Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum mu yapsam?

Çitlembik0216

As 5 Üye
Merhaba Arkadaslar,

Biliyorsunuz ki benim bulunduğum yani akvaryumumu bulundurabileceğim evim merkezi bir yerde değil. 

Ee bu akvaryumlar kargo ile gelirken illaki bir sıkıntı çıkıyor paramparça oluyor bir ton çile birde bir ton para ödüyorsun.

Düşündüm ve dedimki acaba kendim mi yapsam şöyle 200-250 litrelik bir akvaryum ? Bazı sitelerde uzun uzun açıklanmış yapımı vesaire yani camlarını silikonlarını alsam bu işi yapabilir miyim acaba ? Fikirlerinizi bekliyorum...

Cvp: Akvaryum mu yapsam?

Cam kesme falan olmıcaksa yapılabilir sana sadece slikonlama düşüyor

Akvaryum küçük olsa 4 cam birleştir ama büyük akvaryumlarda kayıt olacak. Bunun kesilmesi var. Bunlarda iyi bir camcı ile yapılacak şeyler.

Sağolun.

Cem abi dediğin gibi vallahi artık napıcağımı şaşırdım şu akvaryum bir daha patlama yaparsa boydan boya kırıcam herhalde

1.5 sene falan idare etsin dedim ama etmiyor inşallah dahada patlak vermez.

200-250 litrelik bir akvaryumu imalathaneden almak için akvaryumun sığabileceği bir araba kiralayıp ya da varsa depoyu doldurup sipariş verdiğin imalathaneden alıp dönsen maliyeti sana daha az olur zira 200-250 litrelik akvaryum için kestirdiğin camlara silikon çekmek için ihtiyaç duyacağın ekipmanlara yapacağın maliyet göz ardı edilemez.Ekipman kullanmadan yapayım dersen de güvenlik ve sağlamlık kriterlerini göz ardı etmiş olursun.Kısacası karar senin.Maliyet analizini yapıp kriterlerini belirlediğin öncelik sırasına koyup o şekilde karar vereceksin.

mdf den yapılabilinir illa cama cam takıntın yoksa genelde 500 litre ve üstü için tavsiye edilsede imkanın varsa 200-250 litre neden olmasın yada 1balık.com akrilik akvaryum satıyor sanırım en büyüğü 80-40-40 dı oda alternatifler arasına konabilir

nick burns' Alıntı:
mdf den yapılabilinir illa cama cam takıntın yoksa genelde 500 litre ve üstü için tavsiye edilsede imkanın varsa 200-250 litre neden olmasın yada 1balık.com akrilik akvaryum satıyor sanırım en büyüğü 80-40-40 dı oda alternatifler arasına konabilir

Olabilir ama kargoda dağılmasından korkuyorum :/

https://www.youtube.com/watch?v=Z09QE4PpB9Q

linkde ki eleman 1400 litrelik yapmış mesela

akrilik sarsıntılara daha dayanıklı, silikonlanmadığı için açılma derdi daha az ( kargo da ) bunlar ya kloroformla kaynaklanıyor yada lazerle, 1balık dakilerin nasıl olduklarını bilemiyorum ama sormak gerek

Plywood ile mdf iki farklı malzemedir.Linkteki videodaki şahıs plywood kullanmıştır.İki malzemenin ortak kullanım alanından çok farklı kullanım alanı vardır ve ilgili konu farklı kullanım alanlarından biridir.

Plywood malzemeyi türkiyede inşaatta kalıp olarak kullanıyorlar özellikle bahçe duvarlarında kullanılıyor. Geçenlerde bana lazım olmuştu. Sordum ölçüyü yanlış hatırlamıyorsam 1,50*3 mt. yada daha fazla olabilir plaka şeklinde satıyorlar. Tanesine indirimli 130 tl fiyat çektiler.

Akrilik mi cam mi plywood mu mdf mi ahsaptan gölet yapip pond linerla kaplamak mi diye cok uzun arastirmalar yaptim ugraslar harcadim,gezdim.Her tür malzemenin kendi yan malzemeleri vardir.Hepsinin ayri ayri kesilmesinde yapistirilmasinda,water sealed hale getirilmesinde kullanilan materyaller,boyalar ve aletler vardir.Söyle anlatayim.Amerika,Kanada veya AB ülkelerinin birinde yasiyor olsaydin akrilik veya plywood yapabilmek camdan daha uyguna ve daha kolaya olurdu.Çok büyük bir tank yapma durumunda plywood kullanirdin veya hatta çok çok büyük tank olarak pond olacak sekilde 5000 lt nin ustune cikabilecegin ev ici gölet yapabilirdin pond liner kullanarak.Fakat bu saydigim onca malzemeden Turkiyede,saydam akvaryum tarzi tank olsun istersen camdan akvaryum,plastik 50-80-120-130 litrelik kaplar veya icini görmesem de olur balik veya res imi tutacagim bir tank olsun dersen 1000 lt lik IBC tanklardan satin almak en uygun ve kolay çözümdür.Türkiye'de ilk bahsettigim cam akrilik,mdf,sunta,pond liner,çelik su tanklari gibi malzemelerin ve bunlarin yan malzemelerin maliyetlerini,malzemelere ulasma kolayligi vs gibi seyleri düsünerek en mantikli cözümün cam akvaryum,plastik kaplar veya IBC tank olduguna karar verdim.Bu benim ugraslarimin sonucunda ortaya cikmis bir veridir ve kendi düsüncemdir,tabiki sen kendin bilirsin.Konu res olunca su hacminin fazla olmasi gerekliligi maliyeti arttiriyor tabiki.Sifir,camdan akvaryum yaptirinca 400-500 ltlik akvaryum 500-1000 tl arasinda oluyor.Ikinci el veya kelepir akvaryumun saglamini bulmak da zor oluyor sonradan su sizdirabiliyor.Plastik kaplar cama göre çok daha uygun oluyor tabi.Bu isin gerçekten en mantiklisi,tüm abilerimizin de dedigi gibi,basta paraya kiyip büyük bir tank satin almak,sonra yan gelip yatmak en mantiklisi  :10:

Bu arada Joey i youtube sayfamdan takip ederim tüm videolarini izledim.Cok güzel paylasimlari var,filtre konusunda yaptigi videolar fikir edinmemde baya yardimci olmustu.

kontraplakla mdf yi karıştırmısım pardon öncelikle :)

joey dışında pond guru var birde ona da bakıyorum ben genel olarak 

bu arada furkan bey geçen bu seramik ısıtıcıların termostata bağlanırsa kullanım ömründen gider demişsiniz sebebi sürekli açıp kapatma yapıcak olması mıdır? konuyu bulamadım o yüzden burdan yazdım.

nick burns' Alıntı:
kontraplakla mdf yi karıştırmısım pardon öncelikle :)

joey dışında pond guru var birde ona da bakıyorum ben genel olarak 

bu arada furkan bey geçen bu seramik ısıtıcıların termostata bağlanırsa kullanım ömründen gider demişsiniz sebebi sürekli açıp kapatma yapıcak olması mıdır? konuyu bulamadım o yüzden burdan yazdım.

Termostat,odadaki sıcaklık değişim aralığına ve hassasiyetine göre açıp kapanacak.Ampul yerine farklı bir rezistanslı ürün kullanılmış olsa fazla etki etmez ancak ampullerde aç/kapa ekipmanı etkiliyor.
Seramik ampulü kuru alanın ortasına değil;ortaya belirli bir mesafe uzaklıkta sola ya da sağa konumlandırabiliriz.Böylece canlı kuru alandayken;istediği sıcaklık değerine göre hareket edebilir.Kuru alanda asgari su sıcaklık değerini;azami olarak su sıcaklığından 6°C üst bir değeri sabit tutmak yeterli olacaktır.

yani tahmin ettiğim gibi açma-kapama etkili mevzu da peki furkan bey dimmer ( kablo arası dimmer ) kullanımı gördünüz mü bu seramik ısıtıcılarda? dimmer kullanımı mümkün mü yani?

seramik ısıtıcı ampulleri exo terra domelarda kullanımı daha verimli mi olur? normal kıskaçlı yada bu eğilebilen lambalarda arka kısımda ki deliklerden ısı kaçıyor ona istinaden soruyorum

elimde bir 50 watt birde 25 watt var dediğiniz gibi sağa ve sola yerleştircem zaten, biri güneşlenme için öteki akşam-gece kuru alan ısısını su sıcaklığı seviyesinde tutmak için

mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-aydinlatma-armatur-14-cm-cap-208970695
dome dan kastım bu.

Exo Terra Glow Light - Klasik ampuller için , Exo Terra Light Dome - Kompakt floresan ampuller için , Exo Terra Wire Light - Seramik ampuller için ; tasarlanmış ancak Exo Terra Glow Light'ta seramik ampul de kullanılabilir.Seramik ampuller yalnızca ısı yaydığı için armatür yerine koruyucu kullanımı daha yaygın.
Armatürdeki delikler havalandırma amaçlıdır.Delik olmadığı taktirde armatür aşırı ısınmaya bağlı yapıldığı maddeye göre kullanım ömrünü tüketir.Bu genellikle ısı ve ışık yayan ampul kullanıma göre üretilen armatürlerde kullanılır.
Seramik ampul dimlenebilir şekilde üretilmişse;kullanılabilir.Kullananı gördüm.Dimlenebilir olmadığı halde kullanıldığında kullanım ömrüne etkisi olup olmadığı konusunda bir bilgim yok şimdilik.

Dimmer normal armut tip ampullerde kullanılıyor. Seramik ampulde kullanıldığını duymadım okumadım.

Furkanın dediği gibi arkasında delik olan lamba daha iyidir. Çanak içi ısı yüksek olur. Bu kabloları ve duy plastik ise onu eritebilir. Lambada delikli olanı delikli değil ise duyu seramik olanı tercih et.

Ayrıca dimmer zamanlayıcı ile bir arada kullanılmaz.

dimmer deniycem o zaman 25 wattlığı demin test ettim oda sıcaklığı 23 derece iken 25 cm den 36 dereceye çıkarmış ( kaplumbağanın kuru alanında denemedim )

25 watlığı kuru alanda test ettim bu defa ( kaplumbağa kuru alanda değil ) oda sıcaklığı 23 derece 25 cm den 40 dereceye çıkarıyor termometre seranin cam termometresi, cem beyin cevabını attlamışım dimmer zamanlayıcı ile çalışmıyorsa termostata bağlamak tek çarem

Asgari 30 cm mesafeden konumlandırılmalı.Ek olarak;mesafe ayarlamak için yapılan ölçümleri infrared termometre ile yapmak daha sağlıklı olacaktır zira kapalı sisteme sahip termometreler ısıyı hapsederek hatalı değer okunmasına sebep olabiliyor.Bu tip termometreler genel olarak ortam sıcaklığının ölçülmesinde kullanılıyor.

dijitalle de yaptım ölçümü o da 30 du pek güvenilir bir marka olmadığı için yazmamıştım

Geri