Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumum.

Harleydavidson

Gümüş 5 Üye
Merhaba yaklaşık ramazanın1 gününde bir kaplumbağa aldım gecici olarak ölüm fanusunda besledim sonra akvaryuma geçtim tabi bu akvaryumda yerim olmadıgı için bir kaç aylıgına aldım sonrasında daha büyük akvaryum düşünüyorum sizce akvaryumun boyu nasıl bu arada kapluşumdan biri hiç yapmazdı, suyun içinde kafasını kabuga sokup gözlerini kapatıyor hep böyle neden olabilir ?(Akvaryumumla ilgili yorum yaparsanız sevinrim.)

Resim attım ama olmamış :(

Hayvanların kabuk boyu ne kadar ona göre akvaryum ölçüsü vereyim. Ara geçişli mi direk ömürlük alıp kurtarmak mı istiyorsun ? Ömürlük ilk başta maliyet olarak yüksek gelebilir ama tek seferde kurtarırsın ve uzun vadede hesaplıya gelir.

Hayvan yeterince uykusunu almıyorsa bunu yapıyor olabilir.

Su soğuk ise metabolizmayı durağan hale getirip enerjisini korumaya çalışır.

Yada diğer hayvan saldırgan bir tavır sergiliyorsa korunma amaçlı yapabilir.

Evet cem abi ara sıra kavga ediyorlar yavrularım resim atmaya çalıştım ama yapamadım tahmini akvaryumum 40 cm falan genişliği tahmini de hepsini doldurursam 6 7 Lt su alıyor ve ömürlük bakıyorum tabiki yer bulsam evin içinde büyük alıp öyle bakmayı düşünüyorum tabi yüzücek alanları var diğer konuda belirttiğim gibi size aç bırak demiştiniz ama hayvan baya acıkıyor hep yem istiyor akvaryumun bana olan tarafına gelip çırpınıyor... kabuk boyu galiba biri 3 galiba diğeri 2

Su oranı çok az. Yer darlığı da kavgaya sebep olabilir. Ama daha ufaklar.

Hangi sebeple aç bırak demiştim hatırlayamadım.

Abi rappy p için fakat hala yemiyolar rappy p yi l hastası resmen çok seviyolar gammurus u

Peki abi şimdilik beslesem olurmu bi kaç ay idare edermi mesela yüzebiliyolar suyun içinde?

Hayvanlar 8-8.5 cm dememiş miydin ? Karıştırdım mı o zaman. Hayvanlar ufaksa gammarusla devam et o zaman bu boyda gammarus ana öğündür. Ama arada raffy yi de dene.

Hayır abi 8 cm değiller yavrular evet ondan yemiyorlardır p yi hocam bide çok açlar nasıl doyar bublar vermesem camı tırmalıyolar biliyorum çokta vermek zararlı ama kıyamıyor insan

Açlık sınırları yoktur ama çok aşırısı da hazımsızlık yapar. Bunu bilecek yaşta değiller.

Yavrular hem hareket hemde büyüme haliyle olduğundan fazla enerjiye ihtiyaç duyarlar. Onun için günde iki öğün olmak kaydıyla birkaç yem artırabilirsin. Bunu vücutları tolere eder.

Büyükler fazla enerji harcamadığı gibi vücut kontrolünü bilirler ve dışkı yeme de takviye yapar. Küçükler yemez.

Saol abi 2 öğün yaptım ne kadar isterkersede yapmıyorum abi yeri ve konusu değil ama ben akvaryum almak istemiyorum aksine camcıya gidip akvaryum yaptırmak istiyorum bir sakınca olurmu olursada kaç cm eni genişi olsun ?

İki hayvan için ömürlük akvaryum 100*50*50h veya 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında olmalı. Suyu hayvanlar büyüdükçe yükseltirsin. Şimdilik cam üstü kuru alana gerek yok.

Bu tip büyük akvaryumları camcıya değil doğrudan akvaryum imalatçısına yaptırmak gerek. Suyun basıncı konusunda camcı ayarı veremez. Kaplumbağa akvaryumunda ortaya kuşak atılmaz. Kenarlardan sağlam kayıt atılmalı. Camların birleşme noktaları rodajlanmalı. Bu şekilde silikon tam yüzey yapışıp sağlam olur.

Tabi buna uygun mobilyada yaptırılacak. Yarım ton kaldıracak sağlamlıkta olmalı. Sadece silis kum 40 kg çekiyor. Ana iskelet ya metal yada 4*4 cm tahtadan olacak toplamda ortalarda dahil 6 ayak olacak. İçindeki göze dış filtre sığacak oranda yükseltisi olmalı.

Bu konuda benim akvaryumu anlatıyorum.
mailto:/forum/konu-akvaryumun-son-hali-8910.html

Tşk abi çok yardımcı oluyorsun onlar mutlu olsun yeter parasında değilim abi akvaryum imalatçı derken nerdedir o istanbulda ? Petahopcular söylemiyor kesin bilmiyorm diyorlar

Bide cem abi geçen konudada demiştim kafasını sokup yatıyorlar diye şimdi 2 side öyle yapıyor ama pekte sorun yok galiba yaklaşnca çıkarıp kafalarını bana bakıyorlar 2 side

Arkadaşlar mas akvaryuma yaptırıyorlardı. Netten adresini bulursun. Cam üstü kuru alan vs. Biliyorlar hepsini.

Kafayı sokup yatma iç güdüsel olarak kendini güvende hissetme amaçlı. Kafayı ve ayakları kabuk altına alır. Bir problem yok. Hatta arka ayaklardan birini dışarı uzatırlar bu suda yada kum üzerinde sabit durmasını sağlarken suda oluşan farklı dalgalanmaları hissetmelerini de sağlar.

Soğuk ortamlarda da bu şekilde durarak ısı kaybından korunurlar.

Geri