Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Alt kabukta yara ve yumuşama

Nurul

Yeni Üye
Katılım
9 Nis 2024
Mesajlar
4
Yavru kaplumbağam sahiplendiğimden beri yem yemiyor. Alt kabuğunda kırmızı bir nokta farkettim, alt kabukta sanki yumuşama da var. Üst kabukta da aldığımdan beri siyahlık ve beyaz noktalar var. Resimleri koyuyorum, yardımcı olabilir misiniz?
IMG_8153.jpeg
IMG_8148.jpeg
IMG_8154.jpeg
IMG_8152.jpeg
IMG_8156.jpeg
 
Foruma hoşgeldiniz.

Yavru hayvanın henüz göbekbağı izi kapanmamış. Buda hayvanın 1 aylık olduğunu gösteriyor. Yani mart ayı yavrusu.

Lamba mesafesini ayarladınız mı? İlk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlarız. Hayvanın sırtına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın. Bu konuda bilgi verdim.

Kuru alan tarafı kaçış boşluğu az. Büyük olan buradan kaçabilir. Öğrenirse bunu unutmaz ve sürekli kaçar. Onun için cam dışında mukavva karton ile kuru alan çevresini dolanıp dışarıdan paket bandı ile yapıştırıp yükseltin.

İkisi arasında boy farkı çok. Büyük olan küçüğe saldırıp öldürebilir. Uzuv kaybı, kabuk koparma gibi saldırma olayı olursa hemen ayırın. Bu sebeple hayvanları emsal boyda alırız.

Su ısıtıcınız yok. Tam batabilen model bir ısıtıcı alın. Tetra ht yada çelik ısıtıcılardan bunlar tam batar.

Siyah noktalar doğum lekesi büyüdükçe yani yetişkin düzeye geldiğinde kaybolur. Yavrularda kabuk esnek yapıdadır. Kafa arkası ön kısım arka kadar yumuşak ve ince olmadıkça kemik erimesi yoktur.

Hayvan iki sebepten yemiyordur. Bir su soğuk olduğu için, üşütme kaynaklı, ikincisi diğer hayvandan korktuğu için. Bu durumun belirtisi hayvan olabildiğince kuru alanda durmayı tercih etmesinden belli olur.

Tabandan o çimi çıkarın. Sonuç itibariyle petrol artığı ve suya salınım yapar. Tabana vitasand pro78 marka sarı silis kum alın. Eşelenip vakit geçirir, kumu yiyerek hazımsızlığını giderir ve bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar. Bacaklarındaki eski derileri ve altbağasındaki eski plakaları sürtünüp atarlar.

Rampa içinde pvc paspas alabilirsiniz. Bu salınım anlamında çimden daha iyidir. Çim arasına kir alır. Göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan bakteri üretir.

Pvc paspası ölçüsü alan ölçüsü kadar kestirip alın. Metrekare fiyatı yüksek. Üçgen yada altıgen şekilli olanından alacaksınız. Spagetti makarna gibi olanı almayın. Kir tutar ve tırnakları takılıp kırılabilir.

Akvaryum boy olarak kısa onu da uygun zamanda büyütmeniz iyi olur. Akvaryum darlığı da saldırı sebeplerinden biridir. Alfa olan belli zaten.

Yem olarak ne markaları kullanıyorsunuz?

Büyük hayvanın kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa kabuk boyu.

Vitamin damla veriyor musunuz? Markası nedir?

Yavru hayvanı alalı kaç gün oldu?
 
Cem Bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler,

Aslında hikayemiz şu şekilde, geçen sene 11. ay sonunda oğlumun da hevesinin etkisi ve pazarda soğukta öleceğini düşündüğüm için "Mini ve Tinky" yi aldım. Klasik ölüm kabında yanında bir yem ve kabuğu için verilen jel ile.

1. ay mantar oluştu, yem yemiyorlardı, Akvaryumcudan aldığım "bactofish" adlı ilaç ile banyo yaptırdım, mantarların dökülmesinde ciddi fayda gördüm, hatta ışık tuttuğumda suyun yüzeyinde jelleri çok rahat görebiliyordum, hatta bazı su değişiminde bir iki damla suyuna da koyuyorum arada. Mantar olunca durgun su olmasın diye, bir yavru akvaryumu 7lt ve ufak bir şelale filtre yem yemeleri için de ısıtıcı lamba temin ettim. Ancak ısıtıcı lambayı temin edene kadar ne yazık ki Tinky yi Akciğer enfeksiyonundan kaybettik.

Geçen aya kadar her şey iyiydi sadece akvaryum hacmi çok küçük olduğundan suyunu sık değiştiriyordum, ama geçen ay iş yoğunluğundan suyu değiştirmede geciktim ve sonuç kulak enfeksiyonu. Veterinere gittik operasyon gördü, öncesinde veteriner çok olumsuz konuştu, ben de oğlumu duruma hazırladım, vazgeçmemesi için biz de bu işi yapabiliriz motivasyonuyla miniye arkadaş almaya gittik açıkçası operasyon sonrası kurtulamaz diye 2 (Monki ve Ponki) tane aldım. Veteriner operasyonundan sonra hatta veteriner bir şey yapmanıza gerek yok demesine rağmen şişlik tam inmediğinden sizin Gento damlayı yeme damlatma taktiği ile çok ciddi yol aldık, tamamen iyileşmek üzere.

Akvaryumu bu aralar değiştireceğim, üstünde kuru alanlı bir camdan cama yaptırmak niyetindeyim. Nufus birden 3 oldu ve kaplumbağı bakımının daha önce uzun süre yaptığım lepistes-Plati akvaryumundan daha zevkli olduğunu gördüm. Isıtıcıyı da yeni akvaryum ile beraber alacağım.

Çimleri zaten yeni koymuştum onları kaldırdım, Yem olarak Rotifish Sticks, Tetra ReptoMin Stick, Funny Fish Gammarus Turtle var, sabah akşam karışık şekilde veriyorum. Haftada bir Stick yeme Deep marka Reptivit 5-6 damla emdirip veriyorum.

Kabuk boyları, Mini 5 cm alalı yaklaşık 5-6 ay önce aldım, Poni ve Moni 3 cm Alalı 15 gün oldu sanırım. Poni yem yemesi hareketi kabuk sertliği Moniye göre çok iyi durumda. Moni sürekli kuru alanda sanırım korkudan, ve yemek yemiyor ikisini kıyasladığımda Moni çok ince kaldı. Elimde ölüm kabı var dediğiniz sıcaklık ölçümünü yapıp bir müddet ölüm kabına mı ayırsam belki orada yemek yer zamanla ?
 
Kabuk jelini çöpe atın bir faydası yok. Görsel cila. Kabuğun nefes almasını önleyip deforme ediyor.

Mantar iyi sterilize edilmemiş bir ürün konduğunda bulaşır. Bir durum yoksa kullanmayın. O ürünü bilmiyorum ama mantar ilaçları göz ve oral yolla teması zararlı ilaçlar.

Yemleri ayrı olarak verin karıştırmayın. Yem seçmeye başlarlar. 8 cm kabuk boyuna kadar sabah akşam sonrasında tek öğüne düşeriz.

Vitamini fazla veriyorsunuz. Hafta 1 damla ilk stick yeme damlatıp verin.

6 cm kabuk boyuna gelince tropical biorept W yada tropical supreme young yemi alın.

İlacı ne şekilde uyguluyorsunuz? Kaç damla?
 
Cem Bey,
Kabuk jelini kullanmıyorum, çok az süre kullandım zaten.
Genelde sabahları stick yem akşamları karides veriyorum..

Vitamini anladığım haftada bir damla stick yeme damlatıp vereceğim.

Gentavet damlayı sabah ve akşam 3 adet stick yeme 3 damla damlatıp sadece mini yiyecek şekilde veriyorum. Akşamları da şişliğin üzerine 2 damla 10 saniye ara ile damlatıyorum.

Ayrıca Moni ilk defa bir tane karides yedi bugün sanırım ısıtıcı lambayı ayarlamak işe yaradı. Lambayı sürekli mi yakmak gerek?

Şimdiden teşekkürler
 
Lamba gündüz 12 saat yanacak hayvan istediği zaman çıkar iner. Ama gece suda uyumalı.

Genta damla ölçüsü uygun aynen devam edin. Kulağa 15 saniyede bir iki damla damlatın. Kuru yerde 25-30 dakika bekletin.

O iştahı az olana dğzelene kadar vitamini haftada iki defa 1 damla yapın. Ağızdan verilecek olanın ilk stick yemine damlatıp verin.
 
Geri
Üst