Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryumda kurtçuk

KapLumbagamNinja

Bronz 2 Üye
Katılım
31 May 2010
Mesajlar
85
merhaba.bugun kaplumbağalarımı incelerken cama yapışmış onlarca beyaz kurtçuk olduğunu gözlemledim.okadar küçüklerki sadece ışık vurduğunda gözüküyorlar.ilk başta bunların cama yapışmış karides artığı olduğunu düşündüm fakat sonradan farkettimki bunlar bildiğimiz kurtçuk.
bu pisliktenmi ? :S
 
mailto:/forum/camdaki-beyaz-yaratiklar-t-836.html

Verdiğim linkteki konuyu incelemeniz size yardımcı olacaktır sorununuz hakkında.
 
eğer dediğiniz gibi kurtçuk varsa bunlar parazit olablilir çok dikkatli olmalısınız!
 
Cvp: akvaryumda kurtçuk

Arkadaşlar merhaba. Arkadaşın bahsettiği şeyin aynısını ben de yaşıyorum. Bundan 1.5 ay kadar önce yine aynı şey oldu, suyu tamamen değişip akvaryumu ve ekipmanları iyice yıkadım, sorun halloldu. O zaman açık gammarus kullanmıştım. Yapılan yorumlarda ondan kaynaklı olabileceği söylendi. O yemi attım ve Tetra nın gammarusunu aldım kapalı kutu. Ama bir müddet sonra yine aynı kurtçuklar ortaya çıktı. Acaba fazla mı veriyorum ki böyle oluyor? Yaklaşık 10 gündür bu durum var. Dün bütün ekipmanları tekrar dezenfekte ettim ama gece baktım camda yine varlar. Acaba hayvanların dışkısından falan mı türüyorlar? Ben bunları nasıl yok edebilirim acil yardım. Bu arada hayvanlar yavru. 3.5 - 4 cm civarındalar.


Resim çekip paylaşayım diyorum ama neredeyse görünmüyorlar bile. Beyaz renkte, cama yapışmışlar ve ara sıra kıpırdıyorlar.
 
Hayvanların içinde olup dışkı ile çıkmış olabilirler. Silis kum varsa aralarında kalıp tekrar çıkmış olabilirler.

Genelde bu durumda kum ya olduğu gibi atılır. Ya da zahmetli olur ama çıkarılıp kaynatılır. Camdakiler için bulaşık süngerinin yeşil kısmı ile alıp süngeri sıcak suya atıp yıkayacaksın. Bu tür parazitlerden kurtulmak uzun sürer.
 
Cvp: akvaryumda kurtçuk

10-11 Kilo kum var ve bunları internetten satın aldım. Tekrar getirtmem,temizliği falan uzun sürer ve zahmetli olur. Kaynar suyla yıkarım olmazsa. Peki eğer hayvanların dışkısından geliyorsa bunlar, kaplumbağalara zarar verir mi ve tam anlamıyla nasıl yok edebilirim bunları? Kullanılacak herhangi bir ilaç varmıdır?


Bu arada hayvanların iştahında ve hareketlerinde bir sıkıntı yok. Yani olumsuz bir şey gözlemlemedim yavrularda.
 
Parazitler farklı olabiliyor. Tam türünü bilmiyorum ama bağırsaklardan iç organlara ya da herhangi bir yerine gidip hayvanı içten yiyerek öldürende var. Bağırsakta kalanlarda. Bunlar çeşitli. Hayvanın bağırsaklarında olanları hayvan silis kum yiyerek atar.

Su içindekiler için kullanılacak ve kaplumbağalara zarar vermeyecek bir ilaç bilmiyorum. Akvaryumdaki her şeyi iyice sıcak su ile yıkamak lazım filtre süngerleri de dahil. Yalnız akvaryuma kaynar su dökme silikonları açarsın. İş uzun Allah kolaylık versin. Bir bu bir de mantar en illet şeyler.
 
Bunlardan biraz canlı çıkarabilirsen bir bardağa alıp tuz dök karıştır ve içine at. Eğer ölürlerse kaplumbağaları ayrı bir kaba alıp iki gün akvaryumu tuzlu suda beklet. Metilen bu konuda etki eder mi bilmiyorum.
 
Merhaba bugun ayni duru bende de oldu, suyu degistirmeme ragmen sanirim kumun altinda olanlar tekrar suya karisti. Suya cok az miktarda klorak (camaşır suyu 1 cay kaşığı /200 lt su) döktüm. 2-3 cay kasigi kaya tuzu koydum. Ayrica reeflowers, ekledim. Sonucu göreceğiz. Ise yaramazsa haftaya full detayli dezefente edecegim.


Hayvanlarda (15 cm ve 13 cm) bir anormallik gozlemlemedim.
 
Kaplumbağalar akvaryumda değildir inşallah.

Akvaryuma kimyasal değmemeli. Kumu karıştırıp parazitleri havalandır. Sonra yüzeydekileri dip sifonu ile çek. Çare sonuçsuz kalırsa kumu atıp yeni al. Akvaryumu çok iyi steril et özellikle çamaşır suyu tamamen çıkmış olmalı.

Aslında bu işin erbabı japon balığıdır. Bunları çekip çıkarır. Tabi kaplumbağalar akvaryumda olmayacak.
 
Geri
Üst