Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Alt Kabukta Pembeleşme

ata12

Altın 1 Üye
kaplumbagamın her şeyi normal yem yemesi yüzmesi fakat bunu gordum size bir danışayım dedim

mailto:/295r28.jpg

mailto:/288s9zq.jpg

Cvp: Alt Kabukta Pembeleşme

bence bunlar kaplumbağanızın büyüme lekesi çünkü hiç belirtisi görmedim:smile:

Arkadaşım seni üzmek istemem ama kaplumbağa bakım kklavuzunda okuduğuma göre o akciğer enfeksiyonu belirtisi link şu indir burdan oku. mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html

Daha mınık akcıger enfeksıyonu degıl rengı oturmamıstır

furkagan' Alıntı:
Arkadaşım seni üzmek istemem ama kaplumbağa bakım kklavuzunda okuduğuma göre o akciğer enfeksiyonu belirtisi link şu indir burdan oku. mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html

Bilginiz olmadigi konularda insanlari bosu bosuna telasa sokmayin.

Bunlar diger arkadaslarinda dedigi gibi yalnizca buyume belirtisi. İleride bu kirmiziliklar kahverengilesecek.

Tek başına alt kabuk pembeleşmesi akciğer enfeksiyonu olduğu anlamına gelmez.

Alt kabuk pembeleşmesi ileri düzey akciğer enfeksiyonlarında görülebilir, daha önceden geçirilmiş bir hastalıktan kalma pembelik olabilir.

Ama kaplumbağanızın alt kabuğunda böyle bir durum yok.

[attachment=2431][attachment=2431][attachment=2431][attachment=2431] sanırım aynı problem benim kaplumbağam da da var. yardımcı olur musunuz.
veterinere götürdüm ama sürüngenlerden pek anlamadığını açıkça belirtti. akciğer enfeksiyonu gibi durmuyor sadece akvaryumundaki kumu al temizle suyunu da biraz azalt dedi. yem yemesinde ve yüzmesinde bir sorun yok.su altında burnundan kabarcıkta gelmiyor nefes alırkende sorun yok gibi duruyor. 2 haftadır kaplumbağa bakıyorum yeniyim daha doğrusu.ısıtıcısı filtresi var akvaryumunda.sipariş verdim ısınma lambası ve uv labasıda yakında gelecek. yardımcı olursanız çok sevinirim. birde veteriner fazla proteinli beslemişsin dedi

Ekli dosyalar

• Resim (3).zip
    161.5 KB · Görüntüleme: 102
Resimleri www.hizliresim.com sitesinden yükleyip forum yazan linki kopyalayıp yapıştır.

Pembelik gelişim esaslı kılcal damarların genişlemesine bağlı da olur.

Bu linki okumalısın.
mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html?pid=150009#pid150009

Akvaryum küçük olmasın başlangıç için 60-80 litre bir akvaryum ile başlamalısın.

Daha büyük daha iyi olur tabiki.

Buradan görüş almadan ne hekime götür ne de petshopları dinle. Bizim kaplumbağalardan anlayan hekimlerin listesi hastalıklar ana başlığı altında mevcut.

Geri