Merhaba,
Konuların içerisinde kayboldum arkadaşlar. İşi bilen arkadaşlar şöyle tek bir konu içerisinde dozaj konusunu anlatabilirlerse iyi olur gerçekten de.
Hafta başında farkına vardım hastalığın, hafta ortasına doğru hırıltılı nefes almaya başladı. Ağzının kenarlarında beyaz sümüğümsü tabaka vardı. Önceleri çok durgundu ancak son iki gündür hareketlenmeye başladı ve ağzının kenarındaki tabaka yok oldu. Şu an normale göre yine de durgun ve hırıltı devam etmekte. Yan yüzme ise henüz yok.
Yaşadığım yerde bilgili veteriner mevcut değil. Bir tanesi Genta 120mg ampül verdi.
Sırtını örtecek kadar su dolduruyoruz, sıcaklık 33 derece olacak ve kabın üzeri örtü ile kapatılacak. Buraya kadar sıkıntı yok lakin dozaj konusu bir muamma.
Gelelim sorulara :
Şimdiden teşekkürler.
"Damla" demişim mesajda, kaç cc olduğunu sormaya çalıştım aslında. Enjektör ile ölçüp ona göre tatbik ederim.
Konuların içerisinde kayboldum arkadaşlar. İşi bilen arkadaşlar şöyle tek bir konu içerisinde dozaj konusunu anlatabilirlerse iyi olur gerçekten de.
Hafta başında farkına vardım hastalığın, hafta ortasına doğru hırıltılı nefes almaya başladı. Ağzının kenarlarında beyaz sümüğümsü tabaka vardı. Önceleri çok durgundu ancak son iki gündür hareketlenmeye başladı ve ağzının kenarındaki tabaka yok oldu. Şu an normale göre yine de durgun ve hırıltı devam etmekte. Yan yüzme ise henüz yok.
Yaşadığım yerde bilgili veteriner mevcut değil. Bir tanesi Genta 120mg ampül verdi.
Sırtını örtecek kadar su dolduruyoruz, sıcaklık 33 derece olacak ve kabın üzeri örtü ile kapatılacak. Buraya kadar sıkıntı yok lakin dozaj konusu bir muamma.
Gelelim sorulara :
- Kaç litre suya kaç damla Genta ya da benzeri antibiyotik damlatmak gerekiyor ? Ancak bu damlalar kaç mg ilaca göre lütfen onu da belirtin, en önemli konu bu çünkü. Hayvan ~ 35mm.
- Suya damlatmanın anlamı nedir ?
Dozajı azaltmak ise amaç, bir palet yeme ilac damlatabilir ve hayvana yedirebilir miyiz ? Yedirebiliyorsak kaç damla vereceğimizi nasıl hesaplayacağız ? Suya damlatma yöntemine kıyasla çok çok daha az vermek gerekiyordur herhalde çünkü bilmemkaç litre suya damlatılan iki üç damla ilacın ne kadarını içiyor ki bu hayvanlar ?
Bunu sormamdaki sebep imkânlarımın sınırlı olması. Tek akvaryumda iki res besliyorum, yaşadığı yerden çıkartmadan bu şekilde beslesem boşa mı uğraşmış olurum ? Derece şu an 30 ve akvaryumun üzeri örtü ile kapalı. - Genta haricinde Doxycyclin (Doksisiklin) etken maddeli ilaçlar da kullanılabiliyor ancak onun ampül şeklinde olanını bulamadım, hap şeklinde var. Suda eritip kullansak olur mu acaba ?
Şimdiden teşekkürler.
"Damla" demişim mesajda, kaç cc olduğunu sormaya çalıştım aslında. Enjektör ile ölçüp ona göre tatbik ederim.