Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumun yeni hali

Cvp: Akvaryumun yeni hali

akvaryumun 52,5 lt 100 W 100 litrelik akvaryuma göre kapasitededir. fazlasıyla yeterli. sadece şu an için değil ama kışın derecedeki ısıya bakarak ısısını yukarı veya aşağıya ayarlarsın. çünkü ısıtıcıdan en uzak noktadaki suyun ısısını vereceği için onu baz alacaksın.

rahat ettikleri her yer onlara uygun. su altı alan şu an için gerekli değil biraz daha büyüyüp geliştiklerinde lazım olacak. 8-10 cm kabuk boyu civarları; o zaman su içinde uyuyacaklar. sorun yok.

Isıtıcı konusunu Cem açıklamış.

Uyku halleri çok güzel. Koyun koyuna yatıyorlar minikler. İleride zaten büyüdüklerinde akvaryum değişimi olup genişleyince topper altındaki dinlenme yeri oturur ve kullanırsın. Buda muhtemelen en geç seneye yaz başı demek.

Bugün su altı dalgıç florasan aldım akvaryuma ve bitkinin hemen arkasına yere kurdum.

mailto:/dalgıc1.jpg

Pardon devamını getiremeden gönderdim mesajı.

mailto:/dalgıç2.jpg

Acaba bu lambayı gece ampulü niyetine geceleri açık tutsam bir zararı olur mu ?

ben geceleri büyük akvaryumda kullanıyorum. ama hayvanlar uyumuyordu sonra bitki ile gölge yaptım, biraz karanlık oldu. şimdi burada sinek lambasını akvaryum yanına koydum o daha loş bir ışık veriyor. veya sensörlü gece lambasını da prize takıp loş ışıklı ortam yakalayabilirsin.

birde uyarayım bende önceden dipte kullanıyordum su alıp bozuldu. 12 volt olduğu için hayvanları elektrik çarpmadı. şimdi diklemesine arka köşeye koyuyorum. tepe kısmı su dışına gelecek şekilde. bu önlemi al derim.

Ouvv. Tehlikeliymiş o zaman cem abi dediğini uygulayacağım. Işını bana da biraz fazla gibi geldi geceleri, birazdan uyudular mı diye bakacağım ve ona göre birşeyler ayarlamaya çalışacağım

Emin bu lamba pek uyutmaz. Işık zaten akvaryumda bayağı parlak olmuş. Ben akşam üzeri geceye geçişte evdeysem hayvanları rahat görmek için uyku öncesi yakıyorum. Kaliteli bir ürün olmadığından evde iken dekoratif amaçlı kontrollü yakmak daha iyi.

Bugün suyun hem 3 te 1 ini değiştirdim hemde mango kökünü koydum. Mango kökünü de koyduktan sonra bir foto paylaşmak istedim. Gözünüze çarpan yanlış bir şey varsa veya ilave edilmesi gereken ?

mailto:/img20/5313/0d6f.jpg

Uploaded with ImageShack.us

mailto:/img266/8477/e1xi.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Bence güzel olmuş. Biraz kumu kazarak altına girer ve isterse kaşınır.

Geri