Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum cam temizligi

asliaral

Bordo Bereli
Merhaba

Kurualanin camlarinin ice bakan tarafini,filtre borularini,kurualan taslarini nasil ve ne sıklıkta temizliyorsunuz acaba?

Veya periyodik olarak akvaryuma ait yaptiginiz temizlik nedir ve ne sekildedir?

Cvp: Akvaryum cam temizligi

kuru alan camlarını temiz bulaşık süngeri ile her su alma sırasından geçip sonra suyu kısmen alıp yeni su ekleyerek çözersin. bunun zamanı yok 2 haftada bir de olur. ayda birde.

filtre boruları, filtre temizliği yapacağın sırada temizlenir. bu oluşumları önlemek için 3. kata silicate ex alıp koyarsan büyük oranda bu birikmeleri önler. ve üstünü kaplayarak üremesini durdurur.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=16078&ad=jbl-silicat-ex-filtre-malzemesi-500-gr

hortum içindeki pislikler için bu ürünü alıp temizlik yapacaksın. bu sadece tetraya uygun.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11909&ad=jbl-cleany-hortum-fircasi

kuru alana idrar ve dışkı yapmadıkça temizlemene gerek yok. bir de koku yoksa. bunu da bulaşık süngerinin yeşil kısmı ile yıkayacaksın.

Tavsiye ettigin urun,borularin uzerinde ve cevresindeki beyaz olusum icin degil mi?
Onun sebebini de anlayamadim. Ben yemi diger taraftan veriyorum cunku.

O kirec herkeste oluyor
Cem abinin onerdigi urun borularin icerisindeki alg yosun vs. birikmesi icin

kirecin tek çaresi karbondur. karbon oldu mu bakteri döngüsü olmaz. onun çaresi de arıtma sistemi almandır. arıtma cihazındaki karbonlarda 6 ayda bir yenilenir. bunda ters osmosis gibi detaylı almana gerek yok.

Kuru alan camlarını neden siliyorsunuz? Bence gerek yok. Ben sadece 8 ay önce güneş alan taraftaki kumun olduğu yerdeki yosunları süngerle sildim. Tekrar oluştu şimdi. Başka sorun yok.

Senin kaplumbagalar kirletmiyor demek ki Emre.Benimki,hamilelik surecinde islak elleri ile surekli abandi,durdu.O izler tuzlu su gibi kotu bir goruntu birakiyor. Uzaktan bile seciliyor.

Bu arada Cem,filtreye baktim,simdiden hortumlarinin icinde bi kirlenme olmus,1 ayda.

Filtreyi acip kapattiktan sonra(sadece ust gozdeki eskimis karbonu cikardim) daha guclu su vermeye basladi cikis borusundan. Normalde dingin sekilde devam edip arada fissss sesiyle gur bir akma olurdu. Suan daimi sekilde gur..İlk taktigimda da boyle miydi yada ne farketti anlamadim..

Evet tetralarda debi kaybi oluyor, hamilelik degil yumurtlama :)

Yerine lav veya substrat koydun mu veya elyaf. Sepet içinde boşluk kaldıysa suyu yanlardan verir. Debide rahatlama olur. Fakat filtrasyonda kaçak yapar.

Sepetlerde hic bosluk yok.Karbonu yeniledim. e elyafladim bosluklari.
Sondan 1 ve 3.cumleni anlamadim tam.

Carbon yerine substrat yada lav olmaliydi bu sekilde akvaryumunuzda kirec tamam gitsede bakteri kulturu olusamayacak

Yerine başka karbon koyduysan sorun yok. Sepetlere elyafı ıslatıp öyle koy. Sepet içinde boşluk kalırsa elyaf kenarlardan oynar. Motor suyu çekerken bu kenarlarda boşluklar oluşursa alttan gelen su ortadan değil bu rahat çıkış yapacağı kenarlardan çıkar. Bu da o sepetin içindeki filtre malzemesinin süzme işlevini etkisizleştirir. Burdan aldığı rahatlıkla su daha rahat akar. Bu sebeple sepetlere elyafı koyarken kenarlarda boşluk kalmamasına dikkat et.

Bir sonraki ay lav koyacagim.Suan sadece o kata baktim ve oncekileri ellemedim.Sonraki ay daha genis bir temizlik yapacagim.

Karbon disinda birsey degistirmedim.Yani elyaf islakti zaten.

Koyarken dikkat ettim hatta zor sigdi.

Jbl bio clean diye bir cam temizleme urunu
varmis.Kullanan var mi? İsitici ve
camlardaki,bezle alinamayan,kazinmayan
beyaz kirecler icin dusunuyorum.

almana gerek yok bulaşık süngerinin yeşil kısmı ile üstünden geçince çıkıyor.

Ben biraz denedim ama cikmayan kisimlar oldu.Bazi bolgeler taslanmis gibi. Puruzlu sanki cama yapismis ve cami zedeleyecekmisim gibi geldi

Ayni sorun isiticida da var.Ondalki de cikmiyor.

İkisini de halledebildin mi yalniz su ve sungerle?

ısıtıcının üstünü ben telle çok bastırmadan temizledim pislikler yapışmış hep çıktı akvaryumunda çıkmayan yerlerini diş fırçası ile temizliyom ben çıkıyor.. sende dene berrak

Mutfakla aram yok =P Anladim o telle olabilir bak,dogrusun. Evde vardi,deneyeyim ben uygun zamanda

Geri