Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumumun son hali :)

mertcanerdinc

Taç 2 Üye
Merhaba arkadaşlar . Bugün akvaryumumun en son halinin fotoğraflarını çektim . Bu güne kadar bana yardım eden herkese özellikle Emre abi ve Cem abi sizlere çok teşekkür ediyorum :) İşte resimler ;

mailto:/i5vo2b.jpg

mailto:/yo4xs.jpg

mailto:/xen7nk.jpg

mailto:/t8nujo.jpg

mailto:/m9mvea.jpg

Maşallah akvaryum gayet güzel. Daha da güzel hake getirebilirsin. Bence dekoru çıkar. Yapay ürünlerden uzak dur.Kök zemine yapışmış gibi. Daha altına girebileceği bir şekilde olsa iyi olurdu. Bence ipek yapraklı bir bitki iyi olur.

Bu kuru alanın rampası tam uçtan suya değiyor. Rahat çıkabiliyorlar mı? Genelde rampa biraz su içinde olmalıki tutunur tutunmaz arka ayaklarıylada destekleyebilsinler.

Dekor yapak gibi degil tastan yapilmis . Onu cok sevdiler ustune falan oturuyorlar . Kok zemine yapismis degil kumlari onun ustune atiyorlar . Onumuzdeki hafta kuru alan ve bitki siparisi vericem

Cvp: Akvaryumumun son hali :)

Çok güzel olmuş emeğine sağlık :)

emreye her konuda katılıyorum başta güzel yapmışsın. suyu bir miktar yükseltip kuru alanın rampasını suya sokabilirsin. arkadaki filtreyi dik konumda bir iki cm kumdan yukarıda konumlandır. içine kum kaçmasın. hem de sirkülasyonda öndekine destek verir. mangonun küçük ucu dekorun geniş deliğinden geçiyorsa o şekilde konumlandır veya bu haliyle ters çevir. böylece altında boşluk olur ve hayvanlar altına girip kaşınır. bu arada bitkiyi aldığında göreceksin akvaryumu bayağı açacak. hayırlı olsun konut sahiplerine.

Taşekkur ederim zeki . Evet akvaryum suyunu biraz daha yukselttim artik daha kolay cikiyorlar . Arkadaki filtrenin 2 yapiskani koptugu icin camda dik olarak durmuyor . Bende tabana koydum ve etrafina kum koymadim . Pek anlayamadim sonunu . Yani mango kokunu ters mi koymaliyim ?

Evet Mertcan, Cem ters çevirmeni önerdi. Bende zemine yapışmış gibi derken aynı konuyu kasdetmiştim. Kökü kullanmamızdaki amaç kabuklarını kaşıyabilmeleri. Şekline bakınca sanki ters çevirirsen altına girebilecekleri bir boşluk olabilecek gibi görünüyor.

Tamam işte altında boşlukta kalırsa girip rahatça kaşınırlar. Kök zarar vermez.

aynen o şekilde mertcan. hayvanlarda büyük altında ezilme yada kalma durumları olmaz. onlara hafif kalır. filtrenin vantuz işini bir petshoplara sor belki parça bulursun. şimdilik diğer filtre ile cam arasına sıkıştırıp kullanma olanağın olabilir. yanyana dursunlar. bir dene bakalım olacak mı.

Geri