Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Alt kabuk kırmızılığı

Cvp: Alt kabuk

Anlıyorum. Peki gelişmeden kasıt nedir yani bu kızarıklık büyümeye alakalı ise geçer mi bi süre sonra? birde şimdi farkettim arka ayaklarının iç kısımlarında da hafif kızarıklıklar var.

RE: Alt kabuk

Akvayumun içinde kırmızımsı taş falan var mı salınım yapmışta olabilir varsa

Öyle bi taş yok ama deri değişimi olduğu için çok ısırıyor kendini.

Anladım benim aklıma başka birşey gelmiyor bekleyecegiz artık. : )

Evet İnşallah tahmin ettiğiniz gibi değildir. Yalnız hasta olsa illa belli eder diye düşüyorum. O kadar hareketli ki az önce yanına gittiğimde heyecanından üzerime su sıçrattı :t65y:

Cvp: RE: Alt kabuk

flora11' Alıntı:
Cem abi buyumeden olan pembelesme daha cok kabuk kenarlarina yakin oluyor diye biliyorum yanlis mi ?

ipek kabukta kanla beslendiği için her tarafı kılcal damarlarla sarılıdır. teknik olarak bu zamanda da hava güzel olduğuna göre ciddi bir üşüme söz konusu olamaz diye düşünüyorum. soğukta kanın dolanımı yavaşladığı için renk belirginleşmesi olur. yenilenme durumunda metabolizma kuvvetli çalıştığı için genleşen kılcal damarlarda gene bu renk oluşumu gözlenir.

Zeck' Alıntı:
Anlıyorum. Peki gelişmeden kasıt nedir yani bu kızarıklık büyümeye alakalı ise geçer mi bi süre sonra? birde şimdi farkettim arka ayaklarının iç kısımlarında da hafif kızarıklıklar var.

zehra arka ayaklarındaki kızarıklık dediğine göre deri değişimi varsa hayvanın bu kaşıntıdan dolayı sürtünerek atması olabileceği gibi bir vitamin veya maden eksikliğine bağlı da olabilir. silis kumun var mı akvaryumda ? bu deri değişimine en iyi çözümdür. arka ayaktaki yaralar ciddi boyutta ise baticon sürüp kurumasını bekle ve öyle suya koy. veterinere göstermekte fayda var.

Evet deri değişimi var. Değişimden önce kızarıklık yoktu yoktu. Yara olarak değil küçük kızarıklıklar. Bunu kaşınmasına bağlıyorum. Silis kum var deri değişimi boyunca sürekli kum üzerinde kaşındı. Büyük ölçüde attı zaten.

Arka ayaklarını ısıramayacağına göre bir yere sürtüyor olabilir. Ama o zaman bunu görme şansı olurdu bence. Veteriner kontrolü gerekir. Bu hayvanın yaşı kaç?

Maşallah. Bu durum gemen netliğe kavuşur umarım. Kuru alanda yeterli ısı mevcut mu? Kendini fazla kurutamıyor ve deri değişimi zorluyor olabilir. Ancak kabuk normalden fazla pembe. Umarım sadece büyüme sürecinden kaynaklıdır. Biraz vitamin verin derim.

Cvp: Alt kabuk kırmızılığı

Evet kuru alan ısısı 30 derece. Su ısısı 27. Kırmızılık bugün belirgin derecede azaldı. Bu iyiye işaret sanırım.

Bence hemen önlemini al.Çünkü ben kaplumbağamı akciğer enfeksiyonundan kaybettim

Zeck' Alıntı:
Evet kuru alan ısısı 30 derece. Su ısısı 27. Kırmızılık bugün belirgin derecede azaldı. Bu iyiye işaret sanırım.

Isı değerleri iyi. Kırmızılığın azalması çok iyi. Ayağı kontrol etmeyi ihmal etmemeli.

Ayaklarındakiler tamamen geçmiş. İnşallah tamamen deri değişimine bağlıdır bu.

Kabuk durumu nasıl peki? Müsait bir zamanda tekrar resim ile gösterirseniz bizde durumu görmüş oluruz. Ayakların geçmesi çok iyi olmuş. Demekki aşırı kaşıntı oldu.

Geri