yunusemreshn12
Bronz 3 Üye
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Rampadan zor çıkıyorlar su ekledimBurada kuru alan örnekleri mevcut.
Su Kaplumbağası Kuru Alanı Nasıl Olmalıdır?
Su Kaplumbağası Kuru Alanı Nasıl Olmalıdır? İlk olarak kuru alan sabit ve tırmanması kolay olmalıdır. Akvaryuma kuru alana çıkabileceği kolay erişilebilir eğimli bir rampa yapın. Bu rampa güvenli olmalı ve hareket etmeye veya sökülmeye eğilimli olmamalıdır. Kaplumbağanızın ısınma alanı ile tank...sukaplumbagasi.com
Tabana sarı silis kum alın. 0.5-1 mm aralığında olsun. Vitasand marka tercih sebebi.
Tabandaki herşeyi çıkarın. Plastik bitkiye tutunup dinleniyor ve uyuyorlarsa onu köşeye alın. Ortada durmasın. Gecw hareket ederlerse gözlerine dalaşabilir. Kullanmıyorlarsa onu da çıkarın. Yüzecekleri geniş alan lazım.
Rampada fazla bir eğim yok rahat çıkabiliyorlar mı?
Üzerine pvc paspas kestirip koyarsanız şimdilik idare eder. Rampa tarafını uzun tutarsınız. Suya doğru eğilir hayvanlar rahat tırmanır. Üçgen yada altıgen delikli olacak. Diğer ucunu da vidalara tutturursunuz.
Benim kuru alandaki paspastan.
akvaryum üstü kuru alanım.
nihayet hayvanlar için akvaryum üstü kuru alanı yaptırdım ve yerine koydum. şimdilik taş işiyle uğraşamayacağım için. lastik paspas aldım. arka köşelerden kesme yaptırdım bu sayede dış filtre borularına yer açtım. her iki tarafa yapmamdaki maksat gün gelir yer değişikliği olursa her iki ucada...sukaplumbagasi.com
Cem bey önerebileceğiniz lamba var mıLamba olarak mandallı lamba alın. Mesafe ayarı yapın. Kapak kullanmıyoruz. Ve sabit.
Isıtıcı Lamba Hakkında
Isıtıcı ampul olarak eski tip filamanlı 60 watt armut ampul yada halojen 52-53 watt armut ampul kullanıyoruz. Soft tip ampuller gözünü almaması açısında tercih sebebi ama bulamazsanız şeffaf alabilirsiniz. Pek piyasada bulunmuyor. Yedekli alın. Zamansız patlama yanında bulunması biraz zor. Bir...sukaplumbagasi.com
Birde petshoplarda silis kum var mıdırCem bey önerebileceğiniz lamba var mı