Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum su boşaltımı

ecemm

Bronz 4 Üye
Merhabalar, biz haftaya akvaryumun suyunu değiştireceğiz ilk defa. Akvaryum büyük bir akvaryum ama suyu nasıl boşaltabiliriz onu bilemedik. Bauhausa gittik hortum sorduk. Suyu koyacağımız hortum 15 metre olacak lavaboya uzanabilmesi için ama kalınlığı ne kadar olmalı 10 mm mi mesela ona göre alalım. Bunla akvaryuma tekrar su dolduracağız ama akvaryumdaki tüm suyu tuvalete nasıl dökebiliriz onu bilemedik yardımcı olursanız sevinirim

1/2 çapta hortum alın. Batarya ucunda su tasarruf aparatı var onu sökün. Yapı marketlerde bahçe bölümünde bahçe hortumu için 1/2 nipel ve buna takılacak geçme uç alacaksınız. Bunu da hortuma takacaksınız. Bir ucu nipele bir ucu hortuma takılacak. Görevliye sorun o verir.

Bunu yaptıktan sonra hortumun diğer ucunu akvaryuma sokup suyu açın. Su gelince musluğu kapayıp hortumu çıkarıp tuvalete doğru koyun o eğimle akmaya başlar. Hortum içinde hava olmayacak.

Doldururkende uygun ısıda bataryayı ayarlarsınız suyu doldururduktan sonra su ısıtıcıyı çalıştırırsınız 27 dereceye gelince hayvanı içine koyarsınız.

Geri