1.Hayvan sağlıklı ve gece kuru alanda uyumuyorsa yaz kış gündüz 12 saat yakarız. Hayvan istediği zaman çıkar iner.
Gece kuru alanda uyuması durumunda 40 wattlık filamanlı mavi, kırmızı yada yeşil renk armut ampul kullanırız. Bu loş ışık verdiği için hayvanı rahatsız etmez.
2.Hayvan 8 cm kabuk boyuna gelene kadar günde 2 öğün sonrasında günde bir öğüne düşeriz.
6 cm kabuk boyu itibariyle yem çeşidi artar.
Sabah stick akşam gammarus verin. 1 stick yem 2 gammarusa denktir.
3.Ortam ısısı sabaha doğru düşer. Hayvan küçük olduğu için 27 derece altına düşmemeli. 7 cm kabuk boyuna kadar titiz bakmamız gerekiyor. En ufak esinti soğuktan etkileniyorlar. Bu da akciğer enfeksiyonuna çeviriyor. 7 cm kabuk boyu itibariyle hayvanlar yağ bağlıyor ve enerjilerini dengeli kullanmayı öğreniyorlar. Yavru hayvanlar tüm enerjilerini büyümeye ve harekete harcadıkları için bünyeleri zayıf oluyor.
Isıtıcıyı takın su 28 derece üstünde olduğunda çalışmaz. Yalnız bunu derece ile kontrol edin. Isıtıcıda kalibrasyon hatası yada su ve güç dengesizliğinden kaynaklı aşırı yada yetersiz ısınma durumu olabilir. Dereceyi ısıtıcıdan uzak ön köşede konumlandırın.
4.Mix içinde gammarus yoksa alın. Stick olarak tropical axolotl yemi de alabilirsiniz ufak ve protein oranı yüksektir.
5.Salmonella her hayvanda olan birşey. Bağırsak aurası için gerekli bir bakteri. Sadece bize yaramıyor. Kaplumbağalar suda yaşadığı için sucul ortamda bulaşması daha yüksek.
Akvaryum doğrudan güneşi görmesin ama gün ışığını görsün. Mümkünse rahatsız olmayacağı fazla hareket olmayan bir odada dursun.
Kedi olayında şöyle bir sorun olur ufakken teti atıp tırnağını batırabilir. Kaplumbağa yetişkinken bu sefer kedinin ayağını kapabilir. Isırdı mı bırakmaz.
20 cm kabuk boyu üstünde hayvanı suya indirebilir parmağına hasar verebilir. Bizimde derimizi kesip alabiliyorlar onun için bu boyda elden besleme risk teşkil ediyor. Tutarkende ön ayak arkasından ve kabuk yanlarından tutuyoruz. Uzanıp ısırabilir yada arka ayak tırnaklarını çivi gibi saplayabilir. Özellikle dişi olanlar bu anlamda tehlikelidir.
Kabuk jeli kullanmıyoruz bu zararlı. Görsel olarak bir nevi vernik gibi birşey. Kabuk ile ilgili hiçbirşey almayın. Bu konuda detaylı bilgi mevcut.
Forumda daha önceden defalarca konuştuğumuz bir durum. Fakat şu aralar yine sorulduğunu farkettim. Alıntı değildir. Kabuk sertleştiriciler petshoplar tarafından kimi zaman kabuk sertleştirici kimi zaman kabuk temizleme jeli gibi saçma sapan şekillerde satılır. Fakat kabuk sertleştiriciler...
sukaplumbagasi.com
O markanın su düzenleyicisini bilmiyorum. Alırsanız doğrudan hayvan su içindeyken damlatmayın.