yaklaşık alımdan kuruluma ve iç dizaynın tamamlanmasına kadar 2 aylık bir süre geçti. lavabo altı filtreden aldığım suyu doldurmak 3 gün sürdü, tabi öncesinde 6 damacana su biriktirmiştim onunla birlikte. yaklaşık 14 damacana doldurdum. filtreyi ilk çalıştırdığım zaman bir miktar köpük ve tortu oldu o yüzden su çekimi de yapmak zorunda kaldım. şu an su oranı 220-230 lt arası.
sigortada akım rölesi olduğu halde gene de güç kaynağı koydum ne olur ne olmaz.
mailto:/9id4xd.jpg
mailto:/fdvnh2.jpg
ve yan camda gördüğünüz üzere filtrenin suya giriş kısmının uç kısmını söktüm ve yana çevirdim bu sayede hem köpükten, hem gürültüden kurtardım ve su içinde güçlü bir akım yaratarak sirkülasyon sağladım. bir miktar hava kabarcığı da.
mailto:/2gvljbc.jpg
ısıtıcı mükemmel çalışıyor. JBL protemp 200 W su normalde 22 derece idi. 3 saatte 29 derece oldu. onun ayarlamasını yaptım. iki günde bu ayarlama sürdü. son olarak 26,5 dereceye ayarladım ve su 28 derece. bu arada hacim geniş olduğu için her iki uca da derece taktım.
gündüz
mailto:/2r3jlno.jpg
gece
mailto:/35jza1c.jpg
roxin 6 W dalgıç florasan kullanıyorum. gece 24:00'e kadar
mailto:/flvj2e.jpg
mailto:/14jrn60.jpg
mailto:/296fe0.jpg
hayvanlar önceden birşeylere tutunarak kafa dışarda uyuyorlardı onun için elimde olan ve yeni aldığım ısıtıcı filtre vantuzları ile dış filtrenin su giriş borusunun ucundan söktüğüm boru parçasıyla tutamak yaptım.
mailto:/w8u7f7.jpg
mailto:/2j69rf5.jpg
mailto:/2nqb13l.jpg
mailto:/35jmd6g.jpg
mailto:/vcxrlw.jpg
akvaryum yüksekliği 60 cm olması sebebiyle dış filtre su emiş borusu yukarıda kaldı.
mailto:/10sd4xc.jpg
mailto:/amw8r4.jpg
lambalar ısıtıcı ve karma uv (uva+uvb) olmak üzere iki adet. uv karma beyaz deveboynu olan lamba. uv ışığın bizi rahatsız etmemesi için çevresini alüminyum folyo ile kapladım. sadece kuru alana bakıyor. bu arada wattı yüksek olduğu için ara mesafeyi yükseltmem gerekti bu yüzden deveboynunun altına strafor koyup yükselttim.
mailto:/ppq49.jpg
mailto:/f9fpg3.jpg
mailto:/i2mss8.jpg
kuru alan geçici olarak duruyor. inşallah uygun kalınlıkta pleksiyi bulursam yaptırıcam. o straforunda alt kısmını bir parça oyarak batmasını sağladım. ve yeni aldığım çiftli ısıtıcı vantuzuyla sabitledim. bunu isterseniz arkası çubuk şeklinde olan vantuzu içine saplayarakta yapabilirsiniz. ama önce vida ile delik açmak rahatça girmesini sağlar.
mailto:/2yphq9l.jpg
önden ve tepeden çekimler;
mailto:/e2eld.jpg
mailto:/m9lf1s.jpg
mailto:/30ady5u.jpg
mailto:/v2qvly.jpg
sigortada akım rölesi olduğu halde gene de güç kaynağı koydum ne olur ne olmaz.
mailto:/9id4xd.jpg
mailto:/fdvnh2.jpg
ve yan camda gördüğünüz üzere filtrenin suya giriş kısmının uç kısmını söktüm ve yana çevirdim bu sayede hem köpükten, hem gürültüden kurtardım ve su içinde güçlü bir akım yaratarak sirkülasyon sağladım. bir miktar hava kabarcığı da.
mailto:/2gvljbc.jpg
ısıtıcı mükemmel çalışıyor. JBL protemp 200 W su normalde 22 derece idi. 3 saatte 29 derece oldu. onun ayarlamasını yaptım. iki günde bu ayarlama sürdü. son olarak 26,5 dereceye ayarladım ve su 28 derece. bu arada hacim geniş olduğu için her iki uca da derece taktım.
gündüz
mailto:/2r3jlno.jpg
gece
mailto:/35jza1c.jpg
roxin 6 W dalgıç florasan kullanıyorum. gece 24:00'e kadar
mailto:/flvj2e.jpg
mailto:/14jrn60.jpg
mailto:/296fe0.jpg
hayvanlar önceden birşeylere tutunarak kafa dışarda uyuyorlardı onun için elimde olan ve yeni aldığım ısıtıcı filtre vantuzları ile dış filtrenin su giriş borusunun ucundan söktüğüm boru parçasıyla tutamak yaptım.
mailto:/w8u7f7.jpg
mailto:/2j69rf5.jpg
mailto:/2nqb13l.jpg
mailto:/35jmd6g.jpg
mailto:/vcxrlw.jpg
akvaryum yüksekliği 60 cm olması sebebiyle dış filtre su emiş borusu yukarıda kaldı.
mailto:/10sd4xc.jpg
lambalar ısıtıcı ve karma uv (uva+uvb) olmak üzere iki adet. uv karma beyaz deveboynu olan lamba. uv ışığın bizi rahatsız etmemesi için çevresini alüminyum folyo ile kapladım. sadece kuru alana bakıyor. bu arada wattı yüksek olduğu için ara mesafeyi yükseltmem gerekti bu yüzden deveboynunun altına strafor koyup yükselttim.
mailto:/ppq49.jpg
mailto:/f9fpg3.jpg
mailto:/i2mss8.jpg
kuru alan geçici olarak duruyor. inşallah uygun kalınlıkta pleksiyi bulursam yaptırıcam. o straforunda alt kısmını bir parça oyarak batmasını sağladım. ve yeni aldığım çiftli ısıtıcı vantuzuyla sabitledim. bunu isterseniz arkası çubuk şeklinde olan vantuzu içine saplayarakta yapabilirsiniz. ama önce vida ile delik açmak rahatça girmesini sağlar.
mailto:/2yphq9l.jpg
önden ve tepeden çekimler;
mailto:/e2eld.jpg
mailto:/m9lf1s.jpg
mailto:/30ady5u.jpg
mailto:/v2qvly.jpg