Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryuma lepistes koymama ne dersiniz?

bk6912

Gümüş 2 Üye
konuyu doğru yere açtığımdan emin değilim şimdiden özür dilerim.
soruma gelince: akvaryuma lepisten tarzı canlı doğuran ve hızlı doğuran balık atıyım diyorum hem yavrular canlı yem olur? ne dersiniz ne önerirsiniz ? hem akvaryum hareketlenir görsel açıdan güzel olur ucuz bişey hemde ? yorumları bekliyorum

"lepisten" yazmışım pardon lepistes :) anlamışsınızdır zaten

Cvp: ne dersiniz ?

zarar yok diyosan oda olurda çok minik benimkiler iç savaş çıkar anca :p

RE: ne dersiniz ?

Buyuk kucuk farketmez bu canavarlara isirir yaralarlar hayvan bosuna aci cekmesin onada yazik.hem canli yem saldirganlastirir hele ki kucuk yasta verirsen. Oteki yemlerden soguyanlar bile oluyor. Canli yem yerine kiyma tavuk yumurta ver basks canlinin yasama hakkini elinden almamis olursun.

Kaplumbağa akvaryumuna balık koymayın. Balık avdır ve akvaryum ortamında avlanma olmaz. Ancak canlı yem olurki bu bence etik değil. Hem avcı için taktik ve efor anlamında bir faydası yok hemde av için kaçıp saklanıp kurtulma şansı yok. Bu sebeple canlı hem olurki bu pek etik değil. Ayrıca besin olarak doğasında olmayan balıklar yemesi bence uygun değil. Bir konuda akvaryuma alınacak balığın taşıma ihtimali olan hastalıkların verebileceği zarar.

Olmazya saldırmadı balığı parçalamadı diyelim balığın yem yemesine müsade etmez. Yapacağı darbelerle gene öldürür. Ayrıca kaplumbağa dışkısı ve kaplumbağa akvaryumunun su değerleri balığı hasta eder.

Diğer bir konu alınacak balığın ortamda ihtiyaç duyduğunusı değeri ile kaplumbağanınki aynı olmazsa gene sorun.

Sebepleri ve neden olmayacağını en ağırdan ihtimal dahilinde en hafifine kadar yazdım.

İçgüdüsel olarak yavruda olsalar balığa hamle yaparlar. Bir şekilde kuyruk yada yüzgeçlerden yakalarşar. Bunu tecrube ettim. Balık yem olmadan çıkardım.

Pervin, ek olarak belirteyim canlı yem bu hayvanları saldırganlaştırmaz. Sebebi zaten uysallaşmazlar. Hiç canlı yem verme seneler sonra balık at gene aynı sonuç olur.
Kıyma, tavuk vs gibi öğününde olmahan besinler her ihtimalde hazır yemlerden dönüşü zor şekilde uzaklaştırır. Birçok arkadaş bu sorunu yaşadı.

bildiğim kadarıyla evcil hayvanları neye alıştırırsan onla yerler hergün tavuk yumurta atarsak karides yemezler onları arada vermek yada vermemek daha sağlıklıymış, doğrumu emre abi ???

Saldirganlastirma derken et urunlerindem bahsettim tavuk yumurta vs.. hazir yeme gore istahini daha fazla aciyor surekli yeme hissi oluyor ki en azindan benim medusa ve poseidonda oyle oldu yumurta ve kiyma vermeye basladiktan sonra isirip yem icin mucadeleye basladilar gozlemlerime dayanarak soyledm bunu yanlis tespit ise affola.

bk6912' Alıntı:
bildiğim kadarıyla evcil hayvanları neye alıştırırsan onla yerler hergün tavuk yumurta atarsak karides yemezler onları arada vermek yada vermemek daha sağlıklıymış, doğrumu emre abi ???

Bazıları kıyma ve tavuk ayda bir verince zararı olmaz diyor. Yani besin olarak zarar vermez anlamında. Daha sık verilirse zararı olur. Ama bence uygun değil. Hem yemden uzaklaşma ve çok zor dönme yada dönememe sorunu olabilir, hemde hazır yemlere ek bir faydasıda yok. Hazır yemleri yeterince besleyici. Tavukta kırmızı ette doğada yemedikleri belki çok nadir bazılarının denk gelip tadına bakacakları ürünler. Hiç riske girme.

AEK' Alıntı:
bk6912' Alıntı:

Bazıları kıyma ve tavuk ayda bir verince zararı olmaz diyor. Yani besin olarak zarar vermez anlamında. Daha sık verilirse zararı olur. Ama bence uygun değil. Hem yemden uzaklaşma ve çok zor dönme yada dönememe sorunu olabilir, hemde hazır yemlere ek bir faydasıda yok. Hazır yemleri yeterince besleyici. Tavukta kırmızı ette doğada yemedikleri belki çok nadir bazılarının denk gelip tadına bakacakları ürünler. Hiç riske girme.

anladım teşekkürler

Cvp: RE: ne dersiniz ?

pervin' Alıntı:
Saldirganlastirma derken et urunlerindem bahsettim tavuk yumurta vs.. hazir yeme gore istahini daha fazla aciyor surekli yeme hissi oluyor ki en azindan benim medusa ve poseidonda oyle oldu yumurta ve kiyma vermeye basladiktan sonra isirip yem icin mucadeleye basladilar gozlemlerime dayanarak soyledm bunu yanlis tespit ise affola.

Ben saldırganlaşma diyince halk arasında pişmemiş et verince vahşileşir söylentisi vardırya onu kasdettin sanıp cevap verdim. Zaten Evcil olmadığı için bu durum yaşanmayacak anlamında. Şimdi kasdettiğini anlayınca şunu diyebilirim. Evet kıyma ve tavuk tat olarak onlara daha lezzetli gelibilir. Bu sebeple diğer yemleride reddediyorlar. Hazır yemlere dönüşte fazla zorluk çekmedin sanırım. Böyle ise şanslısın.

kaplumbağdan ziyade genelleme yapıcak olursak kebabla beslenen köpek biliyorum kebabı kestiklerinde 9 gün yemek yememiş hayvan. dolayısıyla neye alışırsan ondan vazgeçmek istemicek çünkü verdiğimiz yemden daha lezzetsiz bişey vermeyiz. biz karidesten gitsek pişman olmayız hayvanlarımız yine gümbür gümbür büyür sağlıklı olur

Zor oldu ama anlastik :) zorluk cekmedim essekler ne versem yiyorlar masallah zaten yumurta haftada 1 veriyorum kiymayi ise bir ayda 2 kere vermisimdir yani pek alisma durumlari olmadi ama huy degisimine tadini almalari bile yetti. Elleri mahkum mecbur yiyecekler hazir yemi :)

Cvp: Akvaryuma lepistes koymama ne dersiniz?

sakınan gözede çöp batarmış gün gelir bi parça iskender bile yediririz olur arada :)

bk6912' Alıntı:
kaplumbağdan ziyade genelleme yapıcak olursak kebabla beslenen köpek biliyorum kebabı kestiklerinde 9 gün yemek yememiş hayvan. dolayısıyla neye alışırsan ondan vazgeçmek istemicek çünkü verdiğimiz yemden daha lezzetsiz bişey vermeyiz. biz karidesten gitsek pişman olmayız hayvanlarımız yine gümbür gümbür büyür sağlıklı olur

Hatta karides, gammarus bu hayvanlar için daha faydalı. Kıyma ve tavukta olmayan bazı içerikleri su kaplumbağalarına gerekli.

Bu arada köpek kaçıp kebap için Adana ya göç etmesinde :)

AEK' Alıntı:
bk6912' Alıntı:

Hatta karides, gammarus bu hayvanlar için daha faydalı. Kıyma ve tavukta olmayan bazı içerikleri su kaplumbağalarına gerekli.

Bu arada köpek kaçıp kebap için Adana ya göç etmesinde :)

haha :)
abi aç bırakıp mağdur etmiyelimde elimizden geleni yapıyoruz zaten :)

bu hayvanlar kış uykusuna yatan hayvanlar gurubundan oldukları için sürekli yiyecek yiyip yağ depolama güdüsündedirler. bu sebeple doygunluk noktaları zayıftır. yani hasta olmadıkça her daim iştahlılardır. hasta olmaları durumunda iştahları vitamin damla ile artırılır. ama sağlıklı iseler sera mineral yem damla vitamin yerine verilmelidir. hayvanlara faydalı olan içerikler halihazırdaki kendi yemlerinde mevcuttur.

Yumurtaya da gerek yok Pervin. Doğada yumurta yemiyorlar. Boşa protein yükleme. Fazlası zarar. Alacağını karidesten alsın.

cem' Alıntı:
bu hayvanlar kış uykusuna yatan hayvanlar gurubundan oldukları için sürekli yiyecek yiyip yağ depolama güdüsündedirler. bu sebeple doygunluk noktaları zayıftır. yani hasta olmadıkça her daim iştahlılardır. hasta olmaları durumunda iştahları vitamin damla ile artırılır. ama sağlıklı iseler sera mineral yem damla vitamin yerine verilmelidir. hayvanlara faydalı olan içerikler halihazırdaki kendi yemlerinde mevcuttur.

teşekkürler

Geri