Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum İhtiyaçları

Zeynephss

Yeni Üye
Merhabalar 1 yaşında kırmızı yanaklı su kaplumbağam var. Akvaryumu içindeki malzemelerle beraber yenilemek istiyorum.
Şuan mevcutta;
-ısıtıcım var
-filtrem ve lambam bugün bozuldu (elektrik arızası kaynaklı).
-kuru alanım var ama küçük gelmeye başladı.
-Akvaryumum 25lt su kapasiteli üst kapağı olmadığından kedim kendisine rahat vermiyor o yüzden üstü kapalı akvaryum olabiliyor mu eğer olabiliyorsa o tarz bir şey alırsam hayvan daha rahat edecektir.

Akvaryumu yenilemem için yardımcı olabilir misiniz ürünleri satın almak istiyorum kendim yapabilecek beceriye sahip değilim.
Bir de 1 yaşına gelmiş kaplumbağaların beslenme ve bakımıyla ilgili bilgi verebilir misiniz şuan gammarus ve stick yem ile besleniyor. kullanmam gereken vitaminler vs başka bir şeyler var mı. Forum konularında gezdim ama çok fazla farklı bilgi olduğundan kafam karıştı hangisine uymalıyım.
Kendisine en iyi şekilde bakmak istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Foruma hoşgeldiniz.

Yeni evlerde kaçak akım rölesini artık mecbur tutuyorlar bu cihazları koruyor ama eski evlerde mevcut değil bunun için ya güç kaynağı kullanırız. Yada akım korumalı priz. Herhangi bir durumda sigortası atarak cihazı korur. Sigorta düğmesine basınca tekrar çalışır. Bu akım korumalı prizlerde çoklu priz daha mantıklı. Fiyatı uygun ups gibi birkaç senede bir akü yenileme derdi yok. Tunçmatik ve makelsan kaliteli firmalar.

Bu hayvanlar akciğer solunumu yaptığı için temiz havaya ihtiyacı var. Kapak kapatıldığında iç ortamın nemi yükselir ve hayvanı rahatsız eder.

Kenarlarında boşluk kalmayacak biçimde sehpa dolap üstü bir yere koyarsanız kedi yaklaşacak yer bulamayacaktır.

Kaplumbağa 12 cm kabuk boyunu geçtiğinde artık kedi için tehdit olur. Kaparsa bırakmaz ağzını kitler.

Kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa kabuk boyu.

Yemler ne marka?

Foruma hoşgeldiniz.

Yeni evlerde kaçak akım rölesini artık mecbur tutuyorlar bu cihazları koruyor ama eski evlerde mevcut değil bunun için ya güç kaynağı kullanırız. Yada akım korumalı priz. Herhangi bir durumda sigortası atarak cihazı korur. Sigorta düğmesine basınca tekrar çalışır. Bu akım korumalı prizlerde çoklu priz daha mantıklı. Fiyatı uygun ups gibi birkaç senede bir akü yenileme derdi yok. Tunçmatik ve makelsan kaliteli firmalar.

Bu hayvanlar akciğer solunumu yaptığı için temiz havaya ihtiyacı var. Kapak kapatıldığında iç ortamın nemi yükselir ve hayvanı rahatsız eder.

Kenarlarında boşluk kalmayacak biçimde sehpa dolap üstü bir yere koyarsanız kedi yaklaşacak yer bulamayacaktır.

Kaplumbağa 12 cm kabuk boyunu geçtiğinde artık kedi için tehdit olur. Kaparsa bırakmaz ağzını kitler.

Kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa kabuk boyu.

Yemler ne marka?
Hoşbuldum teşekkürler
kabuk boyu 9.5 cm stick yemi sera marka, gammarusu aqua magic markasının.

Gammarus bitince bir daha almayın hayvana ufak kalır. Yerine dajana gammarus sticks yemi alın. Bu stick formda yemdir.

Sera RaffyP mi carnivor mu? Ona göre yem önereyim.

Tamam mineral yem var. Omega one adult turtle sticks ve sera raffy P yemlerinden birini

Tetra reptomin yada ahm turtle sticks yemlerinden birini alın. Toplam 4 yem olsun.

8 cm kabuk boyunu geçtiği için günde bir öğün vereceksiniz. Aldığınızda program yapalım.

Teşekkür ederim Cem bey bu hafta bunları mutlaka temin etmiş olurum bir de almam gereken vitamin vs var mı yaşına göre kabuk boyu iyi mi sizce yarın size önlü arkalı fotoğrafını da ileteceğim şuan uyuyor. akvaryum için de yardımcı olabilir misiniz acaba yoksa önce yemleri halledip sonrasında mı akvaryuma geçelim

Mineral yem vitamin ihtiyacını karşılar. Gerek yok.

1 yaş için boyu normal sınırda.

Yemleri alın akvaryumu eylüle kadar halledin.

Akvaryumda ömürlük mü ara geçişli mi düşünüyorsunuz ona karar verin.

Ömürlük pahalı gelebilir ama tek kalemde işi halledersiniz. Tek masraf yemler ve zamanı gelince dış filtrede malzemeler olur.

Ara geçişli de 80*35* 50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum alırsanız su ısıtıcıyı ömürlüğe göre alırsınız. İç filtrede aynı şekilde bunu daha sonra ömürlükte sudaki derileri toplamada kullandığımız için çöp olmaz. Lamba standarttır.

Tamamdır Cem bey ben yemleri hallediyorum hızlıca
akvaryumu ömürlük almak isterim aslında ama tahmini maliyetini çıkartamadım, altından kalkamayacağım bir şeye de başlamak istemem, fakat ikisi arasındaki fark biri 10 öteki 20 gibi bir şeyse ömürlük olanı alırım zaten, sizce tahmini ne kadar tutar ona göre karar vereyim

Tam piyasayı bilmiyorum. Fiyatlar sürekli oynuyor.

Ara geçişli de 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum olacak. Bu tahminimce 2000 civarı tutar. İç filtre 400-450 tl, su ısıtıcıda jbl protemp 200 watt ömürlük akvaryuma göre bu akvaryumda da kullanılır. Evladiyelik gider. Bu 1700 tl civarıydı diye biliyorum. Lambayı biliyorsunuzdur. Kuru alan el yapımı yapılabilir. Silis kum 12 kg gider. Vitasand pro78 marka sarı silis kum olacak. Akvaryumda indirim yapıyorlar zaman zaman petshopları gezip bakın. Yanında cezbetsin diye dandik ürünler verebilirler onları almayın. Biraz daha indirim istersiniz.

Ömürlükte tetra ex 1000 plus dış filtre kullanacaksınız bu 4800-5000 tl dir. Akvaryumu akvaryum imalatçısına yaptıracaksınız. Alt ve üst iç kenarlardan kuşak atılacak. 100*50*50h yada 60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum olacak. Kapağa gerek yok. 10 bin civarı bu tutar tam bir fiyat veremiyorum. Mobilyası da var. Bu tanıdık mobilyacı varsa ona yaptırılabilir. Diğer ekipmanlar ara geçişliden gelecek. Yada onları ömürlük için alacaksınız. Buna 40 kg silis kum gider. Kuru alan akvaryum üstü cam olacak. Bu da herhalde bir ara geçişli akvaryum kadar tutar.

Benim akvaryuma bakın fikir verir.

Merhaba Cem bey dediğiniz yemleri satın aldım, akvaryum içinse dediğiniz malzemeler de sıkıntı yok da akvaryumun kendisi çok maliyetli olucak benim için. Şuanlık malzemeleri ömürlük akvaryumu ara geçişli yapsam beni ne kadar süre götürür acaba

Ekli dosyalar

• yem.jpg
    yem.jpg
    233.6 KB · Görüntüleme: 4
Dediğim ölçüdekini alırsanız 2 sene götürür. Sonrasında kabuğunu vurduğunda camı çatlatma riski var.

Yem programı şöyle olsun.
Pazartesi sera raffy P
Salı reptomin
Çarşamba sera mineral
Perşembe omega one
Cuma sera raffy P
Cumartesi reptomin
Pazar omega one

Bunlardan ne kadar vermem gerekiyor Cem bey.
Bir de ara geçişli akvaryumu da almaya başlayacağım bu hafta yazdığınız bu ürünlerden
"Ara geçişli de 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum olacak. Bu tahminimce 2000 civarı tutar. İç filtre 400-450 tl, su ısıtıcıda jbl protemp 200 watt ömürlük akvaryuma göre bu akvaryumda da kullanılır. Evladiyelik gider. Bu 1700 tl civarıydı diye biliyorum. Lambayı biliyorsunuzdur. Kuru alan el yapımı yapılabilir. Silis kum 12 kg gider. Vitasand pro78 marka sarı silis kum olacak."
hangileri ömürlük ve kuru alan, lamba, ampul için de öneri yapabilir misiniz size zahmet, bir de iç filtre hangi marka olmalı

Akvaryum düz dikdörtgen olacak bombeli almayın. Yer varsa boyu 100 cm'de olabilir.

Lamba standard. Su ısıtıcı ömürlükte kullanılır. İç filtrede sudaki deriler için dış filtre yanında takviye olacak.

Ek kum alacaksınız. Kuru alan akvaryuma göre olacak. Bir de dış filtre.

Filtre sunsun-hj752 olur. Bunda şöyle bir sıkıntı var orjinalinde şelale borusu var ama bazı arkadaşların aldıklarında çıkmamış. Artık bizimkiler mi çıkarıyor yoksa firma artık koymuyor mu bilmiyorum.

Suyu 30 cm yapabilirseniz sobo 808c köşe filtre uygun. Bu sadece dik konumlandırılıyor. Bunun üst haznesine zeolite konarak idrarı filtreleme olanağı olur. Su değişim süresi bir miktar uzar.

Geri