Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Kontrol ve Su bulanıklığı

Bestefire

Yeni Üye
Merhabalar,yaklaşık 4-5 ay önce bu akvaryumu yaptırdım.90x50x60 boyutlarında bir akvaryum. 2 adet filtre 1 ısıtıcı var.Zeminde 40 kg dere kumu kullandım.Ama ilk zamandan beri akvaryumun rengi hep yeşil oluyor.Filtreler mi yetersiz geliyor ekstra dip çekimi yapmıyorum bunu mu yapmam gerekiyor bilemedim. Akvaryumun daha estetik görünmesi için hem kuru alana hemde arkaplan olarak bir şeyler yapmak istiyorum önerilerinizi almak istedim.İlk zamanlar bir hevesle bitki doldurdum ama 1 hafta içerisinde hepsi talan oldu.Acemiliğime geldiği için filtreleri de gizleyemedim onların bu görüntüsü de pek hoşuma gitmiyor.Belki akvaryumdan dışarı sarkacak büyük bir bitki ile önlerini kapatsam işlevselliği engeller miyim bilemedim.Kuru alan için mandallı lambalardan aldım ama aşağı sarkıtınca düştü,ağır geldi.Bu tarz bir lambayla kaldı orası da.Yapabileceğiniz bütün yorumlara açığım.Aklınıza gelen her şeyi söylerseniz çok mutlu olurum. Kapluşum 6 yaşında kabuk boyu da 14 cm bu
f0d6a6f5-9317-44e5-ac9d-bcf286474a46.jpeg
591ba992-29c3-4fcf-9059-ef313f6521e5.jpeg
bunu da söylemek istiyorum💖
406ccdca-0a68-48bd-9a77-a8a7ca526e09.jpeg
cf2b2963-5700-4bb2-9621-69db67ff27e5.jpeg

Kaplumbağa akvaryumunda estetik ikinci plandadır.

Tabandaki tüm taşları çıkartın.
Sadece 0.5mm sarı silis kum olur.

Su ısıtıcısı yok mu?

Su sarı duruyor. Haftada 1 suyun yarısını değiştirin. Ayda bir tamamını değiştirin.

Şuan suyun tamamını değiştirin sonra üstte yazılan şekilde uygulayın.

Kaplumbağa akvaryumunda estetik ikinci plandadır.

Tabandaki tüm taşları çıkartın.
Sadece 0.5mm sarı silis kum olur.

Su ısıtıcısı yok mu?

Su sarı duruyor. Haftada 1 suyun yarısını değiştirin. Ayda bir tamamını değiştirin.

Şuan suyun tamamını değiştirin sonra üstte yazılan şekilde uygulayın.
Çok teşekkür ederim öncelikle.silis kum için kaşındırır rahatsız eder su yüzeyine çıkarır su net olmaz diyen çok kişi vardı.O yüzden dere kumu kullandım ama onu temizleyemedim.Sanırım kuma geçmek daha mantıklı.Isıtıcı lambası ısıtıcısı kuru alanı tabiki var.Onları yazmayı unutmuşum fotoğraflarda ekledim aslında :)

Çok teşekkür ederim öncelikle.silis kum için kaşındırır rahatsız eder su yüzeyine çıkarır su net olmaz diyen çok kişi vardı.O yüzden dere kumu kullandım ama onu temizleyemedim.Sanırım kuma geçmek daha mantıklı.Isıtıcı lambası ısıtıcısı kuru alanı tabiki var.Onları yazmayı unutmuşum fotoğraflarda ekledim aslında :)
Silis kum rahatsız etmez. Kullandığınız kum değil taş bu olmaz.

Sadece 0.5mm silis kum uygundur. Bulamazsanız tabanı boş bırakın.

Taşlar pislik tutar. Arasina yem artıkları kaçtığı icin taşı yeme ihtimali var yutarsa çıkartamazsınız.

Su ısıtıcı şart. 200Watt su ısıtıcı alın. Eheim,sera.tetra markalar iyidir.

Suyu 27 dereceye ayarlayın.

Silis kum ilk konulduğunda bulanıklık yapar ama bir iki güne dibe oturur bulanıklık kaybolur.

Su tam bir facia. Sapsarı leş gibi olmuş.

Silis kum rahatsız etmez. Kullandığınız kum değil taş bu olmaz.

Sadece 0.5mm silis kum uygundur. Bulamazsanız tabanı boş bırakın.

Taşlar pislik tutar. Arasina yem artıkları kaçtığı icin taşı yeme ihtimali var yutarsa çıkartamazsınız.

Su ısıtıcı şart. 200Watt su ısıtıcı alın. Eheim,sera.tetra markalar iyidir.

Suyu 27 dereceye ayarlayın.

Silis kum ilk konulduğunda bulanıklık yapar ama bir iki güne dibe oturur bulanıklık kaybolur.

Su tam bir facia. Sapsarı leş gibi olmuş.
o zaman silis kumu koyduktan sonra dediğiniz şekilde su değişikliği yaparak ilerleyeyim.Su ısıtıcımız var ve su sıcaklığı 28 derecede sabit.Kum çökene kadar kaplumbağayı farklı bir akvaryumda mı tutmalıyım?Birde filtreler yetersiz geliyor olabilir mi filtre öneriniz var mıdır?

o zaman silis kumu koyduktan sonra dediğiniz şekilde su değişikliği yaparak ilerleyeyim.Su ısıtıcımız var ve su sıcaklığı 28 derecede sabit.Kum çökene kadar kaplumbağayı farklı bir akvaryumda mı tutmalıyım?Birde filtreler yetersiz geliyor olabilir mi filtre öneriniz var mıdır?
Hayir kum hayvana zarar vermez. 0.5 kum yutsa bile zarar vermez. Fakat taş ölümcül olur.

Dış filtre işini admin daha iyi bilir o daha iyi yardımcı olacaktır.

Bildirim gitmesi için etiketliyorum. @cem

Büyük ihtimalle kütük salınım yapıyor olabilir,hangi kütüğü kullanıyorsunuz,sarılık su değşimleriyle yavaş tavaş geçer.

Kütük akvaryum ph sını yumuşatır bu kaplumbağa için zararlımı bilmiyorum?

Büyük ihtimalle kütük salınım yapıyor olabilir,hangi kütüğü kullanıyorsunuz,sarılık su değşimleriyle yavaş tavaş geçer.
Yabancı tanklarda kütük kullanımını gördüğüm için sakıncası olmadığını düşünerek koydum.Dediğiniz gibi o salınım yapıyor olabilir.Herşeyi dedikleriniz doğrultusunda değiştireceğim.Kütüğü de bir akrabamız getirmişti.Tam olarak ne diye geçiyor bilemiyorum :(

Foruma hoşgeldiniz.

Taban için sarı silis kum kullanıyoruz. 0.5-1 mm aralığında çapa sahip olacak. Tercihen vitasand pro78 marka sarı silis kum uygun. Bulamazsanız yine markalı alın.

Hayvan eşelenip vakit geçirir. Hazımsızlık çektiklerinde yerler ve bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar. Bacaklarındaki eski derileri ve altbağadaki eski plakaları sürtünüp atarlar.

Kökler özsuyunu saldığı için renk o halde. Bunun kötü tarafı idrara bağlı amonyak patlamasını gizlemesi. Amonyak yoğunlaşırsa bu hayvanı zehirler.

Onun için altına girip kaşınabileceği, üstünden kolayca düşmeyecek ama altında kalmayacak kadar da ağır olmamalı. Onun harici kalanı çıkarın. Bunları kaynatarak sterilize ederiz. Bu kökler mantar dahil her türlü pislik ve parazit yumurtasını taşır. Kısaca akvaryuma giren en tehlikeli şeydir.

Arka cama 3D fon alabilirsiniz. Bu akvaryuma derinlik verir.

Basit filtreler bu boyutta hayvan ve akvaryumu temizlemez. Dış filtre gerekiyor. Evladiyelik gidecek kalite/fiyat olarak önereceğim tetra ex 1000 plus model filtre. 4 sepetli olduğu için filtre malzemelerini randımanlı kullanırsınız.

Buna uygun olarak, eurostar aquaclay, eurostar zeolite ve carbon malzeme alın. Coconut bazlı carbon suya tat verir. Seramik filtreyle geliyor. Ayrıca 500 yada 1000 gramlık elyaf alın. Bunda ucuz olan bir marka tercih edin.

Kuru alanda üçgen yada altıgen şekilli pvc paspas kullanın. Bu çimi koparıp yiyorlar.

Bitki kullanmayın yiyorlar.

Ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru gibi bir şey tutturun. Hayvan tutunup dışarıyı seyreder ve uyur.

Su içindeki filtre dursun o deri değişimlerinde suda uçuşan derileri toplar.

Mandallı lambada armut ampul mü kullandınız uvb ampul mü? Uvb ampul ağır olduğu için mandallı taşımaz.

Eczaneden devit marka damla alın. Bunu kabuğunu peçete ile kurutup iki üç damla damlatın. Çok vıcık olmasın. 30 dakika kuru yerde bekletin kalanı yine peçete ile silip akvaryuma alın. Haftada iki kez uygulayın. Bu plakaları yumuşatır ısıtma lambası kurutup gerdirerek açılıp atılmasını sağlar. Hayvan açılan plakaları köke sürtünerek de atar.

Geri