Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryuma lepistes koymama ne dersiniz?

Peki. Domatesi denedik atistirmalik olarak sevdiler fakat 3-5 isiriktan sonrasina izin vermedim ilk kez yiyorlar diye korktum. Yarinda marul deniycem bakalim

Cvp: RE: Akvaryuma lepistes koymama ne dersiniz?

pervin' Alıntı:
Peki. Domatesi denedik atistirmalik olarak sevdiler fakat 3-5 isiriktan sonrasina izin vermedim ilk kez yiyorlar diye korktum. Yarinda marul deniycem bakalim

ben arıtıcı yokken domates attım saat geçti biraz, içinde bıraktım yemezlerse sabah alırım diye uyandığımda akvaryumda hayvanlar gözükmüyodu :D çok fena bulandırmıştı suyu
güzel ayarlamak lazım domates atıyosan 1 gram kalmasın boşuna arıtıcının süngeri yada akvaryumu pisletmesin

Domates vermeyin. Kıvırcık, marul yada soyulmuş salatalığın susuz ve çekirdeksiz yerinden verin. En iyi bitkisel taze gıda bunlar. Birde imkan olursa başka kapta su mercimeği bulundurup arada bunlardan verilebilir.

Cvp: RE: Akvaryuma lepistes koymama ne dersiniz?

AEK' Alıntı:
Domates vermeyin. Kıvırcık, marul yada soyulmuş salatalığın susuz ve çekirdeksiz yerinden verin. En iyi bitkisel taze gıda bunlar. Birde imkan olursa başka kapta su mercimeği bulundurup arada bunlardan verilebilir.

domatesin zararı varmı pisletiyo diyemi vermiyelim?

Domates zaten nadir verilecekler içerisinde. Birde zarını ayıkla, çekirdeklerini çıkar derdi olacak. Her ikisinide yutmamalı. Zarı sindiremez ve hazımsızlık yaşayabilir, çekirdekte boğazına yapışabilir. Akvaryumu kirletmesinden daha önemli.

Yiyecekleri suya atmayip elimde yediriyorum zaten hergun hergun degistiremem suyu :) marul yememisti ilk verdigimde yine deniycem bakalim. Domatesi ilk defa verdim soyup cekirdeksiz yerinden zaten sık sık vermeyi dusunmedim sadece farkli tatlara alissinlar tek birine endekslemesinler kendilerini diye. Gerci hazir yemler yetiyor ama iste insan kiyamiyor

Cvp: Akvaryuma lepistes koymama ne dersiniz?

Sorun bu hayvanların evcil hayvan kategorisinde görmemiz ve b utarz tropikal/yarı-tropikal ve sürüngen canlılarla ilgili yurtiçinde yapılmış yeterli araştırma ve makale olmaması. Yurtdışında bile yapılan araştırmalar sınırlı.

Ancak bu hayvanları evcil olarak değil de esaret altına alınmış vahşi hayvan kategorisinde değerlendirirsek doğru olur. Vahşi hayvanlarda sıcak kanlı hayvanların davranışlarında belli bir düzen işlerç. Ancak sürüngenler gibi soğuk kanlı hayvanların davranışları genel olarak günışığı, dolayısıyla sıcaklık ve beslenmeyle ilişkilidir. Örneğin öğle saatlerinde güneşlenen bir hayvanın ışığını veya beslenme düzenini değiştirdiğinizde güneşlenme saatleri de değişecektir.

Sonuç olarak sürüngenler(soğuk kanlı hayvanların) fizyoloji ve biyolojileri sıcakkanlı,memeli hayvanlara göre çok daha karmaşık olup, şu böyledir demek pek doğru olmaz.

Bunun yanı sıra Emre'nin de dediği gibi uygun olmayan bir gıdadan 1 kez verilmesi veya çok seyrek verilmesi bir canlıya zarar vermez.

Her ne kadar tavuğun yağsız, derisiz göğüs kısmından da verseniz, çeşitli parazitler, tuz vb. istenmeyen içerikler alınabilir. Kurutulmuş gıdalar bu yönde en hijyenik olanlarıdır. İnsanlar için dahi dondurucuya atılıp tüketilmek yerine kurutulmuş gıdaların tüketilmesi daha çok tavsiye edilir. Besin değeri daha iyi korunur.

Sonuç olarak kurutulmuş stick yem ve gıdalar ile sucul bitkilerin yeşil yaprakları haricinde besinleri kaplumbağalara vermenin uygun olmadığı kanısı yaygın olup; canlı yem ile ilgili yapılan bazı araştırmalarda canlı yemin uv-a ışını gibi sürüngenlerde kişisel gelişime fayda sağladığı söylenmektedir. Ancak bu araştırmalar sınırlı olup ne kadar etkin ve doğru olduğu belli değildir. Yurtdışında kaplumbağa vb. sürüngenler besleyen bir çok kişi canlı yemi tercih ediyor. O yüzden bu konuyla ilgili çeşitli görüşler mevcuttur.

Bir yerde okumuştum ama neresi tam hatırlayamadım.
Bir kapta yumurta haşlayıp, suyunu akvaryuma dökmek faydalıymış.
Doğru mudur?

agritux' Alıntı:
Bir yerde okumuştum ama neresi tam hatırlayamadım.
Bir kapta yumurta haşlayıp, suyunu akvaryuma dökmek faydalıymış.
Doğru mudur?

Yumurta kabuğunda kalsiyum olduğu için kabuktan bunu almayı umuyorlar. Kaynatınca suya ne kadar kalsiyum geçer bilemiyorum. Bu tür uygulamaların faydası olduğuna inanmadığım gibi yumurta suyunu akvaryuma dökerek su değerlerini ve bakteri dengesini olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum.
Kalsiyum desteği için 3 ürün var;
1- Sera mineral destek yemde ilave vitamin ve minerallerin yanında kalsiyumda vardır. Her boyda kaplumbağa tüketebilir.
2- JBL calcil destek yemde kalsiyum vardır. 6-7 cm ve üzeri boydaki kaplumbağalar tüketebilir.
3- Mürekkep balığı kemiğinde kalsiyum vardır. Bunu toz haline getirip vitaminli yada ıslak yeme bulayarak doğrudan hayvanın ağzına uzatarak verebiliyorsunuz. Suya atınca toz dağılacağı için etkisi kaybolur.

İlk iki yem bu iş için en uygunu.

yumurtanın kabuğu değil katı hale getirildikten sonra yumurtanın kendisi suda bekletiliyor ama bunun hiçbir faydası olmadığı gibi koku yapmaktan başka bir işe yaradığı yok. emrenin yazdıkları yeterli.

taze sebzelere gelirsek kıvırcık marul türevleri ve yazın verilmek üzere salatalık yeterlidir. iki günde bir veriliyorsa kabuğunun yarısı kadar haftada bir veriliyorsa kabuğu kadar verilmeli. verildikten yarım saat sonra sudan alınmalı. bu zamandan sonra bitkiyi çürütücü bakteriler üremeye başlıyor.

fesleğen için ne diyosunuz o çiçeğin yapraklarınıda severlermiş varmı deneyenimiz ?

Bu kokulu bir bitki. Deneyimim yok ama çok seveceklerini sanmam.
Bitki bizler için faydalı ama uçucu yağ içeriyormuş. Bunun etkisi ne olur bilemiyorum.

ağır bir kokusu var. bende yiyeceklerini sanmıyorum. sevdiklerine dair hiçbir konuda bilgi görmedim. yalnız maydonuzu kokulu bitki grubunda düşünürsek fazlası zehirleyici etkiye sahip. fesleğende aynı etkiye sahip olabilir. bu sebeple yeşillik ve salatalık dışında bu tür bitkilere yönelmemek lazım etkisi ne olur bilinmez.

hmmm teşekkürler

peki kaplumbağalarla vatoz olurmu ?

Kaplumbagayla (kesin olmamakla birlikte kavga etme durumlari olabilir) kendi alt turleri disinda hicbir canli yasamaz

Büyük risk. Hiç bir balık kaplumbağa akvaryumuna girmemeli.

Geri