Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumum hakkındaki düşünceleriniz ve önerileriniz

not: artık filtreyi ön camdan aldım normal şekilde koydum rahatsız olmuyor artık.

İç derece bir iki cm aşağı ön camdan görünecek şekilde köşede olacak.

Birde vitasand pro78 marka sarı silis kum olacak.

Kum tamamlanınca akvaryum uygun sisteme dönüşecek.

İç derece bir iki cm aşağı ön camdan görünecek şekilde köşede olacak.

Birde vitasand pro78 marka sarı silis kum olacak.

Kum tamamlanınca akvaryum uygun sisteme dönüşecek.
uvb lamba da almayı düşünüyorum. uygun fiyatlı bir uvb lamba önerebilir misiniz acaba?

Uvb piyasasını bilmiyorum. Önüne gelen bir marka çıkarıyor. Bildiklerim ise alınmayacak kadar pahalı.

bu arada akvaryumu ne zaman değiştirmeliyim. birde aklımda şöyle bir fikir var.
Akvaryumun içindeki kuru alanı söküp akvaryum üstü kuru alan yaptırıcam camcıya. bu sayede su seviyesi artacak ve daha uzun süre idare edecek.
Sizce mantıklı mı?

Cam 6 mm kalınlıkta cam kuru alanı kaldırmaz.

1 sene geçsin bakalım hayvanın boyuna ona göre idare eder mi görürüz.

Kuru alanın ölçüleri 15x28,8, 15x20 rampa imiş.

Bu ölçü hali hazırdaki kuru alan ise yeterli. 10 cm kabuk boyundaki hayvanı götürür.

şükür yapay çimlerle uğraşmayı bıraktı. zaten koparmaya çalışıyordu koparsa bile yemiyordu koparıp atıyordu

Merhaba, ben de su kaplumbağası almayı planlıyorum, önceden araştırıyorum, ilk etapta yavru alacağım, forumda birçok yazı okudum. anladığım akvaryum (cam, kalın 7mm en az), iç ve dış filtre, su ısıtıcı, silis kum, lamba ve ampul, bir de kuru alan oluşturmak gerek. bana ilk etap için yardımcı olur musunuz? daha önce hiç bakmadım. Maliyetleri ve hangi markaları alabilirim ilk etapta? dış filtre ilk etapta almalı mıyım? kuru alan nasıl yapılacak? gibi. teşekkürler

Foruma hoşgeldiniz.

Yavru hayvan ile başlayacaksanız minimum 30 litrelik akvaryum olacak. Hayvan büyüdükçe buna paralel akvaryumu büyütürüz. Bu ara geçişli akvaryumların maliyetinden kurtulmak için doğrudan büyük bir akvaryumda alınabilir. Sonrasında ömürlük akvaryum yaptıracaksanız.

Su ısıtıcı ve filtre akvaryum ölçüsüne göre belirlenecek. Isıtma lambası sabit. Bu konuda bilgi verdim.

Bakım hakkında bu konuyu inceleyin.

Yemler hayvanın kabuk boyuna göre değişir.

Kuru alan örnekleri burada mevcut.

Foruma hoşgeldiniz.

Yavru hayvan ile başlayacaksanız minimum 30 litrelik akvaryum olacak. Hayvan büyüdükçe buna paralel akvaryumu büyütürüz. Bu ara geçişli akvaryumların maliyetinden kurtulmak için doğrudan büyük bir akvaryumda alınabilir. Sonrasında ömürlük akvaryum yaptıracaksanız.

Su ısıtıcı ve filtre akvaryum ölçüsüne göre belirlenecek. Isıtma lambası sabit. Bu konuda bilgi verdim.

Bakım hakkında bu konuyu inceleyin.

Yemler hayvanın kabuk boyuna göre değişir.

Kuru alan örnekleri burada mevcut.
çok teşekkürler. Ben ilk etap için ekli adresteki gibi habitat kiti gördüm. bu uygun olur mu? Kullanışlı ama anlatılanlara uygun mu bilemedim :(, kaplumbağa burada yaşayabilir mi? tabi filtre, su ısıtıcı fln da takılır
1720788282304.png

Bunlar kullanışlı değil. 5-6 ay sonra yenilemek lazım ki hayvan 3-4 cm kabuk boyunda olursa.

O paraya güzel bir sistem kurarsınız. Hayvanın sağlıklı gelişimi için bolca yüzeceği alan olmalı.

Geri