Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum patladı

Sahiplendirme yap. Büyüdükçe maliyet epey yükselecek. Bunu karşılayamazsın. Bu haliyle de olmaz.

Sahiplendirme yap. Büyüdükçe maliyet epey yükselecek. Bunu karşılayamazsın. Bu haliyle de olmaz.
cem bey ben birini kaybettikten sonra bi tane daha sahiplensem mi diye çok düşündüm sizce ne yapmalıyım. Şuan tek kaldı ve maaliyeti yarıya düştü, filtrenin kirlenmesi akvaryumun kirlenmesi süresi vs yarıya düştü ama kaplumbağalara çok ilgim var ve şuanki mevcut kaplumbağamın tek kalmasını istemedim sizce ne yapmalıyım

Bu hayvanlar asosyal canlılar tekte yaşarlar. Ama alırsanız emsal boyda olmalılar.

Çoklu hayvanda sıkıntı ise şudur. İki erkek olursa alfa olma kavgası yaşanır. Biri pasif olsa da alfa her gün sınar. Sistem uygun şartlarda ve yem sayısında sorun olmadığında ağır bir hasar yaşanmaz.

Dişi dişi en ılımlı olandır. Bunlar nadiren sürtüşür.

En kötüsü dişi erkektir. Cinsel gelişim sonrası erkeğin hormonları tavan yapar ve her gün defalarca dişiyi taciz eder. Dişi beğenmez yada çiftleşecek boyda değilse bu sertleşir. Olan dişiye olur.

Bir arkadaş daha yeni bir konu açmıştı hatta. Hayvanın burun derisini yüzmüş. Bu noktaya gelenini görmemiştim.

Geri