Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Alt kabuktaki lekelenmeler

Tevfik Kabükoğlu

Bronz 5 Üye
Arkadaşlar merhabalar..
3 yaşinda olduğunu tahmin ettiğim 16 cm kabuk boyu olan kaplumbağamin alt kabuğunda değişik bir şeyler oluştu..
çok katılamasamda fotumu takip ediyorum..su değişimi,tuzla fırçalama vs normal bakimlarını yapıyorum..
Bilgili olan arkadaşlar ne olduğunu yada ne yapabileceğimi paylaşirlarsa sevinirim..şimdiden teşekkür ederim..

Ekli dosyalar

• 6fce0f8c-30bb-4109-8c00-fbbadafbb03c.jpeg
    6fce0f8c-30bb-4109-8c00-fbbadafbb03c.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 10
Altbağadaki plakalar soyulmaya başlamış. Bu normal.

Ufak çukurlar var. Akvaryumda tırtıklı. Taş kaya vs. birşey var mı sürtünüp tahriş edecek.

Yada kimyasala maruz kalma.

akvaryumda suan hiçbirsey yok..sizin önerdiğiniz kumu koydum..
Kuru alan ve rampasına bambu gibi bir ahşap yaptım o yapmiş olabilir belki..
Başka bir malzeme ile değiştirip süreci takip edeyimi?sizin görmeniz için foto ekledim tekrardan....normal bir durum olduğuna sevindim..

Ekli dosyalar

• IMG_1577.jpeg
    IMG_1577.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_1579.jpeg
    IMG_1579.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 9
Sizin görüşünüze göre kuru alana ne yapabilirim..daha önce plastik paspas gibi bir malzeme vardı ısırdığını farkettim..onu söktüm böyle birşey yaptım..bunu ısırmıyor enazindan şimdilik 😊

Yok onlardan kaynaklı bir durum değil. Alan o şekilde dursun. Bunlar eski oluşumlar. Hayvanı rahatsız edecek bir durum değil. Görünce emin olmak istedim.

Plakalar soyuldukça bunlarda toparlar.

Hayvanın kabuğu temiz, alg yada yosun bağlamadıkça fırçalamaya gerek yok. Fırçalama hayvanda stres yapar.

Tmmdır hocam...mükemmel bir insansın..cok saol bana ve diğer arkadaşlara yardımların için..en değerliside hayvanların sağlığına kavuşması tabiki..

• Beğen
Tepkiler: cem
Rica ederim. Hayvanlar sağlıklı sıhhatli uygun bir sistemde yaşasınlar amacımız bu. İyi bir sisteme girdiğinde mutluluğu paylaşılmaz. Hal ve hareketleri belli eder. Yerinde duramaz bir süre sonra keşif başlar. İşin en güzel tarafı bu. Hele ki kuru alanda balerin duruşu ile güneşlenmeleri aldıkları zevkin en üst noktasıdır.

Geri