Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum ısıticısı

yunusemreshn12

Bronz 4 Üye
S.a yaklaşık 30 litre akvaryumuma ısıtıcı almak istiyorum bu ürünü buldum önerir misiniz?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241030_230612_n11.jpg
    Screenshot_20241030_230612_n11.jpg
    456.5 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_20241030_230923_n11.jpg
    Screenshot_20241030_230923_n11.jpg
    888.6 KB · Görüntüleme: 14
Yok hocam bunların sıcaklığı ayarlanmıyor 28 derece olması lazım sıyun 30 litreyse akvaryum 50 w ayarlanabilir bi ısıtıcı alın sonra büyük akvaryuma geçtiğinizde 100 w bişey alırsınız

Tetra ht 100 watt al. 140 litrelik akvaryuma kadar kullanabilirsin. Ek masraf olmaz. Tam batabiliyor. Emniyet korumalı. Uzun vadede daha hesaplıya geliyor.

Bu markayı duymadım. Balıklara özgü sabit ısı ayarlı ısıtıcı. Kaplumbağalara uygun değil.

Tetra ht 100 watt al. 140 litrelik akvaryuma kadar kullanabilirsin. Ek masraf olmaz. Tam batabiliyor. Emniyet korumalı. Uzun vadede daha hesaplıya geliyor.

Bu markayı duymadım. Balıklara özgü sabit ısı ayarlı ısıtıcı. Kaplumbağalara uygun değil.
Merhabalar, bu önerdiğiniz ısıtıcı veya örneğin eheim thermocontrol ürünleri yatay bir şekilde tamamen suyun altına sokulabiliyor mu (kablosu dahil)? Tüm fotoğraflarda balık akvaryumlarında takılı olduğundan aletin tamamı suya girebiliyor mu, yatay durabiliyor mu anlayamadım. Eski ısıtıcımda eğimli bir şekilde akvaryuma takıyordum kablo kısmı suyun içinde olmasın diye, bu da aşırı ısınmaya sebep verdi bozuldu alet. Ve zaten anlayacağınız akvaryumda su 10cm yükseklikte olduğundan dik koyamam ısıtıcının hepsi neredeyse dışarıda kalır

Eheim thermocontrol, jbl protemp ve tetra ht tam batabilen ısıtıcılar bunlar su tabanına yakın yatay konumlandırılır. Yani komple batar. Kablo ve tepesi dahil. Özellikle jbl protemp 1 metre derinliğe kadar batabiliyor.

Isıtıcının güvenliği açısından su derinliği 15 cm olmalı. Hayvan altına girip yukarı doğru kaldırabilir.

Tamamdır çok teşekkürler o zaman bu dediklerinizden birini alacağım. Fakat bir sorum daha olacaktı; kaplumbağam bu aralar pişmiş tavuk dışında yemek yemiyor, yakın zamanda sera raffy p aldim onu da yemedi. Bu anlık olarak akvaryumda ısıtıcının olmamasından ve suyun sıcaklığının 21 derece olmasından kaynaklı mıdır sizce? Isıtıcı alsam yemeye tekrar başlar mı? Kaplumbağa 14 yaşında, kırmızı yanaklı. Tekrardan sağolun

Tamamdır çok teşekkürler o zaman bu dediklerinizden birini alacağım. Fakat bir sorum daha olacaktı; kaplumbağam bu aralar pişmiş tavuk dışında yemek yemiyor, yakın zamanda sera raffy p aldim onu da yemedi. Bu anlık olarak akvaryumda ısıtıcının olmamasından ve suyun sıcaklığının 21 derece olmasından kaynaklı mıdır sizce? Isıtıcı alsam yemeye tekrar başlar mı? Kaplumbağa 14 yaşında, kırmızı yanaklı. Tekrardan sağolun
Evet büyük ihtimalle suyun soğukluğundandır.Bendekilerde soğukta yemiyor.

Soğuk suda hayvan metabolizmasını yavaşlatır. Su ısıtıcı ve ısıtma lambası en önemli ve olması zaruri ekipmanlar.

Bundan ayrı olarak hayvana tavuk et gibi ürünler verdiğimizde yem seçme olur yani yemden uzaklaşır. Aç bırakma yoluyla hayvanı yeme döndürürüz. Sürekli protein yüklemesi sağlıklı değildir, gut yapar.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa kabuk boyu.

Hocam en kısa zamanda ısıtıcı ve ısıtma lambası alacağım; su ısıtıcıda eheim veya tetra alırım fakat ısıtıcı lamba öneriniz varsa çok sevinirim. Bunun yanında, sizin dediğiniz gibi bir şeçicilik başlamış bizimkinde muhtemelen. Bu aç bırakmayı nasıl yapacağız peki? Geçen neredeyse 2 hafta aç kaldı gene de yemedi raffy p.

Anlık şehir dışındayım maalesef fakat birkaç gün içinde kabuk boyunu da size iletebilirim, çok teşekkürler destek için.

Yemi boyuna göre yazacağım. Hayvan ısınıp kendine gelince canlanacaktır.

Aç bırakma olayında önce protein ağırlıklı yemden başlayacağız. Her gün 1 tane önüne atacaksınız yarım saat içinde yemezse alın. Bir sonraki öğünde bir tane daha atın. Böyle böyle direnci kırılacak. 2 haftaya kadar inat edip yemeyen var. Ama geneli 3-4 güne kalmaz yemeye başlar.

Amazonda max 60 kapasiteli buldum. N11'e baktım onlar uygun değil.

Simdi ölçebildim kaplumbağayı, kabuk uzunluğu 12cm, kabuk genişliği 9 cm civarında. Hangi mamayı önerirsiniz bu boyutlara? Hemen alayım da sizin dediğiniz aç bırakmayı yapmaya başlayayım. Ve tekrardan çok teşekkürler, tetra ht'yi aldım birkaç güne akvaryuma takacağım.

12 cm boyunda ise tek öğün besleyeceksiniz. RaffyP boyutuyla 15 adet civarı.

Tabanda sarı silis kum olsun. Yoksa atakan petshopta uygun ölçüde satılıyor.

Mineral yemde tropical biorept W yemi alın.

Ana yemde RaffyP yiyorsa onunla devam edebilir. Yada omega one adult turtle sticks alabilirsiniz. Bunu çeşitlilik olsun diye de alabilirsiniz. Minimumda 4 çeşit yem iyi olur.

Tetra reptomin yada ahm turtle sticks yemi alın.

Kurutulmuş yemde ucuz olduğu için dajana gammarus sticks öneriyorum ama şu an ithalatçısında da yokmuş.

Sera Raffy royal yemde her boyda karides ve türlü balık var ama artığı çok o paraya değmez.

Jbl energil de iri balık ve karides var. Bunları suyu kirletmemesi için yiyebileceği boyda koparıp veriyoruz. Yalnız balığın yüzgeçleri ile karidesin ağzındaki dikensi dokuyu kırmak gerekiyor.

Tropical reptiles carnivore kan kurdu ve cırcırböceği, bir miktarda stick yem içeriyor. Bunda da cırcırböceğinin uzun bacaklarını koparmak iyi olur. Yada bunlara alternatif olarak haşlanmış yumurta akı verebilirsiniz.

Sera RaffyP yerine sera carnivor alırsanız bunun göbeği mineral yemdir. O zaman tropical biorept W yemi almaya gerek yoktur ama omega one adult turtle sticks alın.

Ok o zaman yem olarak zaten bende olan raffyP yanına bir de tropikal olması için biorept W sticks alıyorum. Raffyp birkaç gün daha yemezse omega one adult sticksleri alır onu yiyor mu diye bakarım.

Yalnız bu bahsettiğiniz kum benim akvaryumumda hiç olmadı ve ilk kez duyuyorum, neden gereklidir acaba işlevi nedir?

Bir tane daha sorum olucaktı bu arada, tetra ht geldi şimdi kurdum. Fakat bu kablo giriş yeri su alıyor. Yani bu ısıtıcıyı tamamen yatay koyunca ve kablo girişi suyun altına girince ısıtıcının camı ile içindeki ısıtıcı ünitesi arasına su giriyor. Buradan elektrik falan çarpar mi veya normal mi? Şimdilik böyle duruyor:

İlk fotoğrafta görünen, kablonun çıktığı yerdeki boşluktan su girince, ısıtıcının içi su doluyor; camdan görülebiliyor içindeki su

Ekli dosyalar

• 20241109_190554.jpg
    20241109_190554.jpg
    961.6 KB · Görüntüleme: 12
  • 20241109_190546.jpg
    20241109_190546.jpg
    2.6 MB · Görüntüleme: 12
Su ısıtıcı fişe takılı değilken içi su alıyor dediğiniz yerin fotoğrafını atma ihtimaliniz var mı?

Cam tüp içi mi su doluyor? Öyle ise iade edin. Yenisini göndersinler. Isıtıcı arızalı. O kadar kişi kullanıyor içine su alması ilk. İçine hava almaması lazım.

Merhaba akvaryum aldığım zaman pet shoptan isıtıcıda almıştım ilkini ben bilmiyordum kuru alana bıraktım ve çatladı sonra tekrar aldım bugün akvaryumun suyunu değişirken yeni aldigiminda catladigini gördüm prize takılı değildi Rs electrical diye bir markaydı. Neden oldu hiç anlamadım içine su dolmuştu kapluşlara zarar vermiş midir? Birde ne almamı önerirsiniz. Akvaryum çok büyük değil. Birde evim sıcak ama bu gece üşürler mi?

Merhaba akvaryum aldığım zaman pet shoptan isıtıcıda almıştım ilkini ben bilmiyordum kuru alana bıraktım ve çatladı sonra tekrar aldım bugün akvaryumun suyunu değişirken yeni aldigiminda catladigini gördüm prize takılı değildi Rs electrical diye bir markaydı. Neden oldu hiç anlamadım içine su dolmuştu kapluşlara zarar vermiş midir? Birde ne almamı önerirsiniz. Akvaryum çok büyük değil. Birde evim sıcak ama bu gece üşürler mi?
Büyük ihtimalle sudan bir anda çıkardığınız için çatlamış olabilir yada bazen kaplumbağalar da kendisi kirabiliyor. Isıtıcı kesinlikle gerekli bir şey hayvanları kendine getiriyor daha çok enerjik oluyorlar.Benim akvaryumumda küçük 25 lt.Ben 2 aydır Atlantik 100w olanı kullanıyorum öneririm.

Ya yorum yapan arkadaşlara cok teşekkür ediyorum ve özür diliyorum sanırım yanıldım. Isıtıcıyı ilk suya sokup çıkardığımızda görselde görünen lekeyi su damlası zannettik fakat demin suya tekrar tekrar soktum, musluğun altına koydum ve kesinlikle su girmedi içine.

Ama ayni sorun hala devam ediyor kaplumbağamla; ısıtıcı sonrası hareketlenmiş olsa da bir sey yemeyeli 1 hafta oldu. tavuk, kirmizi et, marul, sera p önerdim hiçbirini istemedi. Omega one adult sticks aldım, geldiğinde onu da deneyeceğim. Bir oneriniz var midir bu konu hakkında, veterinere gostermeli miyim?

Ve onceden de dediğim gibi akvaryumda kum yok, almalı mıyım?
1000045939.jpg

Geri