Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryum temızliği ?

Cvp: akvaryum temızliği ?

orçun beyaz lamba biraz eğreti gibi duruyor. kayıt eni dar, çarpma durumunda yerinden çıkabilir. onu siyahın yanına alıp aynı kuşağın öbür tarafından takma olanağın var mı, yani o boşluktan girerse mandal uçlarındaki çıkıntı yarım daire kısımları diğerinin arka tarafına gelecek şekilde karşılıklı tutturursan, lamba mandalları birbirini tutup çıkmasını önler.

Kuşağın 2 tane olması çok iyi olmuş, şİmdi dikkat ettim. Hatta iki lamba mandalıda kuşağın diğer tarafından takılabilse yerinden çıksa dahi lamba aradan giremez. Tabi lambanın biri diğerinin arkasından uzanabilirse.

Evet ama macburen öyle duruyor.Siyaın yanına alamıyorum yetşmiyor oraya kdar :((( Onlar geçici olarak duruyor şimdilik orda :) Çok kıskandığım birinden cam dan kuru alan yapacamda:):)

şimdi baktımda ikiside aynı kuşakta olsa yük fazla binermiş kayıtları uca kadar uzatıp yapıştırmamışlar.

hendrixster' Alıntı:
Evet ama macburen öyle duruyor.Siyaın yanına alamıyorum yetşmiyor oraya kdar :((( Onlar geçici olarak duruyor şimdilik orda :) Çok kıskandığım birinden cam dan kuru alan yapacamda:):)

Bir süre daha böyle idar edersin. Zman zaman hafif mandallarda kayma varmı diye kontrol etsen yeterli olur bence. Camdan kuru alan çok kullanışlı oluyor. Suyu maksimum kullanabileceksin :)

cem' Alıntı:
şimdi baktımda ikiside aynı kuşakta olsa yük fazla binermiş kayıtları uca kadar uzatıp yapıştırmamışlar.

Cem alttaki kayıt ve kuşak birleşen cam yüzeylerini artırmak için komple içeriden döner. Ancak üstteki kayıtların işlevi sadece kuşakları tutmak için. Buradaki kuşakta bildiğin gibi esnemeyi önlüyor. Eğer mantık tutunma yüzeylerini de artırmak olsaydı kuşaklarıda alttakiler gibi yanlardan yapıştırmaları gerekirdi. Kayıtların sona kadar gitmemesi kablo girişleri içinde kolaylık sağlıyor.

Ancak bahsettiğin yöntem çok büyük akvaryumlar için kayıtlar sonuna kadar gidip kenarlardanda kuşak atarak kullanılıyor. 2 m ve üzerindeki akvaryumlar için düşünülebilir.

2 dişi kaplumbağam ve 250 lt'lik akvaryumum var. Kızlar şu anda 3 yaşındalar. Birisinin kabuk boyu 25-27cm, diğerinin ise 20-22 cm. Neredeyse dana gibi oldular. Bunlar küçükken temizlik pek problem olmuyordu çünkü daha az kirletiyorlardı. Ancak şimdi, temizlik benim için gerçekten bela olmaya başladı :shuriken:

Haftada bir, suyun 1/3'ünü dip çekimiyle yeniliyorum. 3 ayda bir de dış filtreyi, hortumları, tüm ekipmanları temizleyip, suyu tamamen değiştiriyorum ki bu en az 3,5-4 saatimi alıyor. Temizleme esnasında her seferinde kan ter içinde kalıyorum ve bu durum benim ciddi canımı sıkmaya başladı. Eşim de hamile ve inşallah yakında bir çocuğumuz olacak. Bu temizliğin çocuğa bir zararı olacak mı onu da bilmiyorum.

Açıkçası kaplumbağalarımızı seviyorum ve bırakmayı hiç düşünmüyorum. Eğer bilen birileri varsa, bana daha kolay ve pratik temizleme yolunu tavsiye edebilir mi? Ya da temizleme sıklığını azaltacak önlemler varsa onları da söyleyebilirsiniz.
Eğer bu şekilde gitmeye devam edecekse, belki ileride onları göndermek durumunda kalabilirim, her ne kadar istemesem de.

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

dış filtre konusunda yapılacak bir şey yok onu temizlemek benimde o kadar zamanımı alıyor. bu konuda işi hızlandırmak için önerebileceğim elyaf kullanman, temizlerken yeriyle atıp yenisini koyabilirsin bu zamandan kazandırdığı gibi süngere göre filtrelemesi de daha iyi oluyor.

dip çekimine gelirsek tabanda var mı bilmiyorum yoksa silis kum al. hayvanlar gerek dışkı yeme gerekse karıştırarak kirleri havalandırıp filtrenin rahat çekmesini sağlarlar. buna ek olarak en az 15 wattlık orta sınıf bir marka filtre alıp sünger kutusunu çıkarıp sadece motor kısmını dibe yakın su giriş tarafı köşeye koyarsan yapacağı sirkülasyon tabandaki kiri dış filtre emiş borusuna doğru yönlendirecektir. motor dibe yakın ve yanlamasına dursun. kumu çekip pervaneye doldurmasın.

çocuğunuz şimdiden hayırlı olsun. bu konuda yapılacak şey akvaryumun vereceği nemden etkilenmemesi için o oda civarından uzak olmalı özellikle uyuyacağı alan ve akvaryumla uğraş sonrası bol sabunla elleri yıkamak yeterli. bu konuda en iyisi olduğu için ben protex sabun kullanıyorum.

bu arada hayvanlara da maşallah diyorum. 3 yaş için özellikle büyüğün boyu oldukça uzun yemi fazla mı veriyorsun.

cem' Alıntı:
dış filtre konusunda yapılacak bir şey yok onu temizlemek benimde o kadar zamanımı alıyor. bu konuda işi hızlandırmak için önerebileceğim elyaf kullanman, temizlerken yeriyle atıp yenisini koyabilirsin bu zamandan kazandırdığı gibi süngere göre filtrelemesi de daha iyi oluyor.

dip çekimine gelirsek tabanda var mı bilmiyorum yoksa silis kum al. hayvanlar gerek dışkı yeme gerekse karıştırarak kirleri havalandırıp filtrenin rahat çekmesini sağlarlar. buna ek olarak en az 15 wattlık orta sınıf bir marka filtre alıp sünger kutusunu çıkarıp sadece motor kısmını dibe yakın su giriş tarafı köşeye koyarsan yapacağı sirkülasyon tabandaki kiri dış filtre emiş borusuna doğru yönlendirecektir. motor dibe yakın ve yanlamasına dursun. kumu çekip pervaneye doldurmasın.

çocuğunuz şimdiden hayırlı olsun. bu konuda yapılacak şey akvaryumun vereceği nemden etkilenmemesi için o oda civarından uzak olmalı özellikle uyuyacağı alan ve akvaryumla uğraş sonrası bol sabunla elleri yıkamak yeterli. bu konuda en iyisi olduğu için ben protex sabun kullanıyorum.

bu arada hayvanlara da maşallah diyorum. 3 yaş için özellikle büyüğün boyu oldukça uzun yemi fazla mı veriyorsun.
Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinin hepsi bende zaten mevcut ancak filtre olayını senin dediğin gibi deneyebilirim. Sabun olarak protex veya activex kullanıyorum ben de. Bir de el dezenfektanı kullanıyorum büyük temizliklerden sonra.

25-27 cm'lik olan bildiğin tosbağa oldu. Zamanında, bilmeden, çok sık şekilde protein ağırlıklı temel ve ek yemlerle her gün besleyince böyle oldu. Şimdi haftanın 4-5 günü ve bitkisel ağırlıklı beslemeye çalışıyorum. Büyüme nereye gidecek bakalım, hayırlısı :33:

Hayvanların gerçekten maşallahı varmış. Bu gidişle doğal boylarına erişecekler ve bu dahi fazla sürmeyecek gibi. Çocuk için şimdiden sağlıklı bir doğum ve ömür dilerim.

Cem temizlik için yapılabilecek az miktarda iyileştirmeden bahsetmiş. Temizlik işini daha seyrek yapmanın en etkili yöntemi su hacmini büyütmek ama bu filtre ve ısıtıcınında yenilenmesi ile büyük bir masraf demektir. Şimdilik iç filtre desteği alınabilir. Gerekirse Cem in bahsettiği suyu iten süngersiz iç filtre düşük kapasiteli olup sadece bu işe yarayıp bir tanede pislik temizlemesi için süngerli destek iç filtre alınabilir.

Akvaryum çocuğun girmeyeceği odada olursa hiç sorun olmaz.

Hatta su yönlendirmek için ufak bir dalga motoruda yeterli olur.

Bu arada aç gün uygulaması var değil mi?

İkinizin de iyi dilekleri ve tavsiyeleri için çok teşekkürler. Görmeniz açısından, büyük olanı elle beslediğim video vardı. Onu linkte veriyorum. Tekrar teşekkürler.

http://www.youtube.com/watch?v=ECI9lHk-Gnk

Maşallah gerçekten tosbağa :) bir ömür sağlıklı olsun.

Biraz tonton ama yapısal olarak düzgün bir kabuk.

hakikaten maşallah. bu danalık halini de aşmış.:smile: bildiğin tosun. yalnız şunu anladım ki değil 3 yaş 30 yaşında da olsa yem için hala cama atlıyorlar. sırf boğaz başka bir şey yok.

filtreyi yan çevir demiştim. yazmayı unutmuşum. alıp uygularsan pervaneyi kapayan kapağı üstünde olsun. mazallah ayaklarını sokarlar filan. bunların can sıkıntısından ne yapacağı belli olmaz.

Daha ne kadar büyüyecekler merak ediyorum. Yorumlar için teşekkürler.

Cem, önerini dikkate alacağım. Tşk.

Geri