Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryum temızliği ?

mustafayılmaz

Altın 4 Üye
benim 3. watlık bir iç filtrem war suyum 30 litre suyunu kaç günde bir değiştirmeliyim

Cvp: akvaryum temızliği ?

iç filtre bence 30 lt için yetersiz kalmış bende 3,6w ve 10 lt su var. daha uygun bi filtre alıp haftada bir temizlik yapmalısınız. cunku sık su değişimi kaplumbağalar için zararlıdır

Haftada bir %30'luk su değişimi ve ayda bir genel temizlik ile komple su değişimi. Yalnız su değişimleri sırasında ekleme yapacağınız suları içme suyu kullanın ya da 1 hafta dinlenmiş musluk suyunu Sera Aquatan ile hazır hale getirerek kullanın.

sulo43' Alıntı:
iç filtre bence 30 lt için yetersiz kalmış bende 3,6w ve 10 lt su var. daha uygun bi filtre alıp haftada bir temizlik yapmalısınız. cunku sık su değişimi kaplumbağalar için zararlıdır

o resımdekı akvaryummu 10 litre ?

akvaryum 33 lt ama ıcınde 10 lt su var :)

Öncelikle o kadar suda kaplumbağa beslenmez. Su hacmi ve canlı oranı temizlikte çok önemli. Sizin o suda kaplumbağa besleyerek istediğiniz kadar sık kısmi su değişimi yapın temizlik şansınız çok az. Komple su değişimi zaten uygun değil. Filtrede değiştirseniz temizlik şansınız çok az. Daha doğrusu sağlıklı su olmaz. Yani akvaryumun değişmesi yada tam kapasite kullanılması gerekir. Tam kapasite dahi kaplumbağa yavru ise yaz sonuna kadar idare eder.

Pardon 10 lt olan Süleymanınki imiş. Yazı ona olmuş oldu.

33 lt suyu kirlenme sık ise yarım yarımda değişebilirsiniz. Bu hacimlerde değişim oranını yükseltmezseniz kirlenmenin önüne geçmek zor.

mustafayılmaz' Alıntı:
akvaryumunuzun ebatları kaç ve kaç tl ye aldınız

Mustafa Bey akvaryum alacaksanız ,

Ben yeni aldım cam cama gayet memnunum 70*40*40 istedim (80*50*50 bu geldi :) ) 43TL ye aldım. İstanbul' da Ces akvaryumdan.

3 walt derken sen 2 günde bir filitreyi değiş

orçun onu sormayı unuttum. cam kalınlığı nedir ? o fiyata bedava almışsın. ki o fiyata düz camı vermezler.

mustafa 30 litre su için su çıkışı 600 lt/h civarı bir filtre alırsan su değişim sıklığın az olur yalnız ucunda uzatma boru aparatı olmalı. bu akım şiddetini azaltacağı gibi cama yönlendirerek suyun sesini de azaltmana yardımcı olur.

http://www.cesakvaryum.com/web/urun_detay.asp?CatID=149&SubCatID=384&ProdID= orçonun dediği akvaryum bu alabilirim .

fiyatlar bir şey değil mustafa riske girip alabilirsin. otobüsle gönderirler veya kargo ile. en azından kırılırsa canın fazla yanmaz. yalnız 50 cm yükseklik için 6 mm cam kalınlığını sorgulamak lazım. bu az.

Linki açamıyorum ben. Tam ölçüleri alabilirsem olması gereken cam kalınlığını veririm. Ucuz ürünlerde en tehlikeli konu bu. Maliyeti düşürebildikleri en etkili yöntem cam kalınlığını dolayısıyla ağırlığını azaltmak.

http://www.cesakvaryum.com/web/ust_kategori.asp?CatID=149&SubCatID=384
ölçüler bunlar ve hepsi 6 mm kalınlıkta.
70 cm x 40 cm x 40 cm
70 cm x 40 cm x 35 cm
60 cm x 40 cm x 40 cm
60 cm x 40 cm x 35 cm
60 cm x 40 cm x 35 cm
50 cm x 50 cm x 50 cm
40 cm x 40 cm x 40 cm
35 cm x 35 cm x 35 cm

70 cm x 40 cm x 40 cm = minimum cam kalınlığı : 5 mm
70 cm x 40 cm x 35 cm = minimum cam kalınlığı : 4 mm
60 cm x 40 cm x 40 cm = minimum cam kalınlığı : 5 mm
60 cm x 40 cm x 35 cm = minimum cam kalınlığı : 4 mm
60 cm x 40 cm x 35 cm = minimum cam kalınlığı : 4 mm
50 cm x 50 cm x 50 cm = minimum cam kalınlığı : 5 mm
40 cm x 40 cm x 40 cm = minimum cam kalınlığı : 4 mm
35 cm x 35 cm x 35 cm = minimum cam kalınlığı : 3 mm

Bunlar olması gereken minimum kalınlıklar. Yani 6 mm camdan üretilmişse rahatlıkla kaplumbağa akvaryumunda kullanılabilir.

arkadaşlar ben kaplumbağaları alalı fazla olmadı güzel bir terraryum bir de ona uygun bir iç filtre aldım ama suyu bana çok pis geliyor yani üzerinde köpükleri temizlemiş olmama rağmen dibinde tortu , koku yok ama yinede suyun pis olduğu anlaşılıyor.akvaryumcu tanıdık olduğu için yetersiz filtre vereceğini sanmıyorum,filtrenin çekmiyor olması dışında sorun ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim

öncelikle foruma hoşgeldin. hayvanların akvaryum boyutuna göre çok olması en başlıca etken. bu pislik yapması dışında amonyak patlaması da yaratabilir. bunun harici akvaryumun güneşi direk görmesi ve kuru alan ışıklandırması suyuda görüyorsa, yosun ve alg oluşumuna neden olur. filtreye gelirsek düzenli temizlenmemesi, pisliğin içinde mayalanmasına ve köpük artışına neden olur. zaten dipte tortu birikmesi yoksa filtrenin performansı yeterli gözüküyor.

Cem gerekenleri söylemiş. Birde fazla zaman olmadı demişsiniz ama bu duruma göre değişir. Yani hiç dip çekimi yada kısmi su değişimi yaptınız mı?

cem' Alıntı:
orçun onu sormayı unuttum. cam kalınlığı nedir ? o fiyata bedava almışsın. ki o fiyata düz camı vermezler.

mustafa 30 litre su için su çıkışı 600 lt/h civarı bir filtre alırsan su değişim sıklığın az olur yalnız ucunda uzatma boru aparatı olmalı. bu akım şiddetini azaltacağı gibi cama yönlendirerek suyun sesini de azaltmana yardımcı olur.

6mm cam kalınlığı. Çokta iyi bir esnaf oradaki satıcı bey .Tavsiye ederim.Kozyatağında ben merterdeyim ücretsiz evime kadar getirdiler Akvaryumu.

Aldığım akvaryumun detaylı resmlerini çekip yollayacağım.

Resimler Aşağıdaki gibidir.

DSC_0093.jpg

mailto:/rzlhxr3cp/DSC_0094.jpg
mailto:/n9s2kajft/DSC_0095.jpg
DSC_0096.jpg

DSC_0097.jpg

DSC_0098.jpg

DSC_0099.jpg

DSC_0100.jpg

Geri