Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum, kaplumbağalarım ve beslenmeleri hakkında genel sorular

Kum degil ama sudan yeni çıktığı icin ve ışık vurduğu icin oyle bir goruntu ortaya çıkmış. Işık kuru alanın oldugu tarafta ve üstten vuruyor. Arası kac cm bir bilgim yok maalesef tahmini 10-15 cm vardır.

Cvp: Akvaryum, kaplumbağalarım ve beslenmeleri hakkında genel sorular

15-16 cm gibi bir mesafede olmalı ama derece ile net ısıyı öğrenmekte fayda var. kafayı havaya kaldırınca yaklaşık 5 cm de oradan eksiliyor. hayvan güneş çarpması etkisiyle su kaybından mayışıp kalıyor. büyüklerin aklı eriyor yer değiştirip başka taraflarını ısıtıp etkisinden kurtuluyorlar ama küçüklerde o yeti yok deri de ince olunca olduğu yerde taşlaşıp kalıyor bu da ölme riski taşıyor.

bir sene bir üye yeni aldığı hayvanı kızartmıştı. hayvan 3 gün sonra ölmüş.

Ölçtüm 14-16 cm arası bir sey. Lamba biraz emanet duruyor gevşemiş gibi. UVB lamba öneriniz neler acaba ?

Cvp: Akvaryum, kaplumbağalarım ve beslenmeleri hakkında genel sorular

vidalı ise sıkmak gerek. hayvan altındayken inerse hayvanı yakabilir veya camı kırılıp hayvana zarar verebilir.

uv ampul olarak en uygun burada satılıyor. yalnız 13 W kalmamış. 25-26 W olanlar var. yeşil kutulu olanlar bize uygun olanlar. uvb 100 ve 5.0 olanlar.
http://www.gittigidiyor.com/arama/?k=uvb+ampul&satici=atakanpetshop

Ortam isisina gore kuru alan taban sicakligi degisebilir bir adet dereceyle olcun 30-31 derece olsun taban ama daha dusuk olmasini, bu mavi lambalar dekoratif seyler ben 7 de uyutuyorum benimkileri sanirim buyukte 120 cm lambam var altinda da hava tasi var misafir geldiginde ikisini birlikte acinca muhtesem bir goruntu olusuyor

Geri