yunusemreshn12
Bronz 4 Üye
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Merhabalar, bu önerdiğiniz ısıtıcı veya örneğin eheim thermocontrol ürünleri yatay bir şekilde tamamen suyun altına sokulabiliyor mu (kablosu dahil)? Tüm fotoğraflarda balık akvaryumlarında takılı olduğundan aletin tamamı suya girebiliyor mu, yatay durabiliyor mu anlayamadım. Eski ısıtıcımda eğimli bir şekilde akvaryuma takıyordum kablo kısmı suyun içinde olmasın diye, bu da aşırı ısınmaya sebep verdi bozuldu alet. Ve zaten anlayacağınız akvaryumda su 10cm yükseklikte olduğundan dik koyamam ısıtıcının hepsi neredeyse dışarıda kalırTetra ht 100 watt al. 140 litrelik akvaryuma kadar kullanabilirsin. Ek masraf olmaz. Tam batabiliyor. Emniyet korumalı. Uzun vadede daha hesaplıya geliyor.
Bu markayı duymadım. Balıklara özgü sabit ısı ayarlı ısıtıcı. Kaplumbağalara uygun değil.
Evet büyük ihtimalle suyun soğukluğundandır.Bendekilerde soğukta yemiyor.Tamamdır çok teşekkürler o zaman bu dediklerinizden birini alacağım. Fakat bir sorum daha olacaktı; kaplumbağam bu aralar pişmiş tavuk dışında yemek yemiyor, yakın zamanda sera raffy p aldim onu da yemedi. Bu anlık olarak akvaryumda ısıtıcının olmamasından ve suyun sıcaklığının 21 derece olmasından kaynaklı mıdır sizce? Isıtıcı alsam yemeye tekrar başlar mı? Kaplumbağa 14 yaşında, kırmızı yanaklı. Tekrardan sağolun
Büyük ihtimalle sudan bir anda çıkardığınız için çatlamış olabilir yada bazen kaplumbağalar da kendisi kirabiliyor. Isıtıcı kesinlikle gerekli bir şey hayvanları kendine getiriyor daha çok enerjik oluyorlar.Benim akvaryumumda küçük 25 lt.Ben 2 aydır Atlantik 100w olanı kullanıyorum öneririm.Merhaba akvaryum aldığım zaman pet shoptan isıtıcıda almıştım ilkini ben bilmiyordum kuru alana bıraktım ve çatladı sonra tekrar aldım bugün akvaryumun suyunu değişirken yeni aldigiminda catladigini gördüm prize takılı değildi Rs electrical diye bir markaydı. Neden oldu hiç anlamadım içine su dolmuştu kapluşlara zarar vermiş midir? Birde ne almamı önerirsiniz. Akvaryum çok büyük değil. Birde evim sıcak ama bu gece üşürler mi?