büyüdükçe sudan ödün vereceksin. yani kumda dahil su 100 lt civarlarına düşecek. su az görülse de taban yani hareket edecek alan genişliği fazla olduğu için bu iki seneyi de geçer.

hım anladım teşekkür ederim. Birde size bir şey daha sormak isterim. Akvaryumun bulunduğu oda soğuk bu hayvanlara bir zarar verir mi ? Akvaryum ekipmanlarının hepsi tamam eksik hiçbir şey yok.

soğukluğun derecesine bağlı akvaryum alanı geniş bu da buharlaşma etkisini artıracak buharlaşma yüzeyden sıcağı alacağı için (güncel örnek kolonya etkisi) yüzeyi soğutacak ve ısıtıcı sürekli çalışmak zorunda kalacak. bu da o akvaryum için 200 wattlık bir ısıtıcıyı gerekli kılıyor. bu tertibat alınırsa geceleri hayvanlar su içinde uyudukları için sorun olmaz yalnız seninkiler ufak. kuru alana çıkma durumları varsa bir night glo yani gece için ısıtıcı lamba şart. gündüzleri de aynı şekilde. ısıtıcı lamba alanı tepeden görecek şekilde konumlandırılmalı. yandan konumlandırmada sadece lambaya dönük kısımları ısıyı alacak fakat arka kısımları soğuğu yiyecektir. bunun harici su yüzeyine yakın ama su içinde olan bir alanda lazım. bu şekilde su içinde durarak ısınacaklar ve burunları dışarda kaldığı için nefes almaları kolay olacaktır. ayrıca sirkülasyonun da genişlik itibariyle iyi olması lazım ki ısınan suyu akvaryumun her yerine dengeli şekilde yaysın.

tabi daha sıcak bir ortama geçmeleri daha iyi bunu da belirteyim.

Kuru alan için lambaları var fakat bir de ayriyeten mi bir lamba alacağım ? Isıtıcısı , filtresi ve lambaları hep çalışıyor hiç kapatmadım şuana kadar.

ayrı lambadan kastım üşümemeleri için eğer kuru alanda uyuyorlarsa normal ampulün ışığında uyumazlar. night glo ısı verir rahatsız etmez. seninkiler uyuyor ise sorun yok. kuru alanda uyumuyorlarsa o lambayı da kapatabilirsin.

Lambanın altında uyuyorlar şuan için ileride ne olur bilmem. Hayır hiç kapatmadım lambayı,ısıtıcıyı,filtreyi sürekli çalışır haldeler.

melike uyuyor iseler böyle devam et. diğer ekipmanlar sürekli çalışır. lamba ısısı hayvanları içinde tutsun yeter. ısının ulaşmadığı yerlerde duruyorlarsa üşürler. su içinde sadece kafaları dışarıda kalacak bir şeye tutunsalar. onlara daha faydası dokunurdu.

Bunun için ben ısıtıcılarını yan yatırdım öyle koydum akvaryuma ama daha çok filtrenin kabloları hoşlarına gitti sanırsam oralardalar sürekli.

su yüzeyine yakın durarak su ısısından faydalanmak istiyorlar. bir tane yüzeye yakın yaprakları olan ipek bitki alırsan üstüne tutunup su yüzeyine yakın durabilirler.

o boyda bir su bardağın varsa onu da deneyebilirsin. ona da çıkabilirler.

tamam olur kavanoz koyarım en sağlamı o olur.

Su bardağından kayabilirler. Bitki olmazsa yüzeye uzanan mango köküde olur.

Ekipmanlar tam oldu durumda bu hacimde akvaryum bu ufaklıkları 2 sene rahat götürür. Filtre ve ısıtıcı hiç kapatılmamalı.

Isıtma lambası gündüz 10-12 saat yanar. Eğer gece kuru alanda uyurlarsa night glo yani lacivert ama ısı veren lamba gerekir. Böylece rahat uyurlar.

Ampul bu. Geceleri göz almadığı için uykusuzluk çekmez, ısı verdiği içinde üşümez.

mailto:/img21/720/nkc3.jpg

mailto:/urun_detay.aspx?urn=8037&ad=exo-terra-night-glo-neodymium-moonlight-lamp-50-watt&kat=158

Burada var. Ama açık söylemeliyim, bu ampul çabuk patlar yani teli kopar. Ben dahil bir çok kişi şikayetçi. Aslında bu markanın diğer ampulleri çok iyi iken bunda neden böyle anlamıyorum. Ben şu an sadece bir tane kuru alan kullanan kaplumbağam için bir akvaryumda kullanıyorum. Diğerleri gece kuru alanda uyumadığı için almıyorum artık. Ancak kuru alanda uyuyan içinde malesef gerekli.

Geri