Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Almanyadan filtre

Markaların tam ismi yok ve bana karışık geldi :) Amcama söyleyeceğim için tam ad lazım. kendisi biraz bilgisiz tam ad söylersem daha iyi yardımcı olabilir.

Cvp: Almanyadan filtre

Marka isimleri ; Exo terra, Jbl ve nabima. Bu markalar için yağmur ormanları terraryumları için olanını söylersen anlaşılır.

JBL Solar Reptil Jungle UV 310 Kompakt Lamba 23 W; namiba 6.0 23 W. filtrede ucuza kaçayım dersen tetra ex güzeldir. eheim'ın yan firması. ısıtıcı da eheimı emreye sor ben jbl proterm kullanıyorum. cam üstü plastik kaplaması var. bu ısıtıcı dibe komple batıyor. yani yatay olarak kullanabiliyorsun. seninkine 300 W uyar.

Burak iki Alman markası lambayı veriyorum. Biri jbl.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13212&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-190-kompakt-surungen-terraryum-lambasi-15-w
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13213&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-310-kompakt-lamba-23-w
Bunlardan alttaki 23 w olanı al. Senin kuru alan camların yüksek olacak. Etki mesafesini rahat ayarlarsın.

Diğer uvb lamba namiba terra replux uvb-plus d3 6.0. Buda 23 w güçte ve akvaryumuna uygun.

Jbl kullanım ömrü bir yıldır. Buna göre fiyat uygun çıkarsa bence 2-3 tane al. Namiba saatlik ömre sahip. En azından 2 yıl rahat gider. Ben exo terra haricinde bunlarıda bulunduruyorum.

İki Alman markasınıda tercih edebilirsin.

Bu arada jbl ve eheim için kendi sitelerini ziyaret edip farklı ürünlere göz at. Hiç hesapta olmayan ve bıraya gelmeyen ürünlere denk gelebilirsin.

Isıtıcıda en iyisi eheim. Akvaryumda kıraan akımınsuya vermiyor. Güvenlik var. Bence jbl ve tetra arka arkaya bir arkada. Cem in dediği gibi jbl olanda koruma da var. Ancak sana göre ısıtıcı çok pahalı değilse sana göre o kadar yolu ince uzun kutuda cam bir malzeme için kat ettirme. Burada da fiyatlar filtre ve uvb kadar uçuk değil.

Namibayı nete yazıp ampulu ve sarı kavuniçi kutusunu görebilirsin. Şimdi telefondan ekleyemedim.

Cem abi uvb lamba sorun olmayacaktır. Teyzem her temmuz ayında geliyor 1 yıl ömrü var ampullerin o yüzden sıkıntı yok. Yanlız takıldığım iki soru var birincisi kuru alan akvaryumun kayıp içeri düşmesinden bahsetti emre abi bunu nasıl durdurcağımı anlamadım. İkincisi ısıtıcı ampulu burdan mı alsam daha iyi ordan mı ?

Birde Exo terra kullanmalı mıyım ?

burak istanbuldasın ısıtma lambasını bauhaustan al ecolite 52 w. soft olanı alacaksın. ayrıca şeffafı da var alırken dikkat et. fiyatı 4,75 tl. ucuz ve birkaç tane alıp yedekleyebilirsin.

uv ampulü kastediyorsan ben namiba kullanıyorum. benim lamba çanağı ona uygun. diğerleri emrede var.

benim buradaki kuru alanı incele. ben yan camları 3 cm aşağıya sarkacak şekilde yaptırdım. emre bunu söylüyor. dıştan akvaryumu kavradığı için kayma problemi yok. ayrıca dış filtre boruları için arka köşede pay bıraktırdım. her iki köşeye yaptırmamın sebebi olurda başka bir yere taşırsam ve akvaryumun diğer tarafına alma durumum olursa filtre borusunu oradan geçirmek.
mailto:/forum/Konu-akvaryum-ustu-kuru-alanim.html

Exo terra, jbl, namiba muadil lambalar. Exo terra da 1 yıl ömürlü. Amerikan malı olduğu için Almanya dada zaten pahalıdır. Hiç gerek yok. JBL ve Namiba yeterli. Yedek genede al. Arıza yapar kırılır falan, açıkta kalma.

Geri