Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryum yerine

Fanus dediğinz plstk kapmı? değilse bile yinede fanus olmaz:/
Kaplumbaganızın iyi,sağlıklı yasaması için akvaryum ve ekpmanlarına ihtiyacı var :) plastk kaplar kaplumbagalara zararlı orada ömürleri pek uzun olmuyor..
 
Fanusda ne kadar besliyebilceksiniz ki kaplumbağanın da yaşam koşulları var onu kaplumğaya yaşatmalısınızki hayatta kalsın.
 
uzun süre yaşasada ona eziyet olur küçücük kap hem ondan çıkmak istiyorlar ben 1-2 gün onda baktımda akvaryuma geçene kadar hem ona ısıtıcı filitre lazım yazık üşür o orda en uygunu akvaryum (;
yani eğer kaplumbağa aldıysanız en iyi şekilde bakmalısınız eğer almayı düşnüyorsanız ben almayın derim çünki hem masraf hemde onu rahat ettirmeniz gerekir düşündüğünüz kada kolay değil bakımı küçük birşey gözüksede...
 
buqün bu forma girdim burdaki yazıları okuyunca ne kadar bilinçsiz şeyler yapmışım anladım benim kaplumbağam 2yıldır plastik kapta yaşıyor hiç bi sorununu görmedim ama yinede onun için yapabilceğim en iyi şeyleri yapmak istiyorum..

ilk başta danıştığım kişiler bana onun doğal ortama bırakakılmasını önerdiler..Ama yapamadım..arkadaşıma danıştım (o hayvanlar konusunda iyidir.)
bana kesinlikle bırakmamamı söledi .. İyi ki bırakmamışım...

Şuan elimde yardım edin =)
 
Yapmanız gereken ilk şey yeterince büyük bir akvaryum ve gerekli diğer ekipmanları almak. Kapta pek büyüyebildiğini sanmıyorum normalde 2 yıldır sizle olan bir kaplumbağa en az 12-13 cm kabuk boyuna sahip olmalı. Normalde 15-16cm olur iyi bakılmış bir kaplumbağa 2 yılda. Ama kapta muhtemelen ufak kalmıştır. Foruma hoşgeldiniz bu arada, başlıklara bir göz atın yine soracağınız bir şey olursa sorabilirsiniz, tabi ki yardımcı oluruz elimizden geldiğince.
 
Akvaryumu kurdukdan sonra filitre , ısıtıcı derecesi sabit 28-26 derece olmalıdır.UV lambası birde kuru alan bölgesi kaplumbağanın rahatca cıkıp güneşlenmesi için UV lambasıda bunun için gereklidir. Beslenmeside kucukken ağırlıklı olarak proteyin alması gerek 2-3 yaşından sonra yeşillikle beslenmesi daha uygundur.
 
Evcil hayvan ürünleri satan sitelerde var ancak kargoyla gönderildiği için sorun olabiliyor yolda zarar görebiliyor. İmkanınız varsa yakınınızdaki bir petshoptan temin etmeye çalışın.
 
küçük arıyorum sadece kaplumbağam için ama sorun olmazsa balıkda almayı düşünüyorum
 
Kaplumbanın yanınamı koyacaksınız balıklarıda?
 
küçük arıyorum sadece kaplumbağam için ama bi kaç tane de balık alabilirim tabi uygun olursa
sorun olur mu ?
 
Kaplumbağalar ve balıklar aynı ortamda bir arada yaşayamazlar. Balıklar en sonunda kaplumbağaya yem olur. Ayrıca ikisi farklı tür canlılardır istedikleri özellikler de farklı olur bu yüzden, su sıcaklığı, su miktarı, kuru alan, besleme gibi konularda ihtiyaçları farklıdır aynı ortamda her ihtiyaçlarını karşılayamazsınız. Canlı olarak kaplumbağanızın balıklarınızı yemesi de vicdanen pek hoş değil ayrıca canlı yemin zararları da var, kaplumbağanızda parazit ve toksik etki oluşturabilir, başka vitaminlerin emilimini engelleyebilir. Bu nedenle kaplumbağanızın yanına asla balık koymayın.
 
Bence kendize göre akvaryumu siz yapın camcıdan camları istediniz ölcüleri kestirin yapabiliyorsanız öyle yapın benim tavsiyem sadece bu
 
Deneyiminiz yoksa ve eliniz bu tip işlere yatkın değilse pek tavsiye etmem akvaryumunuzu kendinizin yapmasını. Camların ayrılması halinde odayı su basma riski ve camların kırılma riski var. Kaplumbağanız da zarar görebilir böyle bir şey olursa. Ama kendinize güveniyorsanız yapabilirsiniz tabi ki.
 
tamam kızmayın koymam balık =)

bence de en iyisi cam kestirmek =)
 
O rikslerde var tabi cam kalınlığın yapıştırmayı cok iyi yapmak gerek
 
Silikonlama aşamasındaki en ufak bir kayma su basıncının yanlış dağılmasına neden olcaktır bu da hem akvaryumun kısa sürede ayrılmasına hem de akvaryumunuzun asimetrik bir görünümü olmasına neden olur. Silikon arasında açıkta kalan ufak bir yer olsa bile su sızıntı yapar buna da dikkat etmek gerek tabi. Bir de mutlaka akvaryum silikonu kullanın.Normal silikon uzun vadede zarar verebilir akvaryumdaki canlılara. Bazı camcılar hazır akvaryumlardan bile daha fazla fiyat çıkarabiliyor iyi bir piyasa araştırması yapın mutlaka camları kestirmeden önce.
 
kafam çok karıştı ben en iyisi yarın pet shop lara bakayım :(
 
Geri
Üst