bekiroktem
Yeni Üye
Arkadaşlar öncelikle iyi forumlar dilerim. Başlıkta belirttiğim gibi genel sorularımı dile getireceğim. Öncelikle şunu söylemeliyim yaklaşık 2-3 yıldır ( belki 4 ) 2 adet su kaplumbağası besliyorum. Ancak bilmiyorum "düzensiz" beslememden dolayı mı veya eksik besinden dolayı mı pek büyümediler. 2 akvaryum var diğeri biraz daha büyük olduğundan ufak olanı aldım. Boyutları 50cmx20cmx31cm ( 31 litre ). Kuru alanım camdan ve taban malzemem ince çakıl ( sanırım ), filtrem Atman AT- F302, ısıtıcımın markasını bilmiyorum ama 100W.
Kaplumbağa bilgilerimi de vereyim hemen;
- Birinin kabuk boyu: 6.5 cm
- Diğerinin kabuk boyu: 5.5 cm
Filtre
Zemin için kullandığım taş ( bire bir aynı değil ama en yakın bunu bulabildim. )
Kuru alanım buna benziyor sadece yanları yok akvarumun içinde olduğu için. Camdan yapılma ve rampalı
mailto:/34nqr1l.jpg
Aydınlatma için ise ( spot lamba kullanıyordum ama patlayınca tekrar bulamadım. )
Yedirdiğim yemlere gelince
Sera Reptil Raffy P
Sera Reptil Raffy I ( Gammarus )
Deep Fix Reptivit ( Vitamin )
Şimdi sormak istedğim sorulara geleyim.
1- Taban malzemesini değiştireyim mi ? Biraz daha hoşuma giden silis kumu kullanmak istiyorum. Ancak temizlik konusunda biraz karamsarım.
mailto:/UrunResimleri/13500/400_400/JPM013104_1.jpg
2- Akvaryum içine Dalgıç Floresan 6 W koymamın kaplumbağalarım için bir sakıncası var mı ?
Konu yanlış yere açıldıysa özür diliyorum ve doğru yere taşınmasını talep ediyorum.
Kaplumbağa bilgilerimi de vereyim hemen;
- Birinin kabuk boyu: 6.5 cm
- Diğerinin kabuk boyu: 5.5 cm
Filtre
Zemin için kullandığım taş ( bire bir aynı değil ama en yakın bunu bulabildim. )
Kuru alanım buna benziyor sadece yanları yok akvarumun içinde olduğu için. Camdan yapılma ve rampalı
mailto:/34nqr1l.jpg
Aydınlatma için ise ( spot lamba kullanıyordum ama patlayınca tekrar bulamadım. )
Yedirdiğim yemlere gelince
Sera Reptil Raffy P
Sera Reptil Raffy I ( Gammarus )
Deep Fix Reptivit ( Vitamin )
Şimdi sormak istedğim sorulara geleyim.
1- Taban malzemesini değiştireyim mi ? Biraz daha hoşuma giden silis kumu kullanmak istiyorum. Ancak temizlik konusunda biraz karamsarım.
mailto:/UrunResimleri/13500/400_400/JPM013104_1.jpg
2- Akvaryum içine Dalgıç Floresan 6 W koymamın kaplumbağalarım için bir sakıncası var mı ?
Konu yanlış yere açıldıysa özür diliyorum ve doğru yere taşınmasını talep ediyorum.