Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum için satın almak istediğim materyaller. Sizce yeterli mi?

derinakyel

Yeni Üye
Sahipleneceğim kaplumbağa 4.5 cm.

Isıtıcı eheim ile Tetra arasında kaldım.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-06-22-14-27-00-869_trendyol.com.jpg
    Screenshot_2025-06-22-14-27-00-869_trendyol.com.jpg
    684.5 KB · Görüntüleme: 11
  • Screenshot_2025-06-22-14-28-10-503_trendyol.com.jpg
    Screenshot_2025-06-22-14-28-10-503_trendyol.com.jpg
    443.8 KB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_2025-06-22-14-40-22-846_com.dmall.mfandroid.jpg
    Screenshot_2025-06-22-14-40-22-846_com.dmall.mfandroid.jpg
    531.1 KB · Görüntüleme: 12
  • Screenshot_2025-06-22-14-32-46-615_trendyol.com.jpg
    Screenshot_2025-06-22-14-32-46-615_trendyol.com.jpg
    831.6 KB · Görüntüleme: 12
  • Screenshot_2025-06-22-14-28-56-303_trendyol.com.jpg
    Screenshot_2025-06-22-14-28-56-303_trendyol.com.jpg
    369 KB · Görüntüleme: 13
Isıtıcı eheim daha iyi tabi
O UV lambası kalsin alma sahtedir zararı olur hemide bu kabuk boyunda kullanılmaz
O kuru alan taşıda alma soğuk çeker hasta olur
O mağara içinde sıkısıp bogulabilir

Hangi ölçülerde bir akvaryum kuracağınıza karar verdiniz mi ? Isıtıcı, filtre gibi ürünler akvaryumdaki su hacmine göre seçiliyor. Hayvan belli bir kabuk boyuna gelene kadar uvb lamba kullanılmıyor. Resmini attığınız uvb uygun olmayabilir. Lamba işlerinden iyi anlayan bir arkadaş var o daha net cevap verir. Şimdilik ihtiyacınız olan lamba ısıtma lambası. Bu lambada 52w halojen ampul ya da 40-60w klasik akkor ampul kullanılıyor. Kuru alanı yarım saatte 32C sıcaklığa getirebileceği şekilde lambanın yüksekliği ayarlanıyor. Mağara kullanıldığını hiç görmedim. Isıtıcıda da ben tetra kullanıyorum, memnunum ama ısıtıcı gücü akvaryumdaki su hacmine bağlı değiştiğinden önce akvaryumunuzu seçmelisiniz.

Hangi ölçülerde bir akvaryum kuracağınıza karar verdiniz mi ? Isıtıcı, filtre gibi ürünler akvaryumdaki su hacmine göre seçiliyor. Hayvan belli bir kabuk boyuna gelene kadar uvb lamba kullanılmıyor. Resmini attığınız uvb uygun olmayabilir. Lamba işlerinden iyi anlayan bir arkadaş var o daha net cevap verir. Şimdilik ihtiyacınız olan lamba ısıtma lambası. Bu lambada 52w halojen ampul ya da 40-60w klasik akkor ampul kullanılıyor. Kuru alanı yarım saatte 32C sıcaklığa getirebileceği şekilde lambanın yüksekliği ayarlanıyor. Mağara kullanıldığını hiç görmedim. Isıtıcıda da ben tetra kullanıyorum, memnunum ama ısıtıcı gücü akvaryumdaki su hacmine bağlı değiştiğinden önce akvaryumunuzu seçmelisiniz

Şu tarz bir akvaryum düşünüyorum. Büyüğünü sonra alacağım ilk etapta ilk akvaryumu bu olsun istiyorum. Ölçüleri 50-20-30 bu akvaryumun. Normalde 50 40 40 olmalı akvaryum ölçüleri biliyorum. Ama bunu bir geçiş ve alışma süreci olarak düşünüyorum.

Akvaryumun görünüşü bu şekilde oluyormuş Trendyol yorumlarda gördüm.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-06-22-15-38-03-539_trendyol.com.jpg
    Screenshot_2025-06-22-15-38-03-539_trendyol.com.jpg
    779.5 KB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_2025-06-22-15-42-03-657_trendyol.com.jpg
    Screenshot_2025-06-22-15-42-03-657_trendyol.com.jpg
    560.8 KB · Görüntüleme: 10
50x30x20cm akvaryumun toplam hacmi 30 litre. Havyanlar kaçmasın diye akvaryumu en üst seviyesinden en az 7-8cm aşağıya kadar dolduruyoruz. Bu durumda en fazla 22-23 litre su alacaktır. Geçiş için dahi hiç olmadı 30-40 litre su koyabileceğiniz bir akvaryum daha iyi olur. Bu hayvanlar doğru şekilde bakıldığında hızlıca büyüyorlar. Muhtemelen bir yıla kalmadan 100 litre ve üstü bir akvaryuma ihtiyacınız olacak.

500 liraya fln gıda kabı alırsınız onada kendiniz kuru alanı yaparsınız yada camcıda yaptırın

Isıtıcı dışında diğerleri çöp. Eheimin o modeli sadece 25 dereceye ayarlı. Tetra olanı alabilirsiniz yada eheimin bu modeli de olur.

O uvb lamba zararlı uvb dozu düşük uvc oranı yüksek. Isıtma lambası veya uvb olarak kullanmak için uygun değil.
Lamba olarak bunları alın. 52Watt normal armut ampul 21-25cm mesafe arasında konumlandırın.

Akvaryum ufak. Camcıya yaptırın yada daha büyük bir akvaryum alın. Akvaryumu camcıya yaptırırsanız kuru alanıda o yapar. Kuru alandan itibaren kaçış payı en az 25 30cm olmalı.

Kabuk boyunun 2 katı kadar su derinliği olmalı.

Md izmir satıcısından kesinlikle hiçbirşey almayın. Dandik mallar hayvan içinde zararlı yaptıkları kuru alandan hayvan dışarı kaçıyor.

75cm*50cm*50cm akvaryum ara geçişili olarak olur daha sonrasında 100*50*60h akvaryuma geçersiniz. Direkt ömürlük akvaryuma da geçilebilir ara geçişli olarak daha iyidir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Uvb 8cm kabuk boyundan sonra kullanıyoruz. reptizoo Uvb 2.0 26Watt veya exo terra 5.0 13Watt alın diğerleri zararlı güvenli değil.

1750599636975.png
Ekran görüntüsü 2025-06-15 145336.png

4.5cm kaplumbağa için bu yemleri öneririm.

Herhangi bir ekipman, yem, vitamin, takviye, su düzenleyici kullanmadan veya satın almadan önce tekar danışın.

Şu tarz bir akvaryum düşünüyorum. Büyüğünü sonra alacağım ilk etapta ilk akvaryumu bu olsun istiyorum. Ölçüleri 50-20-30 bu akvaryumun. Normalde 50 40 40 olmalı akvaryum ölçüleri biliyorum. Ama bunu bir geçiş ve alışma süreci olarak düşünüyorum.

Akvaryumun görünüşü bu şekilde oluyormuş Trendyol yorumlarda gördüm.

Eni en az 25 cm olsun. En azından hayvan belli bir boya kadar rahat manevra yapsın.

Boyda 30 cm üstü olması daha iyi. İç filtre yan yatırılabilir ama akvaryum içi kuru alan yaparsanız hayvana yeterli bir su derinliği kalsın.

Isıtıcı eheim daha iyi tabi
O UV lambası kalsin alma sahtedir zararı olur hemide bu kabuk boyunda kullanılmaz
O kuru alan taşıda alma soğuk çeker hasta olur
O mağara içinde sıkısıp bogulabilir
Peki nasıl bir kuru alan satın alabilirim? El işlerinde hiç iyi değilim kendim yapamam diye düşünüyorum var mı bunu hazır alabileceğim bir yer. Ya da şu tarz bir şey mi satin alsam
Uvb 8cm kabuk boyundan sonra kullanıyoruz. reptizoo Uvb 2.0 26Watt veya exo terra 5.0 13Watt alın diğerleri zararlı güvenli değil.

Ekli dosyayı görüntüle 12742Ekli dosyayı görüntüle 12743
Bu ikisini şu an kullanabiliyor muyum ona göre sipariş edeyim. Masa lambasını sipariş ettim.

4.5cm kaplumbağa için bu yemleri öneririm.

Herhangi bir ekipman, yem, vitamin, takviye, su düzenleyici kullanmadan veya satın almadan önce tekar danışın.
Teşekkürler
Isıtıcı dışında diğerleri çöp. Eheimin o modeli sadece 25 dereceye ayarlı. Tetra olanı alabilirsiniz yada eheimin bu modeli de olur.

O uvb lamba zararlı uvb dozu düşük uvc oranı yüksek. Isıtma lambası veya uvb olarak kullanmak için uygun değil.
Lamba olarak bunları alın. 52Watt normal armut ampul 21-25cm mesafe arasında konumlandırın.

Akvaryum ufak. Camcıya yaptırın yada daha büyük bir akvaryum alın. Akvaryumu camcıya yaptırırsanız kuru alanıda o yapar. Kuru alandan itibaren kaçış payı en az 25 30cm olmalı.

Kabuk boyunun 2 katı kadar su derinliği olmalı.

Md izmir satıcısından kesinlikle hiçbirşey almayın. Dandik mallar hayvan içinde zararlı yaptıkları kuru alandan hayvan dışarı kaçıyor.

75cm*50cm*50cm akvaryum ara geçişili olarak olur daha sonrasında 100*50*60h akvaryuma geçersiniz. Direkt ömürlük akvaryuma da geçilebilir ara geçişli olarak daha iyidir.
Çok teşekkür ederim siparişlerimi oluşturdum. Aklımdaki soru işaretlerine ışık tuttuğunuz için teşekkür ediyorum. Linkler için de ayrı teşekkürler hiç uğraşmadan bulup sipariş oluşturdum ❤️

Kuru alan örneklere bakın camdan yaptirabilirsiniz cam akvaryumsa üstüne kutu şeklinde gibi düşünün 30cm yükseklik olur rampa uzattirisiniz suya rampadanda kenarlara çıkarken inerken düşmesin diye yanına ek yaptırabilirsiniz camcıya derseniz yaptırabilirsiniz

Peki nasıl bir kuru alan satın alabilirim? El işlerinde hiç iyi değilim kendim yapamam diye düşünüyorum var mı bunu hazır alabileceğim bir yer. Ya da şu tarz bir şey mi satin alsam

Bu ikisini şu an kullanabiliyor muyum ona göre sipariş edeyim. Masa lambasını sipariş ettim.
52Watt normal halojen armut ampulü her yaşta yaz kış kullanırız.

Attığım uvb lambalardan birisini ise 8cm kabuk boyundan sonra günde yarım saat 1 saat kadar en çok kuru alana çıktığı vakitte çalıştırabilirsiniz.

Kuru alan için hazırı malesef yok ama 4 parça cam kestirip akavryum slikonu ile kolayla yapıştırırsınız.

KuruAlan.fw.png

Kuru alan malzemesi olarak çim kullanmayın bu kulak ve göz enfeksiyonuna neden oluyor birde hayvan byüyünce bunları kopartıp yiyor yerse midesinde kalır.

Şu şekilde 6gen pvc paspas kullanabilirsiniz.

1750769591182.png

Geri