Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Almanyadan filtre

BrkGltkn86

Bronz 1 Üye
Sizce almanyada yaşayan teyzeme hangi marka-model filtre aldırsam uygun ve ucuz olur ?

Cvp: Almanyadan filtre

Bence siz en kalitelileri araştırarak öyle karar vermeli.

Akvaryumun ebatlarına göre değişkenlik gösterir.

Akvaryum ebatlarına göre birkaç model belirtebiliriz. Ancak o ülkeye ait ve en kaliteli marka iken Eheim tabiki kaçınılmaz.

Birde bu kadar pahalı ve bulması zorken jbl markasının uygun uvb ampulünüde aldırmak mükemmel olur.

150x60x50 akvaryum buldum. 500 TL fiyatı var. Bunun için dış filtre arıyorum.

Örneğin eheim 2076 yada 2080 olabilir. Uygun fiyata alınırsa tabi. Bunlar dışında 2217 diğer bir seçenek.

JBL cristalprofi e1500 kullanabilir miyim ?

Olabilir ama filtrede Eheim markası için herkes lider der.

Fiyatı bana uçuk geldi. Burada 1100 TL olan filtre orada 400 € falandır diye düşünüyorum.

Pardon döviz fiyatlarını takip etmediğim için yanlış oldu mazur görün :smile:

Almanya'da 300€ dan başlıyor Eheimler

Halam Almanyada ordan biliyorum o eheime çalışıyor jbl hakkında bi fikrim yok Türkiyede 500 TL olduğuna göre orda çok daha ucuzdur diye düşünüyorum.

direk eheim, başka marka bakma. ayrıca emrenin dediği gibi uva+uvb kompakt ampulde aldır yedeğiyle. ve tabiki ısıtıcı da ya eheim ya jbl proterm. bunlar en pahalı ve en kaliteli ürünler. ve son olarak kuru alan. burada olmayan bir ihtiyaç.

Burak bahsettiğin filtre şu sitenin stoğun da kalmamış ama fiyat konusunda fikrin olur.

Lamba ise Yağmur ormanları terraryumları için "JBL Solar Reptil Jungle UV 310 Kompakt Lamba 23 W" veya 15 watt olanından. Varsa exo terra repti glo 5.00 ve namiba markasına da bakabilirsin.

Kuru alanı akvaryumun üstüne birtane daha akvaryum koymayı düşünüyorum. Mesela büyük akvaryumun genişliği 60 olursa küçüğünün 64 olacak 2 cm sağdan 2 cm soldan artacak büyük olanın boyu 150 cm küçüğün ise 60 cm küçük olanın camını dikdörtgen sekilde kestirecem ve rampa yaptırcam.

Bu düşüncenin sağlamlık konusuna dikkat etmek lazım. Yeni bir başlık açarak detaylı bilgi alınması gerekir, cam kalınlığı ve kaldırılabilirlik.

Ve şunuda belirteyim benim eheime yetecek param olmayabilir ek seçenekleri söylermisiniz? Emre abinin kullandığı uvbler ve aparatları öğrenebilirmiyim ?

Emre abinin kullandığı uvb ve aparatları hakkında bu başlıkta bilgi edinebilirsin. mailto:/forum/Konu-uvb-ampuller-exo-terra-jbl-namiba-ve-uygun-mandalli-lamba-tanitimi.html

Geri