Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

AKVARYUM

RaffyP yemi ben önermedim her hayvan severek yemiyor. Bu yem batmıyor. Dediğim stick yemlerden birini alın.

Hayvan dibe düşenleri direk yemese bile yem dışı zamanlarda kumu eşelerken bulur kumla birlikte yer. Yarım saat içinde yemezse sudan alın.

Alanda ısıtma lambasını rampaya doğru çevirin ısıyı algılasın. Çevresinde kimse olmadığı bir saatte çıkacaktır.
Çok teşekkürler Cem Bey, yalnız bu yem batmıyor kısmını anlamadım raffy p mi batmıyor yoksa önerdikleriniz mi?

Gammarusu kapalı kutu aldınız değil mi markası nedir? Açık yem gammaruslar parazit taşıyor.

Sera ucuz alternatif. @cem önerdiği gammarus ve stick yemleri almanız daha doğru olur.

Gammarusu kapalı kutu aldınız değil mi markası nedir? Açık yem gammaruslar parazit taşıyor.

Sera ucuz alternatif. @cem önerdiği gammarus ve stick yemleri almanız daha doğru olur.
Bu arada iç filtre olarak şelale filtre önerir misiniz? Cem Bey hayvanım daha küçük olduğundan zorlanmaması açısından filtre şuanlık dursun demişti fakat şelale filtrelerin hem filtrasyon olarak iyi olduğunu hem de hayvanı zorlayacak derecede bir dalga yaratmadığını gördüm birkaç yerde.

Bu arada iç filtre olarak şelale filtre önerir misiniz? Cem Bey hayvanım daha küçük olduğundan zorlanmaması açısından filtre şuanlık dursun demişti fakat şelale filtrelerin hem filtrasyon olarak iyi olduğunu hem de hayvanı zorlayacak derecede bir dalga yaratmadığını gördüm birkaç yerde.
Aquawing 110f iyidir. 3 watt olan model. Suyu iyi temizliyor. Suda akıntı oluşturmuyor.

Cem Bey siz şelale filtre kullanılmasında bir sakınca görüyor musunuz ?

Raffy P belli bir süre batmıyor.

Sobo wp 1301f modeli de düşünebilirsiniz. Motor altta olduğu için üst kısmın ne kadar su dışında olduğunun bir önemi yok. Hazneye elyaf zeolite konabilir. Yine de 15 cm üstü derinlik iyi olur.

Şelale filtre fazla bir performans sunmaz. Bu filtreyi ileride de kullanırsınız.

Bir miktar sirkülasyon faydalıdır. Yüzerken hayvanın bacak kaslarını geliştirir.

Şelale filtre fazla bir performans sunmaz. Bu filtreyi ileride de kullanırsınız.

Bir miktar sirkülasyon faydalıdır. Yüzerken hayvanın bacak kaslarını geliştirir.
Çok teşekkürler Cem Bey tavsiyeleriniz için, bu önerdiğiniz filtre aklıma yattı elyaf ve zeolite olarak bunları buldum fiyatları da gayet uygun geldi bir sorun yok ise bunlardan temin edeceğim.

Ekli dosyalar

• 1740501914630.png
    1740501914630.png
    53.9 KB · Görüntüleme: 8
Olur. Yalnız zeolite için filtre torbası lazım. Yada bu müjdenin dandik dizaltı naylon çorapları var ondan alıp içine doldurun. Lavaboda tozu çıkacak kadar yıkayın.

Alt kısma elyafı üste zeoliti koyup hazneyi kapayın.

Geri