Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumdaki Kahverengilik

melanor43

Bronz 5 Üye
Katılım
25 Şub 2019
Mesajlar
26
Merhabalar,

Daha oncede konu acmistim, akvaryumdaki kahverengiliklerle ilgili mavi metilen onermislerdi 3 - 4 gunde 1 damla damlatiyorum fakat akvaryum halen 1 hafta icinde mahvoluyor. Yardimlarinizi bekliyorum.

https://i.hizliresim.com/4jAq90.jpg
 
Cvp: Akvaryumdaki Kahverengilik

Merhaba;

Önceki konuya göz attım şimdi. Kahverengilik için Cem cevap vermiş ve kurualandaki halıkaydırmazdan olduğunu belirtmiş. Şimdiki resimde de yine aynı yerde sorun görüyorum. MAalesef bu malzeme çok kolay alg bağlıyor ve ne kadar iyi temizlesekte algler yeniden başlıyor. En kesin çözüm sık sık değiştirmek gerekiyor. Ben de kullanmıştım. Çok sağlıklı değil aslında onun yerine farklı bir malzeme kullanmalısınız. Kuru alan konularına bakarsanız değişik tavsiyeler var. Yine önceki konuda Cem Link atmış zaten.

Mavi metilen kullanımı yanlış. Zaten sizde görmüşsinizki faydası olmamış. İki haftada bir bir damla yeterli. Amaç Suda oluşacak zararlı bakterileri engellemek. Fakat halı kaydırmazın alg bağlamasına engel olmaz.

Bu arada pırıl pırıl bir su beklemeyin. Oldukça pis hayvanlardır ve aslında pis sularda yaşarlar. Hafif sarılık normal ve bu onları rahatsız etmez. Ama ekipmanlardaki kirlilik farklı bir şeydir zararlı bakteri oluşturur ve enfeksiyon sebebidir. Mecburen temizleyeceğiz.
 
Düzenli olarak filtre ve rampa, halı kaydırmazı temizleyeceksin. Rampa yan kısımları delikli bunları silikon yada başka bir madde ile tıka bu deliklerde biriken kir de sirkülasyon ile suya dağılıyor.

İç filtreyi yan cama yapıştırıp su çıkışı rampaya değilde uzunlamasına yönlendir. Dönen su rampadaki kiri filtreye daha iyi yönlendirir. Suyu biraz daha ısıtıcının plastiğine değecek kadar yükselt.

Halı kaydırmazı su yüzeyinden 8-10 cm kadar su içine girecek kadarından kes. Ucunu plastik mandal ile bir kenardan tuttursan yeter. Halı kaydırmaz altına kiri çok alır. Aslında bir şekilde kuru alanı sabitleyebilsen rampanın su içine 10 cm kadar gireceği yerden kesmen iyi olur. Bu haliyle sirkülasyona da engel oluyor. Şimdilik ön camdan 1 cm kadar boşluk olacak kadar geriye çek ki o kısımda su dönebilsin.

Yemi ölçüsünde ve yedikçe tek tek elden yada suda önüne at. Fazla vermen yoğun dışkıya, bir anda fazla yem dökmen ise suda parçalanıp dağılmasına neden olur.
 
Aralarini kulak pamugu ile temizledim, motorun yonunu degistirdim, hali kaydirmaz yenileyip kisalttim, mavi metilenide 2 haftada 1 damlaya dusurucem.
https://i.hizliresim.com/r54Ea7.jpg
 
Tamam güzel olmuş. Hava kabarcığı gece gürültü çıkarıyorsa dışardaki ucuna musluk takarsın. Gündüz açar gece kaparsın. Musluk aparatı pahalı birşey değil. Petshopun birinden alırsın.

Metilen zararlı bakterileri öldürür kire çare olmaz.
 
Var musluk cem hocam kapali tutuyorum hep zarari olur mu ? Zaten cikip hava aliyor diye
 
Hayvanlar akciğer solunumu yapar zaten suya oksijen verme su kalitesini yükseltmek için. Ayrıca idrardan doğan amonyak oksijene bağlanarak yükselir ve uçar. Suya oksijen girmediği taktirde sudaki oksijen azalır. Kalite bozulur. Amonyak yoğunlaşmaya ve su sararmaya başlar. Sonuç amonyak patlamasıdır. Yoğun amonyak hayvanı zehirler. Metilen bu anlamda da işe yarar. Amonyak zehirlenmesine karşı endikedir. Aynı şekilde yosunda oksijeni tüketir. En azından gündüzleri aç. Bazı hayvanlar bu hava kabarcıklarının üzerinde durmayı seviyor. Masaj mı yapıyor, altbağadaki, boyun ve bacaklardaki kaşıntıya mı iyi geliyor bilmiyorum.
 
Yinede kontrol et çok zorlanmasın hayvan, bununla birlikte bir miktar yüzerken zorlanması iyidir bacak kasları gelişir. Obezlik olmaz.
 
Geri
Üst