Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumum Nasıl Sizce?

KeremDVT

Yeni Üye
Merhabalar 1 ay önce bi su kaplumbağası aldım ve ona fotoğrafta görüldüğü gibi bir akvaryum yaptım daha önceden de beslemiştim biraz tecrübem var fakat yinede sormak istiyorum sizce eksik birşeyi varmı? filtresi , ısıtıcı holojen lambası falan mevcut ısıtıcı lambayı 12 saat açık bırakıyorum yatarken kapıyorum beyaz loş lamba açıyorum önünü görebilsin diye. normalde uvb lamba alacaktım fakat şuan gerek olmadığını öğrendim biraz daha büyüdüğü zaman alacağım ekstradan internetten kaplumbağa ilaçları temin edeceğim vitamin su düzenleyici vesayre sizce başka birşeye gerek varmı fotoğrafını bırakıyorun akvaryumun.Ekli dosyayı görüntüle IMG_5152.jpg

Son düzenleme:
ekstradan bi akvaryumum daha var büyüdüğü zaman oraya almayı planlıyorum şuanlık burası ideal geldi

Foruma hoşgeldiniz.

Akvaryum şu an idare eder ama 6 cm kabuk boyu gibi büyütülmeli.

Hazırda varsa o akvaryuma şimdiden de geçebilirsiniz. Yüzeceği alan daha geniş olur. Sağlıklı gelişim içinde bu gerekli. Yavaş yavaş havada soğumaya başlıyor su ısıtıcı da kullanacaksınız. Bu akvaryuma olmaz zaten ufak iyice daraltır.

Lamba mesafesini iyi ayarladınız mı? Sırtı hizasına denk gelen birşey koyup üzerine cam derece yatıracaksınız tam yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Yem olarak tropical axolotl ve sera, tetra, tropical yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın.

Vitamin olarak deep fix reptivit vitamin damla alabilirsiniz. Haftada bir 1 damla ilk stick yemine damlatıp verin.

Uvb ampulde sadece uvb içeren olsun. Bunlar daha ucuz. Uva işini ısıtma lambası görüyor. Şimdiden hesaplı bulursanız bakıp alabilirsiniz. 7-8 cm kabuk boyu sonrası kullanırsınız.

Arıtma cihazı varsa suyu oradan kullanın. Yoksa su düzenleyici kullanabilirsiniz ama bunu doğrudan akvaryuma değil 5 litrelik petşişeye suyu doldurup ona damlatın en az bir gün bekletin. Daha fazla duracaksa petşişe ışık almayacak bir yerde dursun. Yada üstüne örtü örtün.

İlaca başka bir şeye gerek yok.

Taban için vitasand pro78 marka sarı silis kum alın. Eşelenip vakit geçirir. Altbağadaki eski plakaları ve bacaklarındaki eski derileri sürtünüp atar. Hazımsızlık çektiklerinde yerler ve bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar.

Yanıtladığınız için teşekkür ederim Birkaç sorum daha olacaktı, aklımda olanları sıra sıra yazmak istedim. Rakamlarla ayıracağım, karışmasın diye.

1. Isıtıcı lamba konusunda kafam karışık. Bazıları sürekli açık kalması lazım diyor, bazıları ise 12 saate bir diyor. Ben lambayı, dediğiniz mesafeye aldım ve 32 derece olacak şekilde 12 saat açık bırakıyorum. Bu doğru mu?
  2. Şu an kullandığım yem "AHM Turtle Mix" diye bir marka. Sabah akşam bir tane atıyorum; ikiye bölüp kolay yesin diye. Petshop, sabah akşam vermemi söylemişti. Pek bilgim yok, o yüzden sormak istedim. Ne kadar sürede ve ne sıklıkla vermeliyim? Söylerseniz sevinirim. Aynı zamanda, dediğiniz markaların yemlerini de alacağım.
  3. Isıtıcım mevcut. Havalar soğuyunca takmayı düşünüyordum fakat ev sıcak ve suyun sıcaklığını sürekli kontrol ediyorum; genellikle 28-30 derece arasında değişiyor. Bu derecelerde kalmaya devam ederse yine de takmama gerek var mı? Oda kışın sürekli sıcak oluyor, kalorifer sürekli yanıyor. Eğer derece düşmezse yine de takmalı mıyım?
  4. Birkaç video ve blogda gördüğüm kadarıyla farklı farklı yemler veriyorlar. Ben de eskiden karides veriyordum; şu an tek bir yem kullanıyorum. Karides almama gerek var mı?
  5. Evde kedi besliyorum. Akvaryum şu an küçük ve banyoda yüksek bir yere koydum, yanına gidemiyor. İleride büyük bir akvaryuma geçireceğim zaman, kedinin suyundan içmesi gibi bir durum olursa, kediye salmonella vs. bulaşma durumu olur mu? Ben yine de erişememesi için üstünü falan kapatmaya çalışacağım fakat bir şekilde suyundan içerse diye korkuyorum.
Sorularım bunlardı. Teşekkürler!

1.Hayvan sağlıklı ve gece kuru alanda uyumuyorsa yaz kış gündüz 12 saat yakarız. Hayvan istediği zaman çıkar iner.

Gece kuru alanda uyuması durumunda 40 wattlık filamanlı mavi, kırmızı yada yeşil renk armut ampul kullanırız. Bu loş ışık verdiği için hayvanı rahatsız etmez.

2.Hayvan 8 cm kabuk boyuna gelene kadar günde 2 öğün sonrasında günde bir öğüne düşeriz.

6 cm kabuk boyu itibariyle yem çeşidi artar.

Sabah stick akşam gammarus verin. 1 stick yem 2 gammarusa denktir.

3.Ortam ısısı sabaha doğru düşer. Hayvan küçük olduğu için 27 derece altına düşmemeli. 7 cm kabuk boyuna kadar titiz bakmamız gerekiyor. En ufak esinti soğuktan etkileniyorlar. Bu da akciğer enfeksiyonuna çeviriyor. 7 cm kabuk boyu itibariyle hayvanlar yağ bağlıyor ve enerjilerini dengeli kullanmayı öğreniyorlar. Yavru hayvanlar tüm enerjilerini büyümeye ve harekete harcadıkları için bünyeleri zayıf oluyor.

Isıtıcıyı takın su 28 derece üstünde olduğunda çalışmaz. Yalnız bunu derece ile kontrol edin. Isıtıcıda kalibrasyon hatası yada su ve güç dengesizliğinden kaynaklı aşırı yada yetersiz ısınma durumu olabilir. Dereceyi ısıtıcıdan uzak ön köşede konumlandırın.

4.Mix içinde gammarus yoksa alın. Stick olarak tropical axolotl yemi de alabilirsiniz ufak ve protein oranı yüksektir.

5.Salmonella her hayvanda olan birşey. Bağırsak aurası için gerekli bir bakteri. Sadece bize yaramıyor. Kaplumbağalar suda yaşadığı için sucul ortamda bulaşması daha yüksek.

Akvaryum doğrudan güneşi görmesin ama gün ışığını görsün. Mümkünse rahatsız olmayacağı fazla hareket olmayan bir odada dursun.

Kedi olayında şöyle bir sorun olur ufakken teti atıp tırnağını batırabilir. Kaplumbağa yetişkinken bu sefer kedinin ayağını kapabilir. Isırdı mı bırakmaz.

20 cm kabuk boyu üstünde hayvanı suya indirebilir parmağına hasar verebilir. Bizimde derimizi kesip alabiliyorlar onun için bu boyda elden besleme risk teşkil ediyor. Tutarkende ön ayak arkasından ve kabuk yanlarından tutuyoruz. Uzanıp ısırabilir yada arka ayak tırnaklarını çivi gibi saplayabilir. Özellikle dişi olanlar bu anlamda tehlikelidir.

Kabuk jeli kullanmıyoruz bu zararlı. Görsel olarak bir nevi vernik gibi birşey. Kabuk ile ilgili hiçbirşey almayın. Bu konuda detaylı bilgi mevcut.

O markanın su düzenleyicisini bilmiyorum. Alırsanız doğrudan hayvan su içindeyken damlatmayın.

1.Hayvan sağlıklı ve gece kuru alanda uyumuyorsa yaz kış gündüz 12 saat yakarız. Hayvan istediği zaman çıkar iner.

Gece kuru alanda uyuması durumunda 40 wattlık filamanlı mavi, kırmızı yada yeşil renk armut ampul kullanırız. Bu loş ışık verdiği için hayvanı rahatsız etmez.

2.Hayvan 8 cm kabuk boyuna gelene kadar günde 2 öğün sonrasında günde bir öğüne düşeriz.

6 cm kabuk boyu itibariyle yem çeşidi artar.

Sabah stick akşam gammarus verin. 1 stick yem 2 gammarusa denktir.

3.Ortam ısısı sabaha doğru düşer. Hayvan küçük olduğu için 27 derece altına düşmemeli. 7 cm kabuk boyuna kadar titiz bakmamız gerekiyor. En ufak esinti soğuktan etkileniyorlar. Bu da akciğer enfeksiyonuna çeviriyor. 7 cm kabuk boyu itibariyle hayvanlar yağ bağlıyor ve enerjilerini dengeli kullanmayı öğreniyorlar. Yavru hayvanlar tüm enerjilerini büyümeye ve harekete harcadıkları için bünyeleri zayıf oluyor.

Isıtıcıyı takın su 28 derece üstünde olduğunda çalışmaz. Yalnız bunu derece ile kontrol edin. Isıtıcıda kalibrasyon hatası yada su ve güç dengesizliğinden kaynaklı aşırı yada yetersiz ısınma durumu olabilir. Dereceyi ısıtıcıdan uzak ön köşede konumlandırın.

4.Mix içinde gammarus yoksa alın. Stick olarak tropical axolotl yemi de alabilirsiniz ufak ve protein oranı yüksektir.

5.Salmonella her hayvanda olan birşey. Bağırsak aurası için gerekli bir bakteri. Sadece bize yaramıyor. Kaplumbağalar suda yaşadığı için sucul ortamda bulaşması daha yüksek.

Akvaryum doğrudan güneşi görmesin ama gün ışığını görsün. Mümkünse rahatsız olmayacağı fazla hareket olmayan bir odada dursun.

Kedi olayında şöyle bir sorun olur ufakken teti atıp tırnağını batırabilir. Kaplumbağa yetişkinken bu sefer kedinin ayağını kapabilir. Isırdı mı bırakmaz.

20 cm kabuk boyu üstünde hayvanı suya indirebilir parmağına hasar verebilir. Bizimde derimizi kesip alabiliyorlar onun için bu boyda elden besleme risk teşkil ediyor. Tutarkende ön ayak arkasından ve kabuk yanlarından tutuyoruz. Uzanıp ısırabilir yada arka ayak tırnaklarını çivi gibi saplayabilir. Özellikle dişi olanlar bu anlamda tehlikelidir.

Kabuk jeli kullanmıyoruz bu zararlı. Görsel olarak bir nevi vernik gibi birşey. Kabuk ile ilgili hiçbirşey almayın. Bu konuda detaylı bilgi mevcut.

O markanın su düzenleyicisini bilmiyorum. Alırsanız doğrudan hayvan su içindeyken damlatmayın.

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. bir sorum daha kaldı :D

bunlardan almıştım 2 gün önce deep fix i dediğiniz gibi yemin üstüne 1 2 damla damlatıp da veriyorum diğer mavi olan metilen mavisi onuda önceden kullanıyordum tam olarak şuan nasıl kullancağımı bilmiyorum kaç damla damlatmam lazım ve ne kadar sürede bir damlatayım bakterileri kırıyor diye kullanıyordum eskiden . diğer ilaç da tavsiye üzerine aldım kabuk sertleştirici diyo arkasında suya damlatın yazıyo 500ml başına 1 damla ben 6 7 damla damlattım akvaryumun litresine göre işe yararmı bilmiyorum bunlarıda size danışmak istedim.
IMG_5197.jpg

bu arada akvaryumu dediğiniz gibi büyüttüm

Ekli dosyalar

• IMG_5201.jpg
    9.9 MB · Görüntüleme: 15
Kabuk sertleştiriciyi direk çöpe atın.

Akvaryumda kaç litre su var ona göre metilen mavisini önereyim. Balıklardaki gibi kullanmıyoruz.

Kabuk sertleştiriciyi direk çöpe atın.

Akvaryumda kaç litre su var ona göre metilen mavisini önereyim. Balıklardaki gibi kullanmıyoruz.
Ölçülerini tam bilmiyorum direk detaylı video attım youtubeye koydum buraya atılmıyor galiba orada görünüyor detaylıca

ekstradan akvaryumu falan değiştirdim bir eksik varmı daha detaylı olur eğer varsa yazarsanız mutlu olurmu linki koydum

Suyu kuru alan tabanı altından 2 cm boşluk kalacak kadar doldurun. Yalnız bu tip akvaryumlara paludaryum diyoruz. Bunlar kullanışlı değiller yeterince su derinliği yoktur. Eğer ön cam dediğim yüksekliğin altında kalıyorsa onu ölçü alarak suyu yükseltin. Ön camdan 3 cm kaçış boşluğu bırakacak kadar yükseltin.

Bu paludaryum tahminimce kış ayını çıkartır ama mart itibariyle düz dikdörtgen büyük bir akvaryuma geçmeniz lazım.

Bu derinlik su ısıtıcının güvenliği içinde gerekli. Çalışırken hava ile temas ederse camı patlar.

Metilen haftada bir 1 damla damlatın.

Tropical axolotl yem alın. Protein oranı yüksek ve ahm yemden kalitelidir. Yavru hayvanların yiyeceği ölçüdedir.

Reslerde sarı silis kum kullanıyoruz. Vitasand pro78 marka sarı silis uygun. Yalnız bu sudan çalacağı için bu paludaryumda uygun olmaz.

Geri