Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumda köpük benzeri baloncuklar

Akvaryuma suyu döktüğümüzde hava kabarcığı oluşur. Bunlar su dinlendikçe ayrışıp camlara yapışır. Zamanla filtrenin verdiği sirkülasyonla birlikte camdan kopup yükselir. Süreci hızlandırmak isterseniz elinizi kabarcık olan yerlerde gezdirin gider. Hayvan açısından bir zararı yoktur.

Bu kabarcıklar su yüzeyinde ise silis kum yeni alındığında tortu yapar yada su kirli ise alg oluşumu yağlı bir tortu yapıp kabarcık oluşturur. Bunları da akvaryuma ait maşrapa alıp hafif eğerek alırız.

Eğer alg ise suyun komple alınız akvaryumun iç camları da dahil herşeyin yıkanması lazım. Alg her yüzeye bulaşıp yağlı tabaka oluşturur.

Merhaba ben sizin dediğini yaptım alg vardı full uıkadım ama tekrar oluştu 1 hafta oldu yıkayalı neden oluyor suyun üzerinde toplu toplu yağ gibi birikimler var elimi sokuyorum elim kayganlaşıyor iç filtreden falan olabilir mi veya karides veriyorum tamamen daha küçük oldukları için ondan olabilr mi ama iki kapluşum var her birine 3 kardies veriyorum

Yağ tabakasının başlıca sebebi yem artıklarının akvaryumda dolaşmasından.

İç filtrede ise haftada bir temizlenmediği taktirde kir mayalanıp alg ve bakteri üretir.

Geri