Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum büyüteceğim dış filtre vs

Akvaryumun en boy su yüksekliği ölçüsü nedir?

O kum parlıklık verip kiri gösteriyor. Fiyatıda fahiş. Atakan petshopta uygun çapta sarı silis kum satılıyor oradan alın. Fiyatıda ucuz.

Akvaryumun en boy su yüksekliği ölçüsü nedir?

O kum parlıklık verip kiri gösteriyor. Fiyatıda fahiş. Atakan petshopta uygun çapta sarı silis kum satılıyor oradan alın. Fiyatıda ucuz.
Akvaryum 85X48X40 ortalama 170 litre.
Bu hafta tetra ht200 ve yem almaya gideceğim atakan petshopa. Kum ölçüleri ne olmalı ? Ben kendilerine sordum yardımcı olacaklarını söylediler saolsunlar yinede size sormak istedim.
Birde dajana stick bulamıyorum bitti bitecek gibi şuanda onun yerine yem önerebilir misiniz ?

0.5-1 mm aralığında çapa sahip sarı silis kum olacak. Onlarda uygun ölçüde mevcut.

Dajana firmadan kaynaklı gelmiyor ama atakana gidince sorun yine.

Bunun yerine tropical river shrimps yada tropical reptiles carnivore yemi alın.

0.5-1 mm aralığında çapa sahip sarı silis kum olacak. Onlarda uygun ölçüde mevcut.

Dajana firmadan kaynaklı gelmiyor ama atakana gidince sorun yine.

Bunun yerine tropical river shrimps yada tropical reptiles carnivore yemi alın.
Merhaba Cem Bey. Bugün akvaryumu kurdum. Komple sildim sıfırladım 5 saat sürdü. Filtreyi dediğiniz gibi en alttan en üste (seramik sünger - elyaf aquaclay elyaf - elyaf zeolit elyaf ) yaptım. Filtrenin kendi içinden çıkan o torba siyah çubuk tarzı bir şey ile dolu tam ne olduğunu anlayamadım fileyide yırtmak istemedim fotoğrafını ekledim.
Şuan sadece kum ısıtıcı ve kuru alanı kaldı onlarıda bu hafta inşallah halledeceğim.
Bende reeflowarsın su düzenleyicisi vardı onu damlatayım mı akvaryumu doldururken ?

Ekli dosyalar

• IMG_1921.jpeg
    IMG_1921.jpeg
    3.5 MB · Görüntüleme: 17
  • BEDE197F-3B91-4E00-9BAB-7F05E223AA72.jpeg
    BEDE197F-3B91-4E00-9BAB-7F05E223AA72.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 17
  • IMG_1922.jpeg
    IMG_1922.jpeg
    3.1 MB · Görüntüleme: 17
O carbon malzeme. O şekilde suya tutup kaba siyahlığını yani tozunu yıkayıp filtreye koyun. Bu en son çıkış sepetinde olacak. Sudaki ağır metalleri ölü bakterileri tutup sudaki carbonu çekerek oksijeni salar. CO2.

Dış filtre sistemlerde su düzenleyiciye gerek yoktur.

Merhaba Cem Bey. Tüm yardımlarınız için teşekkür ederim 🙏🏻 Akvaryumu geçici kuru alan ile birlikte dün kurdum hazırladım. Bugün ise kaplumbağayı içine eskisinden yenisine transfer ettim.
Dış filtrenin son katmanına dediğiniz karbon- zeolit- elyaf yaptım. Siz başta elyaf zeolit elyaf demiştiniz fakat karbon ortaya çıkınca onu koyun dediğiniz için bir katman elyaf kullanarak bu şekilde çözüm buldum.
Fotoğrafları bırakıyorum benim gördüğüm kadarıyla kuru alan geçici olmasıyla beraber ısıtıcı şuanlık kablo uzunluğu yetmediği için takamadım. Başka ek bir öneriniz varsa alabilirim ayrıca eski akvaryumu filtre ve ısıtıcı ile birlikte satmak istiyorum buradan satabilir miyim ? Onunda fotoğraflarını bıraktım
O carbon malzeme. O şekilde suya tutup kaba siyahlığını yani tozunu yıkayıp filtreye koyun. Bu en son çıkış sepetinde olacak. Sudaki ağır metalleri ölü bakterileri tutup sudaki carbonu çekerek oksijeni salar. CO2.

Ekli dosyalar

• IMG_2006.jpeg
    7.6 MB · Görüntüleme: 13
  • IMG_2001.jpeg
    IMG_2001.jpeg
    2 MB · Görüntüleme: 5
  • IMG_2002.jpeg
    IMG_2002.jpeg
    2 MB · Görüntüleme: 5

Ayrıca ben yazıları okuyunca fark ettim sanırım dış filtre dizilimi ters olmuş. Yani mantık olarak su en alta iniyor sonra oradaki boşluklardan yukarı çıkıyor ondan dolayı ters demiştim ama kafam çok karıştı dün. En üst katmana elyaf zeolit karbon - ikinci katmana elyaf aquaclay elyaf - üçüncü yani en alt katmana sünger seramik koydum değiştirmem gerekir mi ?

Birde dış filtrenin su emme hortumu ve iç filtre akvaryumun sağında, dış filtre çıkışı solda. Bu şekil mi iyi olur yoksa tam tersi mi ?
Teşekkür ederim tekrardan ♥️

Alım satım bölümünde konu açabilirsiniz.

Carbon-zeo karışımlı filtre malzemesi de var ama ayrı ayrı olan kadar performans sunmaz. Carbon oranı düşük.

Alttaki elyafı koymayın o zaman bir alt sepette var. Öncelik sepetin rahat oturması. Oturmassa bu seferde kapak mandalını kasar. Kafa contası su kaçırabilir.

Lamba için ara kablo kullanabilirsiniz. Yalnız lamba fişi ile kablo prizine su teması olmayacağı bir şekilde dursun.

Kirli su alta inip orada yukarı doğru sepetleri geçiyorsa bu alttan yukarı doğru filtrasyon yapıyor demektir. Dizilimi düzgün yapmışsınız.

İç filtre ve dış filtre su çıkışı aynı yönde olacak. Birlikte dairesel sirkülasyon yapacak. Akvaryumun genel açıdan resmini çekip atın bakayım.

Alım satım bölümünde konu açabilirsiniz.

Carbon-zeo karışımlı filtre malzemesi de var ama ayrı ayrı olan kadar performans sunmaz. Carbon oranı düşük.

Alttaki elyafı koymayın o zaman bir alt sepette var. Öncelik sepetin rahat oturması. Oturmassa bu seferde kapak mandalını kasar. Kafa contası su kaçırabilir.

Lamba için ara kablo kullanabilirsiniz. Yalnız lamba fişi ile kablo prizine su teması olmayacağı bir şekilde dursun.

Kirli su alta inip orada yukarı doğru sepetleri geçiyorsa bu alttan yukarı doğru filtrasyon yapıyor demektir. Dizilimi düzgün yapmışsınız.

İç filtre ve dış filtre su çıkışı aynı yönde olacak. Birlikte dairesel sirkülasyon yapacak. Akvaryumun genel açıdan resmini çekip atın bakayım.
En üst sonradan olacak olan elyafı zaten aşırı ince tek katman koydum sepetler çok rahat oturdu hatta bayağı bir boşluk vardı Cem Bey. Ama yinede sorun olur diyorsanız elyafı çıkarabilirim.
Şu mandallı duylardan bulamıyorum akvaryumun orta camına sabitlemek istiyorum ama bulamadım hiç uzun kablolu duy maalesef. Fotoğrafı bırakıyorum kaplumbağa çok çabuk alıştı. Akvaryuma girer girmez ısırarak dış filtre çıkış vantuzunu kopardı hatta 😅

Birde annem akvaryum çok sade görünüyor dedi bende biliyorum fakat akvaryuma renklendirme açısından ufak bitki ya da tatlı su midyesi tarzı bir şey alabilir miyiz bunlara zarar verir mi?

Ekli dosyalar

• IMG_2019.jpeg
    6.7 MB · Görüntüleme: 18
Boşlukta olmasın. Sepet kenarlarını özellikle elyaf parçaları ile sıkılayın. Gevşek olursa su malzeme yerine kolay geçiş olan yan kenarlardan kaçar. Malzemeyi es geçer ve kiri randımanlı temizlemez.

Su çıkış borusu yatay çevrilmiyor mu?

Bitkileri parçalıyorlar. Arka cama 3D fon yapıştırabilirsiniz hem görsellik olur hemde akvaryumu geniş gösterir. Hatta kaplumbağa bile gerçek sanıp arka cama doğru yüzmeye çalışıyor.

O kökü çıkarın. Sivri kenarı var gece hayvanın gözüne dalaşabilir. 10*30-35 cm gibi altında hafif boşluk olan mango yada mopani kökü alın. Hayvan belki altına girip kaşınır. Onun harici herşeyi ısırıp parçalayacaktır.

Ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru tutturun. Hayvanın su içinde tutunacağı bir yer yok. Dinlensin, dışarıyı seyretsin hatta uyuyabilirde. Biraz asabilikte var. Gece 21:00'de uyumalı. Ona göre lambayı kapayın. Asabiliğin temel sebebi uykusunu iyi alamamasıdır.

Yemini uygun sayıda veriyorsunuz değil mi?

Boşlukta olmasın. Sepet kenarlarını özellikle elyaf parçaları ile sıkılayın. Gevşek olursa su malzeme yerine kolay geçiş olan yan kenarlardan kaçar. Malzemeyi es geçer ve kiri randımanlı temizlemez.

Bitkileri parçalıyorlar. Arka cama 3D fon yapıştırabilirsiniz hem görsellik olur hemde akvaryumu geniş gösterir. Hatta kaplumbağa bile gerçek sanıp arka cama doğru yüzmeye çalışıyor.

O kökü çıkarın. Sivri kenarı var gece hayvanın gözüne dalaşabilir. 10*30-35 cm gibi altında hafif boşluk olan mango yada mopani kökü alın. Hayvan belki altına girip kaşınır. Onun harici herşeyi ısırıp parçalayacaktır.

Ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru tutturun. Hayvanın su içinde tutunacağı bir yer yok. Dinlensin, dışarıyı seyretsin hatta uyuyabilirde. Biraz asabilikte var. Gece 21:00'de uyumalı. Ona göre lambayı kapayın. Asabiliğin temel sebebi uykusunu iyi alamamasıdır.

Evet kenarlar doluydu cem bey boşluktan kastım yukarıdan aşağıya olaraktı yani kapağı rahat kapandı o anlamda rahalık vardı. Sepetlerin yanlarını doldurdum olabildiğince.
Su çıkış hortumu komple delik şelale gibi yan durabilir fakat şuan elimde vantuz olmadığı için eski ısıtıcının vantuzunu kullanarak o şekilde sabitledim. Bu hafta vantuz alınca yatay yapabilirim daha iyi derseniz. Su giriş çıkış yerlerinide değiştirebilirim.
Kökü geçen sene sizin dediğiniz mopani kökünü almıştım mevcut olan o ara sıra onuda ısırmaya çalışıyor
Eve gidince çıkarayım o zaman
Size diğer konuda bahsettiğim yüzen adayı alıp sabitlersem yinede tutunma alanına ihtiyaç olur mu sizce?
Artık Akvaryum kardeşimin odasında olduğu için genelde karanlıkta kalıyor daha erken uyuyor
Mama olarak sizin verdiğiniz listeyi uyguluyorum hala günde tek öğün 20şer adet olmak üzere
Pazartesi Tetra
Salı Reptile Carnivore ( önceden dajanaydı o bitince yenisi gelmedi bana bunu tavsiye ettiniz bende bunu aldım)
Çarşamba Biorept W
Perşembe Omega
Cuma Tetra
Cumartesi Reptile Carnivore
Pazar Biorept W
10 tane veriyorum yedikten 2-3dk sonra 10 tane daha veriyorum

Cem bey merhaba tekrar. Yeni akvaryuma geçeli 7 gün oldu ve şuan gözle gözlemlenebilir sararma var. Bu kadar kısa sürede normal mi ? Ben daha uzun süre sararmadan kalır diyordum ancak akvaryuma arkadan ışık vurunca suda asılı kalan çok hafif hareket eden deri parçaları görünüyor. Bunuda bugün fark ettim su yüzeyinde yağlanma tarzı bir tabaka var bu normal mi? O kadar dış filtre doldurdum iç filtre var ve buna rağmen kısa sürede sararma başladı bu sararma süreci nasıl daha geç olabilir acaba ?

Yemin hepsini aynı anda ve çok mu veriyorsunuz?

Mango kökü aldınız mı? Bunun özsuyu, suyu sarartır.

Sepet kenarlarını elyafla iyi sıkıladınız değil mi? Su kaçak yaparsa filtrelenmeden çıkar.

Sepet kenarlarını elyafla iyi sıkıladınız değil mi? Su kaçak yaparsa filtrelenmeden çıkar.
Bu hafta fotoğraf atacağım Cem Bey siz tam onay verince takarım. Sepet dışına çıkacak kadar taşırmadım ama sepet doluydu yani.
Evet mango kökünü çıkardım.
Mamaları başta 8-10 tane veriyorum onları yiyor. Bitince 5-10dk sonra aynı şekilde yine veriyorum
Kabuk boyu tam 13cm

Yemleri hızlı yerler az oranda olunca bunlar salınım yapmaz. Balıklı yemde yok.

Bu muhtemelen kök kaynaklı duruyor. Her ne kadar kaynatsakta bir miktar özsu çıkarmaya devam ediyor. Birkaç ay, lif sıkılığına bağlı olarak salınım devam eder. Sonra biter.

Hayvan kullanıyor ise dursun ama suyu sararma gördüğünüzde yenileyin.

Çıkardıysanız da bir süre takip edin. Durum kök kaynaklı mı?

Yemleri hızlı yerler az oranda olunca bunlar salınım yapmaz. Balıklı yemde yok.

Bu muhtemelen kök kaynaklı duruyor. Her ne kadar kaynatsakta bir miktar özsu çıkarmaya devam ediyor. Birkaç ay, lif sıkılığına bağlı olarak salınım devam eder. Sonra biter.

Hayvan kullanıyor ise dursun ama suyu sararma gördüğünüzde yenileyin.

Çıkardıysanız da bir süre takip edin. Durum kök kaynaklı mı?
Kökü çıkardım sarılık tabiki azalmadı ama artmadıda Cem Bey. Sanıyorumki onunla ilgiliydi.

Aklıma bir şey takıldı iç filtre dizilimini aynı mı bırakayım birde dış filtre çıkış ve giriş hortum konumları nasıl olmalı ? Ben İç filtre ısıtıcı ve dış filtre emiş hortumunu sağ tarafa, dış filtre çıkış borusunu sol tarafa yatay biçimde yerleştirdim. Sirkülasyon nedense olmuyor gibi geldi ama bilmiyorum bu su üstündeki yağda kök kaynaklı sanırım.

Hayvan kökü kesinlikle hiç kullanmıyordu kuru alana çıktığında ben elimle sırtını kendim kaşıyorum parmağımı koyuyorum dans ediyor 30 dakikaya yakın sonra kendisi iniyor

Su çıkış ile iç filtre aynı köşede su çıkış aynı hizada, dış filtre su emiş diğer uçta olacak.

Yok kök yağ salmaz. Yağ balık ve karidesten, vitamin damladan, devitten olur.

Kökü kullanmıyorsa koymaya gerek yok. Boş akvaryumu daha fazla seviyorlar.

O zaman dış filtre hortumlarının yerlerini değiştiriyorum. Dış filtre emişi bana nedense sanki emmiyor gibi geldi mesela yanından kir geçiyor ama kir hiç sirkülasyon yokmuş gibi aşağı düşüyor bu normal mi

Su çıkış ile iç filtre aynı köşede su çıkış aynı hizada, dış filtre su emiş diğer uçta olacak.

Yok kök yağ salmaz. Yağ balık ve karidesten, vitamin damladan, devitten olur.

Kökü kullanmıyorsa koymaya gerek yok. Boş akvaryumu daha fazla seviyorlar.
Karides vermiyorum ama mamalardan olabilir sanırım yağ. Çünkü vitamin vs kullanmıyorum önerir misiniz

Çekmesi için yakın durmalı. İkincisi sirkülasyon hızlı yada karşılıklı filtrelerin sirkülasyonu kesişirse bu emiş gücünü etkiler kir pas geçer.

Kumdan 5 cm kadar yukarıda olacak şekilde yüksekliğini ayarlayın.

Yemlerden gereken vitamin ve mineralleri alıyor.

6 cm kabuk boyu sonrası tropical biorept W yemi kullanıyoruz bu geniş anlamda tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Geri