Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum çok hızlı kirleniyor

selobb

Yeni Üye
Merhabalar ben kamplumbağalarıma bakmaya başlayalı 3 ay kadar oldu biri yaklaşık 7cm diğeri 5cm kabuk boyuna ulaştı gammarus ve omegaone juvenil tutkes ile sabah akşam dönüşümlü olarak besliyorum beslemeyi yaparken dahi filtreyi kapatmıyorum ama su ne kadar güzel temizlersem temizleyeyim 3.günden itibaren tekrar sararmaya başlıyor ve cam yüzeylerinde yosun ve kalıntılar oluyor kazımam gerekiyor akvaryum boyutları 35x25x60 ve yarısından fazlası su ile dolu yardımcı olabilirsen çok sevinirim 🙏🏻

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    3.1 MB · Görüntüleme: 6
  • image.jpg
    image.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 6
  • image.jpg
    image.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 6
Akvaryumdan o dekorları çıkarın. Bunlar içine kir alıp bakteri kolonileri oluşturuyor. Suyu doldur boşalt yoluyla birkaç defa kumu da karıştırarak yıkayın.

Ekipmanlar ve camı akvaryuma ait bulaşık süngerinin yeşil kısmı ile yıkayın. Ufak birşey kalsa yosun tekrar oluşuyor.

Akvaryum doğrudan güneşi görmesin.

Suyu mümkün olduğunca yükseltin. Kuru alanı da iyice yıkayın. Yem artıkları kir onun su içindeki kısımlarında yağlı alg oluşturur.

Yemleri tane tane atın. Eriyip akvaryuma dağılmasınlar. Biri 7 cm olmuş. Diğeri bir iki aya 6 cm olur. Ek olarak mineral yemde sera carnivor yada tropical biorept W yemi alın. İkinci ana yem olarak tetra reptomin yada ahm turtle sticks yemi alın.

Metilen mavisi alın. Her temizlik sonrası 1 damla damlatın. Suyu karıştırın. Contra-ichthyo olur.

Suya kullanıyorsanız vitamin damla damlatmayın. Bunun hayvanlara faydası olmadığı gibi yosun ve algi coşturuyor.

Filtrenin hava kabarcığı verme özelliği yok ise hava kabarcığı veren model alın. Suya oksijen girmezse su kalitesi çabuk bozulur.

Geri