Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum, kaplumbağalarım ve beslenmeleri hakkında genel sorular

bekiroktem

Yeni Üye
Katılım
23 Ocak 2015
Mesajlar
10
Arkadaşlar öncelikle iyi forumlar dilerim. Başlıkta belirttiğim gibi genel sorularımı dile getireceğim. Öncelikle şunu söylemeliyim yaklaşık 2-3 yıldır ( belki 4 ) 2 adet su kaplumbağası besliyorum. Ancak bilmiyorum "düzensiz" beslememden dolayı mı veya eksik besinden dolayı mı pek büyümediler. 2 akvaryum var diğeri biraz daha büyük olduğundan ufak olanı aldım. Boyutları 50cmx20cmx31cm ( 31 litre ). Kuru alanım camdan ve taban malzemem ince çakıl ( sanırım ), filtrem Atman AT- F302, ısıtıcımın markasını bilmiyorum ama 100W.

Kaplumbağa bilgilerimi de vereyim hemen;
- Birinin kabuk boyu: 6.5 cm
- Diğerinin kabuk boyu: 5.5 cm

Filtre

302_1406361265.jpg


Zemin için kullandığım taş ( bire bir aynı değil ama en yakın bunu bulabildim. )

kategori.asp


Kuru alanım buna benziyor sadece yanları yok akvarumun içinde olduğu için. Camdan yapılma ve rampalı

mailto:/34nqr1l.jpg

Aydınlatma için ise ( spot lamba kullanıyordum ama patlayınca tekrar bulamadım. )

url


Yedirdiğim yemlere gelince

Sera Reptil Raffy P
Sera Reptil Raffy I ( Gammarus )
Deep Fix Reptivit ( Vitamin )

Şimdi sormak istedğim sorulara geleyim.

1- Taban malzemesini değiştireyim mi ? Biraz daha hoşuma giden silis kumu kullanmak istiyorum. Ancak temizlik konusunda biraz karamsarım.

mailto:/UrunResimleri/13500/400_400/JPM013104_1.jpg

2- Akvaryum içine Dalgıç Floresan 6 W koymamın kaplumbağalarım için bir sakıncası var mı ?


Konu yanlış yere açıldıysa özür diliyorum ve doğru yere taşınmasını talep ediyorum.
 
Akvaryumun kesinlikle değişmesi lazım. Ömürlük olarak minimum100*50*60h veya önce ara geçişli olsun dersen 100 litre üstü hacimde bir akvaryum şart. Takriben 80*30*40h ölçülerinden ufak olmamalı.

Akvaryumda uzunluk yüzmeleri sebebiyle kas kemik gelişimini; derinlik ise akciğer gelişimini sağlar.

Bunun yanında vitamin damla kaliteli değil sera mineral yem al. Ayrıca jbl agil bu yem kemik gelişimini sağlayan lizin adlı amino asit içerir.

Isıtma lambası olarak armut ampul kullanabilirsin. Lamba ne kadar kaldırıyorsa 40 veya 60 W. Spot hem pahalı hem dayanıksızdır. Bir tanede uvb içerikli ampul dolayısıyla bir lamba daha alacaksın. Onu alana kadar 3 ayı aşmamak kaydıyla eczaneden devit damla alıp haftada bir raffy p yeme bir damla damlatıp ağzına ver suya değmesin. Bunu diğer yemlerden önce ver yani ilk ver tadı değişik olacağı için yememezlik etmesinler.

Kumu silise çevir juenpetmarket.com dan alabilirsin uygun ölçüsü odur, 0.7 mm. Bu hayvanlar için gereklidir. Yiyerek hazmedemedikleri yemi midelerinde parçalarlar bağırsaklarında parazit varsa atarlar ve eşinerek bacaklarındaki derilerden kolayca kurtulurlar. Silis ağır kumdur ve küçük olduğu için kiri dibine geçirmez.

Mavi renk dalgıç olur. Bunu ısıtma lambasını kapadıktan sonra uyuyacağı zamana kadar yakabilirsin. Uyuma zamanı loş ılık veren kendinden fişli gece lambası kullanırsın bu da sabaha kadar yanar. Bu lambaların hepsi için zamanlayıcı alman işini kolaylaştırır. Koçtaşta hesaplı var.
 
Yemlemeyi sabah akşam günde iki kez ve günlük toplam kafa boyu ölçüsünde yapacaksın +1 fazla olabilir
 
Yemleme konusunda bu forumdaki konudan çıktı aldım halloldu. Kaç kg silis kum almam lazım şu anda ? Tahminim bu akvaryum beni max. 1-2 sene daha idare eder. Çünkü içinde ufacık kalıyorlar. Kuru alanı belki akvaryum içine değil de dışına koyarsam belki biraz daha iyi olabilir. Diğer mineralleri halledicem zaten juenpet'ten toplu bir sipariş verecektim.
 
Bu akvaryuma 5 kg kadar gider. Yani 6 paket. Ama fazla al yedek dursun.

Hayvanların yüzeceği alan kısıtlı ise bu gelişmelerini engeller. Birde içine konan şeyler iyice daraltır. Bahara kadar yenileme şart. Hayvanlar koşullar iyi olduğu taktirde gelişim potasına girerse ayda 1-1.5 cm arası boy atmaya başlayacaklar.
 
İyi akşamlar Cem Bey. Şimdi diğer akvaryumuma baktım 60x23x37 cm yani 20-21 litre daha büyük. Yarın camlarını falan temizleyip elden geçireceğim. Bu akvaryuma kaç kg veya paket kum gider acaba ? ona göre bugun siparişim vereyim.
 
Juenden 7-8 paket yeterli
 
ben kapluşlermime geçen gün muz verdim biri baya sevdi yedi diğeri yemedi sorun olur mu sizce?
 
lifli gıdadır. bu açıdan sorun teşkil etmiyor ama diğer taraftan şekeryani fruktoz ihtiva eder bu açıdan sakıncalı. olgunlaşmış olmamak kaydıyla ayda bir ufak bir parça verebilirsin.
 
Net iki konuya değineyim.

Biri ben meyveyi ayda yılda birde önermem. Zaten ayda bir faydası olmayacak birde neden risk yapalım. Cem belki zararı olmaz diyor ama bana göre faydasıda olmayacaksa şeker içeren besinlerden kaçın. Hiç bir meyve olmaz.

Diğer konuda o akvaryumların ikisine olmaz. Zaten hayvanlar gelişim bozukluğu çekiyor. Kaç Yaşında bu boyda olmamalılar. En az 15 cm olmaları gerekirdi. Büyümemiş olmaları normal. Daracık yerde hapsolmuşlar. Acilen 150 lt hacimde sistem kurulmalı. Ömürlük zaten minimum 120*50*60 yani 360 lt dir.
Gerisini Cem Yazmış. Bence UVB içinde beklenmemeli. Hayvanlar zaten yeterince eksiklik çekmiş.
 
Cvp: Akvaryum, kaplumbağalarım ve beslenmeleri hakkında genel sorular

Evet sonunda bugun akvaryumu tamamladım. Kaplumbağalarımı 65 cm boy 24 cm en ve 33 cm yükseklik akvaryumuma koydum. Isıtıcı Tetratec HT-50  50w ısıtıcı. Filtremin markasını bilmiyorum ama içini dış filtre malzemeleriyle tamamladım ( elyaf, sünger, seramik halka, biyolojik toplar, aktif karbon ve zeolit taşı ) su kaç litre aldı herhangi bir fikrim yok. Kuru alanım uzun zamandır istediğim şekilde oldu. Taban malzemesi eski akvaryumumdan aldım. Şöyle bazı sorularım var.

1- Isıtıcım akvaryum için yeterli mi ?
2- Kaplumbağalar henüz kuru alana çıkmadılar. Yem vs. yiyorlar iştahları tam. Suyun içinde her yere gidiyorlar ancak kuru alana çıktıklarını daha görmedim.  


mailto:/q3Ek0d.jpg

mailto:/9RG1zN.jpg
 
Akvaryum hacmi toplam 51 küsür dolayısıyla ısıtıcı yeterli

Isıtma lambasını rampaya doğru yaklaştır. Isıyı algılarlarsa çıkarlar. Çıkmama konusunda diğer sebepler.
Yeni ortama alışma ve çevrede insan varlığıdır. Bu tedirgin ettiği için güven duydukları suda kalırlar ve çıkmak istemezler. Kimse olmasa dahi oda kapısı kapalı olmalı.
 
Cvp: Akvaryum, kaplumbağalarım ve beslenmeleri hakkında genel sorular

Bugun kuru alanı da keşfettiler. Mavi lamba gereksiz mi olur içine ? Biraz dekoratif olarak düşünmüştüm açıkcası ?

mailto:/o2044Q.jpg


mailto:/lL355B.jpg
 
Dalgıç florasanı diyorsan onu ısıtma lambasının kapanması ve uykuya başlangıç saatleri arasında yakacaksın. 19:00-21:30 veya 19:30-22:00 aralığında olacak. Havanın kararması ile birlikte de yakabilirsin. Ama uyku zamanı kapanmalı ışığı yüzünden uyumuyorlar. İyi uyumayan hayvan hırçın olur diğerlerine dalaşır.

Bu florasanı dik kullanılan ısıtıcılar gibi üst kısmı su dışında kullanacaksın. İzolasyon iyi olmadığı için içine su alıp bozulabilir.

Isıtıcı lamba çok uzakta kuru alanın camına takıp tepeden aşağı biçimde durmasını sağla. Bu şekilde kuru alanın her yeri sıcak olur.

Şimdiki haliyle sağ taraftan soğuk gelir.
 
Tetra ısıtıcı tam batan modellerden değil. Muhtemelen Ömrü kısa olacaktır.
 
Isıtıcı tamamen gözden kaçmış hemen düzelttim inşallah bir sıkıntı çıkmaz. Gammarus, mavi ışık ve yem siparişlerini verdim. Tamamen hazır oldular artık.
 
Cvp: Akvaryum, kaplumbağalarım ve beslenmeleri hakkında genel sorular

Merhabalar birkaç tane daha sorum olacak. İlk olarak şu anda armut ampul kullanıyorum ısı amaçlı. UVB lamba veya bu tarz lamba önerisi olarak neler var acaba ? Juenpet'te birkaç tane buldum ancak hangisi iyi bilemedim. İkinci olarak kaplumbağalarımda bir şeyler gördüm. Birinde beyaz bir leke var diğerinde ise sanki minik ufak beyaz lekeler. Fotoğraf çektim ama ne kadar belli oldu bilmiyorum.

mailto:/8lM8MQ.jpg

mailto:/DlP3P6.jpg
 
Cvp: Akvaryum, kaplumbağalarım ve beslenmeleri hakkında genel sorular

Bu arada akvaryumun yan tarafları havada kalmış.Bu uzun vadede esneme, sızdırma hatta patlamaya kadar gider.Boşta kalan alan çok fazla.Düz tabanlı bir yüzeye akvaryumu taşımalısınız.Uğraştıracaktır ama yenilemekten iyidir :)
 
Cvp: Akvaryum, kaplumbağalarım ve beslenmeleri hakkında genel sorular

Teşekkür ederim uygun bir yer ayarlayıp koyayım :)
 
Cvp: Akvaryum, kaplumbağalarım ve beslenmeleri hakkında genel sorular

birinci resimdeki plaka açılması. açıldığı için hava irip matlaştırmış. ikinci resimde flaş yansımış seçemiyorum. sol orta plakanın alt köşesindeki pütürlük kum mu başka bir şey mi ?

lamba mesafesini iyi ayarladın değil mi kabuk yanmasın.
 
Geri
Üst